HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 25. huhtikuuta 2011

Hihkuntaa haussa ja tottista

Maanantai 25.4.
Haku
Sääksjärvellä, kuusi koirakkoa. Vajaan 200 metrin rata. Ylisyvät tallaukset. Kaksi hämypiiloa. Spesiaaliteemana vaihdikkaat näytöt.
Hiskille kahdeksan pistoa: kuusi maalimiestä, kaksi tyhjää, kolme näyttöä, kolme suorapalkkaa.
Oikea kulma heti reippaasti tyhjä, hieno, joskin laajanpuoleinen pisto. Lähetys vasempaan kulmaan, hyvä laatikkopisto, takaisintullessa nosti ukon, joka oli noin 25 metrin päässä keskilinjasta. Ukko (tai akka) hihkui, kun lähdimme näytölle. Ja vetoahan löytyi...
Kolmas suorapalkkaava ukko oli ylisyvällä suoraan edessä, hienosti tämäkin. Neljäs tyhjä. Viides oikealle: sinkosi tosi syvälle ja nosti tullessaan ukon hyvällä laatikolla umpparista noin 20 metrin päässä keskilinjasta. Näytölle taas hihkuntaa piilosta.
Kuudes mm kaukana suoraan edessä suorapalkkaavana.Seitsemäs umpparissa lähellä/näyttö, His juoksi ensin ohi, mutta palasi samantien. Kahdeksas suoraan edessä ja suorapalkka täältä.
Kaikki meni suunnitelmien mukaan, Hiski teki mahtavat pistot, haki vauhdikkaasti ja energisesti. Umppareilla ei ota heti rullaa,  vaan kokeilee ensin, tuleeko palkkaa, mikä on mainio juttu. En oikeastaan nyt keksi mitään ihmeempää korjattavaa, vaikka kyllä sitäkin varmaan löytyy,. Mutta jos näin jatkuu, olen ikionnellinen.Ja niin on Hiskikin ja se on pääasia :)
Treenien jälkeen etsin hartaasti koirien remmejä, jotka luulin pudottaneeni metsään. Hetankin usutin etsimään ja iloisestihan tuo haki, tai ainakin oli hakevinaan. Autossa ne sitten tietysti olivat, mikä selvisi, kun sain purettua kattoon asti lastatun liikennöintivälineeni.
Tottis
Aamulla ennen hakutreeneihin menoa pyörähdettiin Pirkkahallin kentällä ottamassa vähän seuraamista ja jäävät. Aika into piukeena oli nuorimies :)
Hakutreenien jälkeen ehdin olla kotona runsaan tunnin, ja taas mentiin. Tällä kertaa Toijalan kentälle Minnan ja Tarja S.:n kanssa.
Jatkettiin aamuisella linjalla, eli seuraamista ja jääviä. Hoskin kanssa ilmottauduttiin ja sen jälkeen koko seuraamiskaavio ilman palkkaa. Kontakti kesti loistavasti, mutta paikka liian edessä ja painoi vähän.
Sitten jäävät. Kiitettävästi häiriöitä haukkuvista koirista ja taisi siellä jokunen ihmisen vieno karjahduskin olla...Hiskille teki tiukkaa pitää kontakti ja sitten pyrki kovasti keulimaan valmistelevissa. En kelpuuttanut, vaan otettiin monta kertaa uudestaan. Istusta ja maasta hetipalkka, seisosta otin eteen ja sivulle. Himmaili ehkä vähän eteentulossa. Läpijuoksuja siis paljon.
Seurautin vielä paikallamakuuseen + sieltä pois käskyn alla. Sitten leikkiä kentän reunassa.
Kivasti sujui, kiitos tytöt!

Ei kommentteja: