HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pohdintaa ja kisamainen treeni jälleen

Eilisen tottiskoulutuksen vielä jälkimietteitä:
En siis saanut varsinaisesti uusia koulutusvinkkejä, mutta ajateltavaa kylläkin, vaikka se tarjoiltiin jokseenkin tylyssä paketissa :)
Joudun  tosissani  miettimään seuraamisen edistämistä/poikittamista: itse asiassahan en ole siihen kauheasti edes puuttunut, vaan olen antanut välitöntä palautetta lähinnä vilkuilusta. Paikka on pikkuhiljaa siirtynyt aina vain edemmäksi.
Lähden korjaamaan hommaa ottamalla imutusseuraamista tehokuurina. Saakoon vaikka yhden aterian/pv pelkästään imuttamalla.Katsotaan nyt ensin, johtaako tuo mihinkään.
Lisäksi pohdiskelen virheen esiin kaivamista noissa jäävissä. Niissähän His ei kauheasti ole tehnyt virheitä, joten ei niitä ole tarvinnut korjata. Mutta onko paras provosointitapa lelun pitäminen selän takana, onkin  eri juttu. Sillä tavalla saan luultavasti aikaan surkean hitaat liikkeet. Ja jos lähdetään vartavasten hakemaan virhettä, on oltava suunnitelma sen virheen varalta.
Jatkan sillä linjalla, jonka olen kokenut itselleni parhaaksi. Ja sitä en taatusti allekirjoita, että pelkäisin koiraani: liian helläkätinen saatan kyllä olla siihen nähden, mitä se kestäisi. Vaatiminen voisi varmaan olla mustavalkoisempaa.
-------------------------------------------------------------------------------
Ja Sitten Kyötikkälään, jonne tänään sunnuntaina oli kokoontunut peräti 12 koirakkoa kisamaisiin treeneihin. Aika mahtavaa!
Hiski oli toisessa parissa. Minulla oli tarkka suunnitelma, jossa punainen lanka oli siirtymistä palkkaaminen. Laskin, että niitä tulee viisi kpl. Lisäksi palkkasin ainostaan liikkeestä istumisesta, heti. Muuten vain sosiaaliset palkat.
His oli varsinaisessa raivovireessä: kauhea uho päällä heti parkkipaikalla. Annoin sen purkaa kiihtymystään ihan kunnolla leluun. Kun pöhinän saa kanavoitua tekemiseen, pullistelu ei välttämättä ole niin paha asia...Sain pienen jännityksenpoikasenkin kivasti pintaan.
Ilmo>ok. Siitä käskyn alla paikallamakuuseen. Sieltä seurautin käskyn alla kentän nurkkaan, jossa vapautin ja leikitin kahdella pallolla.
Seuraaminen. Huomautin pienestä vilkaisusta alussa nyppäämällä niskanahasta + kehuin korjaamisesta ja tönin jalalla taaksepäin montakin kertaa. Tuntui vähän siltä, ettei His kovasti petrannut noista tönimisistä nyt. Seuraaminen ei ollut hyvää - painoi vähän, poikitti ja edisti, taisi pomppiakin, mutta ei nyt ihan kelvotontakaan.
Istu. Tässä siis heti palkka istumisesta.
Maahan. Ei kai tässä mitään. Luoksetulokin ok.
Seiso. Ihan okei vissiin tämäkin.
Jäävien valmistelevissa kuulemma seuraaminen oli parempaa kuin varsinaisessa seuraamisessa. Itsestänikin tuntui siltä.
Sitten seurautus (pieni huomautus niskavilloista matkalla) noutokapulatelineelle>palkka.
Nouto. Olisko tässä ollut inansa vinossa edessä, sivulletulo oli hyvä kuten kaikissa muissakin liikkeissä. Ihanaa, jos vajaat sivulletulot olisivat historiaa!
Seurautus kapulatelineelle taas, toinen kapula käteen, hyppyesteen eteen >palkka ennen varsinaista liikettä.
Estehyppy. Mainio. 
Seurautus A-esteen eteen. Tässä palkkasin namilla ennen kuin annoin luvan noutaa. Itse liikkeessä ei valittamista.
Eteenmeno. Kävelin vähän tavallista hitaammin ja His pysyi hyvin oikeassa paikassa ja kontaktissa. Uskaltaisiko kokeessa? Luotisuora etenemiminen, nopea maihinmeno. Seurautin kentän reunaan täältä, vapautin ja palkkasin vasta siellä.
Kaikenkaikkiaan Hiskiltä hyvin samantapainen suoritus kuin viime lauantaina Toijalassa, eli varsin hyvä. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun vaadin Hiskiltä "oikeanlaisen" seuraamisen myös kaikkien liikkeiden välissä ja se tuntuu kestävän tuon hyvin. His teki hommat mielestäni intensiivisesti ja "voimakkaasti", sitähän PK-tottiksessa arvostetaan :). Tarkkuutta vaan kaivattaisiin nyt kovasti siihen seuraamiseen.
Olen ihan onnellinen nykytilasta :D Ja nämä kisamaiset treenit ovat tärkeitä. Tänäänkin oli sitäpaitsi tosi kivaa!
Velipoika-Huillakin homma meni putkeen: en ehtinyt nähdä kuin seuraamisen, mikä näytti oikein harmoniselta, kuulemma muutkin liikkeet onnistuivat tänään hienosti. Hyvä juttu!!!

Ennen "kisaa"  tehtiin pitkähkö lenkki  - Hetakin oli mukana - ja kisan jälkeen toinen.  Hiski alkoi taas sinnikkäästi vaatia pudotettua esinettä. Otettiin siis sekin vielä päälle päätteeksi.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hiskin meno näyttää kyllä hienolta! Kun saat sen seuraamisen paikan taaksepäin, niin se näyttää huipulta! Kivat hyvät reenit oli tänään - perjantaina sit taas nähdään - ja laitetaan sitten taas suunnitteluun seuraavat kisanomaiset reenit!

Hiippari kirjoitti...

Kiitos, hyvältä näytti teilläkin! Ja jatketaan näitä ehdottomasti :)