HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 2. huhtikuuta 2011

Leikkikisat Toijalassa ynnä muuta

Kisamainen PK-tottis
Toijalan kentällä, mukana kahdeksan koirakkoa. Kenttä osittain sulanut, muhkurainen, märkä ja kaikinpuolin epämukava kävellä. Höysteenä jäniksenpapanoita ja linnunkakkaa. Neljä kanadanhanhea tepasteli kentällä, kun tulin sinne eivätkä meinanneet millään suostua häipymään. His oli oikein hyvässä vireessä, innokas eikä välittänyt häiriöistä mitään. Itse koitin  olla aika eleetön, mutta ikävä kyllä en saanut jännitystä pintaan :(
Seuraaminen. Lähdön jälkeen vilkaisu eteenpäin, mistä heti huomautin jyrkästi, sitten kehuin ja palkkasin. Loppu sujui aika mukavasti - juoksuosuus ei kylläkään ollut hyvä. Kerran taisin huomauttaa ja kerran "potkaista" Hiskiä vähän taaksepäin. Henkilöryhmässä palkkasin taas, His oli siinä oikein pätevä.
Istu. Käännyin aika nopeasti Hiskin eteen, tuijotin sitä vähän aikaa>jännite, siirryin sivulle enkä edes kehunut.
Maahan. Kaiketi ok alusta loppuun. Sosiaalinen palkka.
Seiso. Tässä palkkasin jo valmistelevasta osuudesta, eli juoksemisesta, varsinaista seisomista ei siis ollut ollenkaan. 
Nouto. Varsin mainio. Sos. palkka
Hyppy. Este vain 80 senttiä. Mikäs tuossa, ihan ok. Sos palkka.
Eteenmeno. Ei ihan viivasuoraa etenemistä.  Ei edes kehuja tästä. Yritän saada liikkeestä tylsän...Seurautin ihan käskyn alla paikallemakuuseen.
P-makuu matolla. Jees. Seurautin taas käskyn alla "tuomarin" luo, kuunneltiin arvostelu ja palkkasin vasta sen jälkeen.
Toinen kierros:
Seurautus henkilöryhmään. Edelleen napakkaa menoa>palkka.
Juoksusta seuraamista. Kokeilin taas vähän eri tyylejä. Hitto, kun pitäisi saada oma askel tasaisen vetäväksi. Lähtee tosi helposti keulimaan tässä: itsepähän olen antanut tehdä niin.
Vauhtinouto. Hanna jatkoi heittoani. Kokeilin kontaktia ennen käskyä enkä enää koskaan tee samaa virhettä: His ei meinannut löytää kapulaa! Uusinnalla palautusvauhti oli kyllä huikea>palkka lensi, kun oli n. 10 metrin päässä.
Eteenmeno. Ei palkkaa nytkään, tylsyys jatkui.
Hyppy. Seurautin esteelle ja heitin kapulan, mutta annoinkin "liki"-käskyn". Menipä poika täysillä halpaan, eli rynnisti esteelle. Pääsin karjaisemaan ein. Sitten taas pieni pätkä seuraamista>loppuleikki.
Hiski teki hienosti töitä. Vähän harmitti, etten nytkään saanut meidän murheenkryynivirhettä - seuraamisen alun hirveää edistämistä - esiin. Enpä usko, että ongelma olisi poissa päiväjärjestyksestä...
Erityisen tyytyväinen olin siihen, ettei vinoja eteentuloja ja vajaita sivullesiirtymisiä tänään ilmennyt. Niitähän on nyt treenattu aika paljon.
Mutta pitää ehdottomasti saada tätä lajia lisää.

Leikkikisan jälkeen tehtiin  pitkä metsälenkki ja taas His vaati - ja sai - tehdä pudotetun esineen haun.  sattui sopivasti siinä metsätiellä meidän edellä kulkemaan kaksi koiraihmistä. Hiski jaksoi siitä huolimatta seurata tosi superisti sen 200 metriä.
_______________________________________
Sunnuntaina pieni tottistreeni Lilin, Saijan ja Liisan kanssa Pirkkahallin parkkiksella. Teemana tarkkuus.
Henkilöryhmä, moneen kertaan, palkkailin eri paikoista.
Juoksuseuraamista erilaisin askelluksin. Nyt on taitanut löytyä sopiva tapa: semmosta tasaisen hiihtelevää tyyliä sen olla pitää, en saa itse pomppia yhtään. Silloin  His pysyy parhaiten nahoissaan ja suht hyvällä paikalla. Stoppeja juoksusta. Ei saa pysähtyä kuin seinään, sanoi Lili. Niinpä: heti parani, kun vähän "liudensin."
Eteenmeno. Vähän vetoa ruudun  suuntaan, eli vasempaan. Ei palkkaa, tietenkään
Häiriöseuraamista niin, että Lili, Saija ja Liisa liikkuivat ja kahisivat ihan vieressä ja takana. Välillä seurautin suoraan ihmisiä päin. Todella hienosti His selvisi, rävähtämätön kontakti!
Ruutuun menokin jossain välissä otettiin mausteeksi. 
Vähän eteen/sivulle/eteen/sivulle-jumppaa myös, ja kokeilin Korrin Suskin reseptin mukaan purkinkannen päällä pyörimistä.

Vime kesänä kuulin aika monessa kokeessa: "koira ....tekee hyvin ja vauhdilla,.....tarkkuutta saisi olla lisää. Nyt on oikeastaan aika kiva treenata sitä tarkkuutta, kun tiedän, että His jo osaa liikkeet ja voin oikeasti vaatia/hinkata tarkkuutta olematta epäreilu koiraa kohtaan. Hiski on kyllä nyt paljon skarpimpi kuin vielä viime keväänä.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hiski oli tänäänkin tosi hienoa :) Kuten jo omassakin blogissani totesin, te teette tälläkin kaudella huipputuloksia :)

Hiippari kirjoitti...

No koirilla(kin) on hyviä ja huonoja päiviä. En mä nyt tämän yhden leikkikisan perusteella vielä kuvittele, että tässä aletaan huipputuloksia tehtailla. Vaikka tottakai oli tosi kiva, että nyt onnistui.
Mutta kiitos, nähdään toivottavasti taas ensi viikonloppuna.