HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Pieniä ja isoja esineitä ja hallitottista -huh

12.-13.1.
Tarkkuusruutu
Esineenä iso klemmari, metallia+ muovia, melkein kokonaan lumeen peitettynä.
His etsi ja löysi hienosti. Kaapaisi - kielsin ja lopetti. Peittäminen näköjään aiheuttaa tuon käpälällä haromisen: "esiin sieltä.". Mitäs, jos ilmoittaiskin ilmaisuksi: "koira sorkkii esinettä?" :)
Hetakin haki ja löysi, hyvin.

Pudotettu esine
Nyt panostin seurauttamiseen, joka siis ei ole "oikeata" seuraamista. Koitin palkata, kun tuli hyvin mukana, ei nuuskinut tai katsonut taakseen. Pitää ottaa toistaiseksi nämä hyvillä kulkureiteillä (=kunnes sujuu mallikkaasti): lumihangessa ja pöpelikössä on hankalaa vaatia edes kohtuullista sivulla pysymistä. Nyt olimme auratulla tiellä. Lujaa hanska haetaan ja suorastaan pelottavalla vauhdilla palautetaan - seuraaminen vain saisi olla napakampaa.

Esineruutu
Syvyyttä 50 metriä, leveyttä noin 40.Tallasin hyvin. Melko rankkaa liikuntaa umpihangessa :)
Esineet: tumppu, vaateharja ja pieneksi mytätty keinokuituinen hanska.
Ideana edelleen "lohkolla" pysyminen ja nenän käyttö/etsiminen tarkasti myös ruudun etuosassa.
Eli heitin oikealle eteen ensin (ison) tumpun, hyvin lähelle oikeaa reunaa, sitten noin 30 metriin harja pikkaisen siitä vasemmalle ja käsine ihan taakse hieman vasempaan harjasta. Käsine melkein peitossa, muut esineet näkyvillä.
His ampaisi tietty suoraan taakse ja käsineen kanssa takaisin. Harja tuli aika pian ja tumppu (tietysti) viimeisenä.
Sitten esineet vasempaan lohkoon, sama järjestys. Nyt His malttoi ottaa heti etuesineen. Hyvä! Käsine tuli myös pian, harjaa joutui etsimään. Olin laittanut sen kiven päälle aika hankalaan paikkaan. Mutta voihan vitsi, miten hienosti ja sitkeästi His tarkensi esineelle hajun saatuaan. Seurasin sen työskentelyä ihan henkeä pidätellen. Mahtavaa!
Tämä alkaa sujua niinkuin haluan sen sujuvan :D
Se vaara kyllä on, että His ryysii ekalla lähetyksellä esineen ohi. Alankin nyt käyttää vielä selkeämmin "jarruesinettä": eli iso, mieluinen esine heti oikeaan etukulmaan niin, että Hiski ehdollistuisi jarruttelemaan aina jo siinä alussa.

Hetakin sai hakea yhden esineen. Se on taas (kipulääkekuuri loppui) ihan köpöttelija, ressu. Ihan pahaa tekee katsella, miten se on hidastunut.
Pitää soittaa lekurille, josko kipulääkitystä jatketaan.

Tottis/toko
Nokian hallissa.
1.
Ensin leikkiä
Sitten vain lähtöjä, käännöksiä, pruuttamista.
ja leikkiä
2.
Leikkiä
Seuraamista pikku pätkä. Henkilöryhmä.
Nouto, vein kapulan. Parempiakin on nähty.
Leikkiä
Paikallamakuu
Suorastaan venytteli kaulaansa ja pää pyöri väkkäränä. Palkkailin joka hetkesätä, kun oli nätisti.
Tähän hommaan ei voi olla tyytyväinen. Vaikka en yrittänytkään tehdä paljon mitään, touhu oli aika kamalaa. Agikoirat huusivat kuin päätä olisi leikattu eikä Hiski keskittynyt muuten kuin silloin, kun lelu oli kokonaan näkyvissä. Muuten se kyttäsi niitä ääniä.
Hiskille saattaa tällaisesta "treenauksesta" olla enemmän haittaa kuin hyötyä, se on ihan väärässä mielentilassa jo heti alusta asti sen "kujanjuoksun" takia. Pitää nyt harkita vakavasti, jatkanko käyntejä tuolla ollenkaan.

Ei kommentteja: