HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kiintorullaa/hakuilua. Hyvä Hiskonen!

Keskiviikko 25.11.
Haku/kiintorullatreeni
Sääksjärvellä Miikun ja Lilin kanssa.
Hiskille kuusi piiloa: kaksi pressun alla maassa, kolme umpparia ja viimeisenä avo. Kaikki piilot näkyivät keskilinjalle, jotta sain käsityksen Hiskin touhuista. Muuten olivat valmiina. Kaukaisin umppari noin 40 metrissä, muut piilot lähempänä.
Homma sujui kuin tanssi: varmuutta oli nyt tullut selvästi lisää, His nappasi rullan kaulastaan heti tarkistettuaan piilon, toi lujaa ja pudottamatta sivulle asti ja käyttäytyi kaikin puolin nätisti. Toisella pressupiilolla pikkuisen olisi tehnyt mieli kaivautua Miikun naamalle, mutta lopetti heti, kun muistutin. Jopa hallinta poistuonteineen oli (melkein) sataprosenttista.
Olin ihan älyttömän tyytyväinen hra Hiskoseen: hieno pieni hakumies!
Roihulle otettiin vielä viestitreeni ja Heta pääsi hakemaan metsästä esksyneen Miikun. Kivaa!

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hienoa, hyvä Hiski! :)
Oletko vielä muuten käyttänyt sitä käsinamia, miten toimii tai jos lopetit käytön niin miksi? Uteliaisuuttani vaan kerään siitä kokemuksia, kun ei itsellä kauheasti kuitenkaan ole...

Niin ja tosiaan, jos päädyt laittamaan sen norskin myyntiin, niin uskoisin että mun treenikaveri sen haluaisi edelleen ostaa, mutta ei kiirettä sen asian kanssa :)

Hiippari kirjoitti...

Moi! Käytettiin me sitä yhdessä treenissä, mutta alkoi arveluttaa, kun putkahti toi pressun alle kaivautuminen ja naaman nuoleskelu esiin.... Ajattelin nyt katella tilannetta ilman sitä käsinamia kuitenkin. Jos porsastelu hellittää (kuten nyt näyttäisi), niin voin ottaa uudestaan käyttöön. Toisaalta ajattelin kyllä (P. Nietosvaaran oppien mukaan) ottaa suorapalkat taas käyttöön (siis I-rulla kaulassa silti), kunhan tää kiintorulla on opittu.
I-rulla on toiminut Hiskillä hienosti, mutta kun se on ollut vasta niin vähän aikaa käytössä, en ihan vielä myy norskia. Pidän kyllä tuon ostajaehdokkaan mielessä:)
Meidän hakuryhmässä toinenkin bc-koirakko on luopumassa (ihan uudesta) norskista. Ei ole saatu säätöjä kohdalleen, ei niin millään.

Laura kirjoitti...

Höh, onpas niissä norskeissa nyt ongelmia.

Suorapalkkojen mukaanotto on varmasti tosi hyvä idea, mä kannatan niitä kovasti! :) Ja tosiaan, kannattaa pitää se rulla kuitenkin aina kaulassa, ettei opi ajattelemaan, että silloin kun se on niin ilmaistaan ja ala ilmaisemaan liian aikaisin :)

Hiippari kirjoitti...

Me ollaan vaan vissiin niin kädettömiä näitten norskien kanssa :(
Kommentoi aina (jos vaan jaksat ja viittit) näitä rullajuttuja(kin), mä yritän ottaa opikseni ihan kaikesta. Meillä on ryhmässä nyt SEITSEMÄN rullakoiraa. Ja mää joskus ajattelin, etten halua olla rullien kanssa missään tekemisissä....