HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 19. marraskuuta 2009

Sekameteliä

16.-19.11.
Yhtä sun toista pienimuotoista ollaan hommailtu.
Tunnari, muutamaan kertaan eri paikoissa. His on osannut ottaa joka kerta oikean
Hetalle kokeilin niin, että laitoin oikein kunnon satsin kapuloita. Neitokainen valkkasi viiksenkään värähtämättä heti oikean. Sille ei siis ole koskaan ennen otettu tätä...
Ruutu, jossa Hiski ei edelleenkään osaa tehdä oikein mitään, melskaa vaankaikenlaista. Tää on Hiskille hirveen vaikee (ja hirveen hauska) rasti. Tai siis mää en osaa opettaa tätä, mutta ei se mitään.
On taidettu ottaa jossain ottaa vähän seuraamistakin ja peruuttamista, jonka Hiskonen on osannut ekan kerran tehdä sivultakin. Jee!
Kaukoja ruokakupilla silloin sun tällöin ynnä muuta "pentutreeniä", jopa imuttamista.

1. Tarkkuusruutu mökin pihassa.
Esineenä painava mutteri, tuntematonta metalliseosta.
Hiski valahti salamannopeasti maihin haistettuaaan esineen (vielä esine käpälien välissä) eikä suostunut koskemaan mokomaan iljetykseen. Pakkohan se oli tuosta palkata...
2. Tarkkuusruutu metsässä
Esineenä pieni alumiinikiekko, hiukan peitettynä.
Hiski etsi hyvin ja pysyi aika mukavasti alueella. Kun bongasi esineen, alkoi kuopia maata raivokkaasti (se peittäminen).Tällä kertaa otti esineen suuhun eikä mennyt itse maahan, enkä käskenyt. Palkkasin taas kummiskin heti. Nyt rakennetaan motivaatio vahvaksi, en ota paineita - enkä paineista koiraa -ilmaisusta.
Hetakin haki molemmat esineet - tyylikkäästi...

Pudotettu esine
Hiski haki ja toi vauhdikkaasti,matkaa alokas+.

Esineruutu
Täysimittainen. Kolme esinettä keskellä peräkkäin. Hiski toi heti etuesineen ja ehdin jo ajatella, että hyvinpä menee. Vaan eipäs: toinen ja kolmas ei löytyneet millään. His seuraili selvästi mun poikittaistallauksiani ja juoksenteli päättömästi. Kävin nostamassa molempia esineitä, jonka jälkeen toinen nousikin heti, mutta se viimeinen, heijastinauha, ei löytynyt, ei sitten millään. His kurvaili ihan vierestä monta kertaa. Ehkä oli virhe, että jätin pallon ruutuun tullessani matkan varrelle: His vilkuili sinnepäin ja oli pari kertaa jo lähdössä hakemaan palloa. Eli takaisin namipalkkaan, mars. Toisaalta Hiski kyllä teki ihan kauheesti töitä, ei se hetkeäkään ollut sen näköinen, että olisi luovuttamassa.
Heta näytti taas mallia: haki kaikki kolme rauhallisesti ja arvokkaasti. Jos ei juokse koko ajan sata lasissa, ehtii haistaakin jotain.

Kiintorullatreeni
4xukko: eka aika kaukana kiven takana, näki. Hyvin otti rullan, harmillisesti pudotti tuodessaan, empi hetken, katseli mm:lle päin, sitten otti uudestaan kaulastaan ja toi. Oikeaoppisestihan tuon olisi kai pitänyt mennä niin, että palaa takaisin mm:lle ja ottaa siellä uudestaan rullan...
Kaksi seuraavaa umppareissa. Jännitin vähän, miten tuon selvittää. Mutta hienosti! Olin erittäin tyytyväinen, kun kummallakin piilolla kiersi kunnolla piilot ennenkuin otti rullan. Ei kuitenkaan yrittänyt sisään piiloihin.
Viimeinen ukko valmiina jossain 40 metrissä. Tämäkin hienosti. Mahtavaa, ukkeli!

Ei kommentteja: