HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 21. tammikuuta 2010

Hallissa, nyt hyvin

Keskiviikko 20.1.
Tottis
Meiränhallilla Nokialla Ullan ja Miian kanssa.
Teemana Hiskin mielentila. Alku vähemmän lupaava: poika sai heti pihassa raivarin ensimmäisen koiran näkemisestä. Oli valmiiksi kiihdyksissä, kun tajusi, mihin tultiin.
Sama juttu kun mentiin sisälle. Siellä syntyi välittömästi kolmas maailmansota, kun His astui ovesta: joka hemmetin häkissä ruvettiin huutamaan ja kiljumaan kurkku suorana. Kummallinen vaikutus mun ruskeasilmäisellä kullannupullani ;) Olin varautunut tähän: laitoin Hiskin maahan, jossa se rauhoittui ja odotin niin kauan, että muutkin koirat hiljenivät. Sitten edettiin käskyn alla ihan hitaasti sinne tokopuolelle. Jos His alkoi häröillä, käskin sen maihin. Ja kas: ympärilläkin tuli ihan hiljaista. Sama toimi joka kerta, kun kuljettiin sen eteisen läpi.
1.
Itse treeni: vein Hiskin nähden heti ison pallon hallin takaseinän viereen. Ideana oli, että Hiskin huomio on takuuvarmasti jossain muussa kuin äänien seuraamisessa (jumittamisesta voi olla siis hyötyäkin!).
Aloitimme myös samoilla rituaaleilla kuin pk-kentällä: maahan> käsky> ilmoittautuminen (yhdessä Uskon kanssa). Hiski kyttäisi tietysti koko ajan palloa.
Sitten kontakteja>palkka. Käännöksiä>palkka, peruuttamista>palkka. Kun siinä oli pyöritty aikamme ja leikitty, His unohti sen pallon ja keskittyi hyvin.
Usko treenasi koko ajan myös samassa tilassa. Uskoa Hiski ei edes huomaa, se kuuluu kalustoon, taitaa suorastaan rauhoittaa :)
Lopulta uskalsin ottaa kunnon seuraamispätkän valmistelevaksi osuudeksi, josta sain täydellisen eteenmenon hurjalla vauhdilla pallolle.
Ensimmäinen osa meni täysin nappiin.
2.
Taas kaikki rituaalit ensin saman kaavan mukaan.
Sitten kaikki jäävät valmistelevineen, joista seisomisessa meni istumaan. Uusinta ok.
Luoksetulo maahanmenosta oikein hyvä.
Tämän jälkeen treenaamassa oli Uskon lisäksi myös Veera.
Innostuin ottamaan myös kaukot (uuden i-käskyn kera) ja nekin menivät oikein hyvin.
Sitten vielä avon hyppy. Hyvin.
Lopuksi paikallamakuu Uskon ja Veeran kanssa. Makasi rauhallisesti. Palkkasin makuulla vielä maksamakkaralla,halusin loppuun oikein rauhallisen mielentilan.
Olin tavattoman tyytyväinen. Tämä treeni meni niinkuin halusin. Hiski rauhoittui ja keskittyi ja oli poislähtiessä täysin rentoutunut.

Ei kommentteja: