HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Tottistelua ja hakustelua :)

27.-28.11.
Tottis
Pirkkahallin kentällä Miikun ja Miian kanssa.
Heta pääsi hommiin pitkästä aikaa ja oli ihan into pinkeenä. Otin kokeeksi (matalalta) hyppyesteen ja (loivan) a-esteen. Yli menivät, mutta hyvin, hyvin vaikeasti, nyyh.
Seuraaminen oli ihan upeaa, nouti kaksikiloisen kapulan riemukkaasti, eteen meno oli vähän sinnepäin. Sitten heiteltiin vaan palloa. Hetalla oli kivaa, se oli pääasia.

Hiskin tottistelut
1. Ennen kuin muut tulivat, otin Hiskin kontaktiin kentälle ja sen jälkeen leikittiin kunnolla. Ei mitään muuta. Ja autoon.
2. Ryhmäpaikallamakuu Uskon ja Roihun kanssa. Ok.
Pujottelua (ryhmässä). Suht ok. Taas autoon.
3. Sitten kokeenomainen treeni. Kentälle meno (maahanmeno kentän reunalla kuten aina) + yhdessä ilmoittautuminen Uskon kanssa. Sitten kaikki liikkeet ilman palkkaa (paitsi ei eteenmenoa). En korjannut mitään enkä tehnyt uudestaan. Siirtymät käskyn alla.
Seuraaminen. Hmmm, ainakin esti selvästi aluksi, vaikutti (yllätys, yllätys) jotenkin levottomalta myös. Siellä kentällä on myös tosi vaikea kävellä, kun se on niin kuoppainen. Katri ampui kaksi kertaa: His reagoi hiukan. Pitääpä muistaa ampua useammin taas.
Jäävät, istu, maahan, seiso avon mukaan: kaikissa itse liike ok ja riittävän nopeakin kaiketi. Valmistelevasta osuudesta en taas osaa ihan sanoa - olisko ollut vähän löysää. Luoksetuloja on näköjään otettu liikaa läpijuoksuina: meinasi juosta ohi, jarrutti viime hetkellä ja jäi ihan vinoon ja sivuun.
Nouto. 2 kilon kapula. Ihan ookoo. Irrotuskäsky pitää nykyään antaa aika käskevästi, muuten ei irrota, eli pitää nyt tosi hyvin.
Hyppynouto. Ok. Eipä jäänyt paljon pelivaraa paluuhypyssä, mutta ei kuulemma koskettanut.
A-este. Oikein hyvä.
Paikallamakuu. Tarkoitus oli treenata erikoisesti makuuseen vientiä, joka on meillä ollut heikko kohta. Nytkin tuppasi kuono painumaan kohti maata...Itse makuu lyhennettynä nyt ja lopuksi leikkiä. Ja autoon.
4. Ja vielä ihan lopuksi His otti muutaman toiston ruutua, missä (ehkä) vähän edistystä.
Luoksetulon stoppi käsimerkillä pari kertaa niin, että Katri heitti lelun. Otti molemmilla kerroilla aika monta askelta... Pitänee ottaa taas vaan lelun heitto heti.

Haku
Sääksjärvellä. Satoi sitten meinaan maahan asti, onneksi meitä oli vain neljä.
Hiskille kolme valmista ukkoa ja yksi tyhjä pisto.
Ensin molemmat kulmat. Ekalla pistolla His oli kahden vaiheilla, meniskö tarkastamaan piiloa, joka oli ollut useammalla koiralla vähän keskilinjaa eteenpäin noin 20 metrissä. Ei singonnut suoraan kulmaan, mistä oli oikein tyytyväinen, koska käytti siis nenäänsä eikä vaan juossut päättömästi eteenpäin. Pyöri siinä hetken tarkennellen, sitten eteni hienosti maalimiehelle sinne kulmaan ja otti rullan.
Toisella mm:llä ei mitään erikoista, sujui hyvin.
Kolmas tyhjä pisto: aivan loistava, syvä laatikko, tuli pillin puhalluksella pois.
Kolmas ukko oli 50 metrissä, matkalla oli hajustettu vaneripiilo, ja ukko oli siitä vielä noin n. 15 metriä eteenpäin. His kiersi piilon, eteni sitten oikealle piilolle ja otti siellä rullan.
Jumantsukka, miten upeesti meni!!! His ei tehnyt ainoatakaan virhettä, ellei semmoiseksi lasketa pientä malttamattaomuutta keskilinjalle paluissa. Vähänkö toi on hyvä hakukoira. Voi, kun mä en pilaisi sitä.
Nyt on pienessä kylppärissä kuivumassa mm: kahdet valjaat ja nahkaremmit, näyttöliina, kaksi BOT-manttelia, kaksi makuualustaa, maastoverkko, kaksi takkia, kolmet hanskat, ulkohousut, vaelluskengät ja pipo. Alempia vaatekertoja en viitti luetella. Sais joku Innon tai Tilan sisustussuunnittelija joskus tulla kattomaan, millaiset on koiraharrastajan märkätilat...

Ei kommentteja: