HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 9. tammikuuta 2010

Aamutoimet ja pakkaspuuhia

8.-9.1.
Jokaikinen aamu alkaa näin: päästän Hiskin mökistään, jossa se viettää yönsä. (Heta saa olla missä lystää). Vaihdetaan aamuhalit. Sen jälkeen Heta könyää liikkeelle ja on, että "hohhoijaa, pitänee taas ruveta hommiin" ja sitten se antaa Hiskille kevyesti köniin hirveiden äänitehosteiden kera (ketään ei satu). Tämän jälkeen His tietää taas paikkansa laumassa yhden päivän verran.

Pientä pakkastreeniä Sulkavuoressa vapaana juostun lenkin päätteeksi:
Pudotettu esine
Hiskillä matkaa nyt melkein 100 metriä (sen valmistelevan 50 metrin lisäksi siis). Aikalailla taaksevilkuilua, pitänee kokeilla seurauttamista vaikka namilla. Muuten vallan loistava haku ja palautus.
Heta sai hakea myös, hyvin tietty ja intoa piisasi.
Tarkkuus
Esineenä metallikiekko (ei semmosta, johon kieli jää kiinni...), halkaisija noin 3 senttiä. Hyvin lumella peitettynä. Lumiruudussa on se hyvä puoli, että ruudun paikan näkee tosi tarkasti... Heta haki ensin.
Hiski ei pysynyt ruudussa ihan niin tarkasti kuin Heta (vähemmän rutiinia, tietty), mutta muuten etsi, löysi ja ilmaisi hyvin. Ja osaa kehotuksesta palata hyvin ruutuun.

Ripaus tottista
Kaukot menevät aina vain huonommin (siis istumaan nousu makuulta): Hiski katsoo ihan sen näköisenä, että "ei mulla ole hajuakaan, mitä sää multa odotat." Miksi, oi miksi, tämä onnistuu aina kotona?
Tämän takia me ei päästä vissiin ikinä avoimen luokan toko-kokeeseen...
Luoksetuloja useampaan kertaan, läpijuoksuja, eteen, vain yksi kerta stoppaamalla. En ala hinkuttaa tämän kanssa: jos ottaa sen askelen tai pari, niin sittenhän ottaa. Tärkeämpää on, ettei vauhti ala hidastua "oikeassa" luoksetulossa.
Seuraamista pikku pätkissä. Mun mielestäni oikein hyvin.
Ja liikkeestä seisomisia. Kuin myös.
Eteenmenoja. Vein pallon, mutta en päästänyt heti sinkoamaan eteen, vaan palkkailin useampaan kertaan lelulla ja leikkimisellä kontaktipätkistä ja vasta lopuksi sai lähteä pallolle. Onnistui aika mukavasti.

Esineruutu
Sääksjärvellä. Ei ihan 50 metrin levyinen, ehkä vajaat 40 m. Pakkasta oli "vain" -18.
Kolme esinettä: loppusyksyn toimivaan malliin ensin eteen iso, keskelle toiseksi isoin ja taakse pieni, kaikki peräkkäin oikeaan lohkoon. Esineet osittain lumen sisällä, eli ei mikään ihan helppo nakitus...
Hiski ensin. Ampaisi etuesineen ohi, mutta palasi pian. Joutui tekemään tosissaan töitä kahden muun esineen kanssa. En puuttunut hommaan muuten mitenkään. Kun meni "lohkolta" ulos, huomautin. Toimi oikein hyvin.
Heta etsi sitten samat - takaesineen kanssa piti urakoida oikein kunnolla.
Sitten vaihdoin esineiden paikat keskemmälle ruutua, muuten sama järjestys ja otin Hiskin uudelleen kehiin. Nytkin His sinkosi etuesineen ohi, mutta palasi hakemaan esineen. Annoin tehdä töitä rauhassa töitä sivusuunnassakin, kunhan pysyi "lohkolla". Yksi huomautus riitti. Hienosti Hiski toimi, olin oikein tyytyväinen!!!
Talvisessa esineruudussa on se hyvä puoli, ettei esinettä tule vahingossakaan laitettua jäljelle ;)
Pitää ehdottomasti jatkaa lumiruututreenejä. Maastossa touhuamista ei voita mikään, vaikka olisi kuinka paljon lunta ja pakkasta :D

Lauantain hakutreenit oli taas pakko peruuttaa pakkasen takia :(

Ei kommentteja: