HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Hakua, kisamaista tottista ja esineitäkin

Aika kiirus viikko kaikenkaikkiaan on ollut enkä nyt muista, mitä kaikkea on räpelletty. Imuteltu on ainakin ja parit kaukot tehty + yksi kpl tunnari helpotettuna. Kirjaan nyt lähinnä vain niitä "isompia" jutskia.

Haku
Torstai-iltana Sulkavuoressa, kuusi koirakkoa, uusi paikka. Kaikilla maalimiehillä suorapalkkoina lelut, unohdin ruuat keittiönpöydälle, sitä se matalalento teettää.
Hiskille neljä ukkoa, kaksi ensimmäistä kulmissa ääniavuin, varasti porsas, mutta annoin mennä. Kaksi seuraavaa valmiina. Hyvinhän tuo sujui. Ehkä näyttöjä jo kehiin ensi kerralla, kun käytiin Lililtä hakemassa hienot uudet näyttövaljaat, joiden kanssa sitten pitää vetää kieli sinisenä, että tuomarit tykkäis. Minä parka kylläkään en tykkää.
Tarkkuusruutu
Kangasalla perjantaina. Muovinen lilliputtinukenpää. Hiski löysi hyvin, mutta sitä ällötti ja räkäisi liian aikaisin, tuhma. Otettiin uudestaan toisen muoviesineen kanssa, mikä ok.
Eteenmenoja Kyötikkälässä eri suuntiin kenttää, hui sentään.
----------------------------------------------------------------------
Perjantai-iltana taas kisamaiset tottistreenit, tällä kertaa Niihamassa. Olikohan meitä nyt kuusi koirakkoa?
Olin itse ihan rätti, viluinen ja melko pahalla päälläkin. Loistava lähtökohta treenaamiselle.
Hiskikään ei ollut hyvässä vireessä, oli jotenkin hermostuneen/pelokkaan oloinen. His aloitti taas paikallamakuulla, riiseni parinaan. Makuu oli aika lyhyt. En palkannut ollenkaan, vaan seurautin suoraan aloituspaikalle.
Seuraaminen oli aika kamalaa: vilkuili ja löysäili. Huomauttamisestakaan ei nyt ollut kauheesti apua, olin ehkä aika ponneton. Palkkasin pitkän suoran päässä ja henkilöryhmässä.
Jäävät suht ok, paitsi seisomisen valmistelussa yritti keulia törkeesti ja korjailin sitä."Tuomari" sanoi, että His himmaili eteentuloissa, itse en sellaista huomannut.
Noutoa en nyt ottanut. Hyppy ensimmäistä kertaa omalla metrisellä pressuesteellä, jonka kaatoi jo menohypyllä. Sitten hyppäsi ihan sairaan korkealle ja kiersi esteen kaksi kertaa. Kolmannella menin esteen taakse "vetämään" koiran yli, palkkaus ennen eteentuloa oli kyllä oikea-aikainen.
Eteenmeno. Alkoi ennakoida maahanmenoa, annoin uuden käskyn ja vapautin lennosta.
Toisella kierroksella otettiin pieni pätkä seuraamista ja vauhtiluoksetulo.  Tämä ei nyt ollut ihan huippusuoritus, mutta aina ei voi voittaa ;) Niihama on jostain syystä Hiskille aina vähän hankala paikka, seliseli.
----------------------------------------------------------------------------
Kisamainen tottis, Nokia
Sunnuntaina, tällä kertaa muistaakseni 10 koirakkoa paikalla. Hiski vetäisi taas itsensä raivokierteille jo luoksepäästävyyden tarkistuksessa ja annoin sen  purkaa kiihtymystään motskuun.
His oli jälleen ekana paikallamakuussa parinaan koirakko, joka otti myös eteenmenon, mitä toivoinkin. Halusin nähdä mikä vaikutus sillä on Hiskiin. Makuu oli aika ylipitkä, kun suorittavan koiran kanssa oli pientä säätöä. Hiski oli ollut tosi näpäkkä, tuijotti kuulemma piilon suuntaan melkein herkeämättä.
Seurautin käskyn alla ilmoittautumiseen ja palkkasin jo ennen höpinöitä. Siitä seurautin taas makuuseen ja makuusta pois taas tiukasti käskyn alla, mstä käskin maihin.
His seurasi eteenmenevää koiraa tiukasti katseella ja annoin katsoa. Kun ohjaaja oli mennyt koiransa luokse, vapautin Hiskin ja leikittiin kunnolla.
Seuraaminen. Nyt olin supertarkkana enkä antanut yhtään löysää lähdöissä: tiukat huomautukset + kehut myös jäävien lähdöissä. Seuraamiseen olin muuten suht tyytyväinen: Hiski painoi vähän ja olin edessäkin, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti. Nyt en viitsinyt potkiakaan. Palkkasin ennen hlö-ryhmää ja leikittiin ryhmän sisällä hyvä tovi. Henkilöryhmässä seuraaminen oli jo suorastaan hienoa.
Jäävistä palkkasin nopeasti heti liikkeestä, seisosta luoksetulo läpijuoksuna>palkka.Seurautus käskyn alla kapulalle. Alkaa sujua nää siirtymät :)
Nouto. Vauhtinoutona pitkältä matkalta, ei luovutusta.
A-este, loivana. Luovutus ja sivulletulo>loppuleikki.
Tämä treeni meni melkein täysin nappiin, olin oikein tyytyväinen Hiskiin ja myös itseeni, koska olin paljon skarpimpi kuin perjantaina.
Esineruutu
Tallattiin kolmeen naiseen Nokialla tottistreenin jälkeen noin 25 metriä leveä kaistale. Paljon kaatunutta puuta, risuja yms. Kolme vierasta esinettä, yksi edessä, yksi keskellä ja yksi takana.
Ihmeen paljon His työskenteli etualueella ja hinkkasi yhtä ja samaa reittiä. Esineet kuitenkin nousivat, takaesine viimeisenä. En puuttunut työskentelyyn mitenkään. Ihan kelvollinen suoritus eikä motivaatiossa ainakaan ollut vikaa.
                                                           ***
Äsken koitin ilmottautua Nokialle (yllytettynä) ensi sunnuntain EK-kokeeseen. "Pääsin" viidennelle varasijalle! Täh! Mistä nää EK-harrastajat nyt yhtäkkiä on ilmestyneet? Hakuun oli kuulemma ilmottautunut yksi koirakko...Hakuun olisi ollut 15 paikkaa ja EK:hon kuusi.

2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hiskin seuraaminen oli Nokialla kyllä niin ihanan tsemppiä! Etenkin henkilöryhmässä. Ja taaksepäin on selvästi siirtynyt sitten viimenäkemän!

Hiippari kirjoitti...

Olisko se siirtynyt taaksepäin? Vähän tuntui itsestänikin siltä. Kiitos, Saija, rohkaisusta!