HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 3. marraskuuta 2009

2xjälki + toko

3.11.-4.11.
Jälki 1
Poljin Nekalan siirtolapuutarhan nurmikolle ja teille lyhyen jäljen. Paikalla oli vielä yllättävän paljon väkeä, joten harhoja oli taatusti riittävästi.
Jälki kierteli nurtsilla, jonne tein kaikenlaisia mutkia ja siinä oli kaksi suht pitkää osuutta, joilla jälki kulki tietä pitkin ja taas takaisin nurtsille. Ensimmäinen pätkä oli aika karkealla soralla, toinen hiekkapohjaisella tiellä, jolla oli ihan pikkuriikkisen myös jotain viherrystä.
Jätin kaksi pientä sukanpalaa jäljelle.
Nurtsi ja mutkat ja penkinjalan juureen kätketty sukanpala - kakunpaloja kaikki. Soratie - vaikea, vaikea. Olisi jäänyt selvittämättä, ellen olisi tarkkaan tiennyt, missä jälki menee. Pari kertaa His kävi jo multa kysymässä, että "missä hitossa tässä nyt muka joku jälki on, häh?" Kehuin poikaa, kun sen nenä oli (sattumalta?)pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen jäljen kohdalla.
Toinen tienpätkä - se tampattu hieno hiekka, jossa oli hiukan viherrystä - oli paljon, paljon helpompi. Pupujussi tai mikälie citykani tai rusakko vaan pomppasi melkein nenän eteen, sitä nuoriherra kyllä joutui vähän katselemaan. Viimeinen sukanpala oli tiellä kuivien lehtien alla, josta His sen hyvin löysi. Mainiota Puuha-Pete!
Jälki 2
Lempäälän pellolla, Katri polki ja Lili teki kaksi jälkeä tuoreempaa harhaa. Navakka tuuli oikealta. Viisi suoraa kulmaa, yksi terävä, neljä keppiä. Vanheni vajaat kaksi tuntia.
On melko vaikea keksiä, mikä meni hyvin...Alusta asti Hiski oli aivan liian kovassa vauhdissa, janan yli se veti kuin viimeistä päivää ja sinkoili sitten sinne tänne. Eka keppi nousi hyvin, sen jälkeen heti oli kulma, josta His paahtoi kauas yli ja loppu meni sitten kutakuinkin päin seiniä.
Hiski kaahotti nenä ylhäällä suu auki sinne tänne, taisi se jonkun hetken jäljelläkin olla. Terävässä kulmassa veti ympyrää varmaan viisi minuuttia, molemmille harhoille yritti sitkeästi kumpaankin suuntaan ties kuinka monta kertaa. Kolmas keppi onnistuttiin bongaamaan ja siihen jätettiin.
Melkein samassa paikassa samantapainen jälki onnistui viikko sitten ihan hyvin.
Mahdollisia syitä surkeuteen: 1.Katrin Roihulla on tärppipäivät (Katrin jäljissä juoksunartun haju?) ja Roihu oli myös ollut ennen jäljestystä ulkona autojen luona. Sekottivatko juoksunartun hajut pojan pään?
2. voimakas tuuli toi oikealta Lilin Herille tekemältä namijäljeltä vahvat lemut, joka sotki Hiskin kuvioita?
Tai 1+2 yhdessä + jokin tuntematon lisätekijä? Näyttää siltä, että His pitää nyt rauhoittaa kunnolla jäljestykseen ja se ottaa kepin löytymisestä lisää kierroksia.
Esineet toistaiseksi kokonaan pois jäljeltä, nameja (huoh) taas jäljelle ja keppi vain loppuun?
Joka tapauksessa tämä oli yksi Hiskin karseimmista jäljestyksistä ikinä :(

Heta kävi lopuksi napsimassa Heriltä jääneet namit.

Toko
Paikallaistuminen, 2 minuuttia. Eipä olisi voinut enempää pyörittää päätään.
Kaukoja: oikein hyvin nyt.
Luoksetuloja: hyvin
Luoksetulon stoppeja: pelkällä käsimerkillä, aika nopea, kai.
Nouto: hyvä.
Avon hyppy: edelleen hyppää tosi sivuun oikealle taakse, muuten mainiosti.
Pikku seuraamista: siis ihan vähän namilla. Kouluttaja väitti, että hyvin meni, mutta en ole yhtään varma...

Ei kommentteja: