HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 1. huhtikuuta 2011

Aprillipäivän askareita

Aprillipäivän aamuna kierrettiin ensin Iidesjärvi, mutta sen päälle treenattiin hieman.
Esineet
Tein puhtaana hajunhakuna: en tallannut yhtään, jätin kolme esinettä (heitin) peräkkäin, vähän piiloon ja viimeisen heitin niin pitkälle kuin pystyin. Tarkoituksena paitsi pitää hauskaa/pitää koira paineettomana, myös katsoa, miten poika käyttää nenäänsä, kun ei ole ollenkaan  jälkiä. Haistoi heti ensimmäisen esineen - oikein pysähtyi hetkeksi, mutta jatkoi sitten matkaansa eteenpäin: "eiku ensin taakse." Ihan hyvä. Toisellakin lähetyksellä vielä melkoinen aloitusvauhti: kääntyi katsomaan hajunlähdettä, mutta ei malttanut pysähtyä. Takaisinpäin tuli taas sitten ihan rauhallisesti.
Jatkoin vielä "yksittäiskappaleilla": heittelin esineitä monttuihin, puunrunkojen viereen ja korkeallle lumipenkkaan. Hyvin haisteli ja löysi, vaikka ei pojalla kyllä nenä kovin korkealla ole koskaan.
Tottis
Luoksetuloja. Näitä on hinkattu vähän kotinurkissakin viikolla. Välillä eteen, välillä eteen-sivulle. Eri pituisilta matkoilta ja välillä niin, että jätän koiran vinoon, välillä seison itse melkein kyljittäin koiraan. Välillä pidän tosi pitkän tauon ennen sivullekutsua ja hönkäilen tai liikutan vähän käsiäni. On aika vaikeaa: His jää helposti vinoon,jos ei olla ihan kohtisuorassa toisiamme kohti. Ei välttämättä pahasti, mutta kuitenkin. En anna nyt armoa, tässäkin olen ollut liian suurpiirteinen. His on aika monta kertaa kisoissa tullut vinoon ja/tai ennakoinut sivulletulon.
Nouto. Muutama kerta on treenattu  kaksikiloisella nostoja ja luovutuksia, joissa olen ihan liian usein hyväksynyt vinon luovutuksen, enää sellainen ei vetele, nih. Loppuun aina vauhtinouto, ettei homma käy puuduttavaksi.

Tokotouhut ei nyt nappaa yhtään...
Huomenna on Toijalassa "kisamainen" treeni, jonne on tulossa melkoisesti populaa. Toivottavasti saadaan aikaan oikein kisatunnelma :)

Ei kommentteja: