HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Hierontaa ja tehopäivä ynnä -ilta

Janat/jälkitreenit
Tiistai oli periaatteessa lepopäivä, koska silloin Hiskillä oli hieroja. Mitään kipukohtia ei löytynyt ja poika rentoutui sydämensä pohjasta.
Ennen hierojalle menoa kipaistiin pikaisesti Kyötikkälässä, jossa ei oikeastaan voinut tehdä mitään kunnolla pitkän ruohon takia. Hiukan seuraamista, eteenmeno ja jäävät heti-palkalla.

Janat/jälkitreeni
Tiistaiaamuna menomatkalla myös kaksi janaa metsään, molemmat jäljet oikealle, janoilla pituutta n. 30 metriä Ensimmäisellä His lähti taas vasemmalle ja menin perässä. Juuri ennen kuin tultiin tielle, jokin "hitsi tää ei menny näin"-lamppu syttyi, poika heitti uparit ja lähti päättäväisesti takaisinpäin. Kokeessahan tämä olisi ollut takajälki ilman muuta, mutta oli hyvä, että Hiski tajusi homman itse ja sai palkan oivalluksestaan.
Loppukeppi oli vasta ojan takana ihan tien vieressä. Huvittavaa, että His etsi keppiä hiki päässä sieltä ojan metsän puolelta pitkän aikaa ennen kuin meni ojan yli. Onpa tainnut tulla jätettyä semmoiseen paikkaan muutama kerta liikaa...
Toinen jana meni ihan nappiin :)
Keskiviikkoaamuna tein pellolle neljä janaa. Kahdelta ekalta jälki lähti vasemmalle, kahdelta seuraavalta oikealle. Janojen pituudet 20-40 metriä. Osa oli pitkässä heinikossa, osa ihan vastaniitetyssä ruohossa. Tällä kertaa ei mitään ongelmia missään. Jokainen jana suoraan ja jokainen jälki heti oikeaan suuntaan, His jäljensi todella tarkasti. Kiva kuin mikä. Ehkä siellä toissapäiväisellä pellolla oli rusakko tai mäyrä loikkinut juuri janojen päällä.

Tokojuttuja
Levekin kentällä keskiviikkoaamuna.
Seuraamista nameilla tyyliin muutama askel, käännös, askel pari, pysähdys ja palkka. Hiskin paikka oli hyvä ja muutenkin seuraaminen poikkeuksellisen korrektia.
Sitten ruutua, ensin paikan hakemista läheltä eri suunnista. Sitten törppöä, johon His tarvitsee vielä useita käskyjä.Ruutuunlähetyksiä törpöltä 20 metrin päästä. Törpölle lähetin ensin läheltä, mutta pidensin siinäkin matkaa.
Ohjattua. Palloilla sekä Paavo että Jyrki. Vein Hiskin aina törpön taakse ja näytin paikan.
Sitten pidettiin tauko, jonka aikana poimin litran vadelmia. Tauon jälkeen samat systeemit, mutta ensin ohjattu ja sitten ruutu. Niin ja ohjatussa tällä kertaa oikein kapulat.Otettiin vain paavoja.
Piti ottaa jotakin muutakin, mutta kentällä oli niin kuuma, ettei huvittanut enää. Heta sai hömpötellä myös kentällä.

Ke-iltana Toijalan metsissä seuraavat lajit:
Esineruutu
Mitattiin oikein narulla, että varmasti oli 50x50 metriä. Porukkaa "katsomossa" runsaasti. Aukeaa, mutta maastovaihteluja. Vieno tuuli oikealta. Hiskille neljä esinettä: oikea ja vasen takakulma, keskellä ja vasemmassa etunurkassa.
Ei ihan Hiskin parhaita esityksiä, oli vähän nihkeenä. Kuumuus selvästi haittaa Hiskiä. Oikealta lähdettiin ja oikeaan takakulmaan asti ei irronnut, vaan puikkaili siellä täällä. Ensin nousi,  hohhoijaa, vasemman etukulman esine, sitten keskeltä, takaa vasemmalta ja vihonviimeiseksi oikeasta takakulmasta. Lähetyspaikkaoli tässä vaiheessa ihan ruudun toisesta päästä...
Haku
Kuusi koirakkoa. Hiskille vain kaksi maalimiestä: oikealla kompostihäkissä lähellä keskilinjaa ja vasemmalla etunurkassa.
Oikein mallikkaasti His kävi tarkistamassa oikean kulman ja takaisintullessaan bongasi piilon. Tähän näytttö  ja hallinta.
Toinen suorapalkalla.
Tarkkuusruutu
Uskon perusteellisesti kaivamassa ja pissaamassa ruudussa muoviruuvi. Aikaa meni paljon, hilkulla, olisiko riittänyt. Selvästi Uskon jättämät jäljet häiritsivät.
Pudotettu esine
Tässä vaiheessa olin jo yksin pimenevässä metsässä .- kello lähestyi kymmentä. Rata oli sikavaikea: välillä risukkoa, kaksi tien ylitystä, pitkää ruohoa ja lopussa hiekkakuopan pohja! Olin aika epäileväinen, kun Hiskikin vaikutti vähän vaisulta. Mutta mitä vielä: hienosti Hispander hanskan kiidätti mulle ja jaksoi hyvin leikkiäkin.
Aikamoinen treenipäivä - ja huomenna taas.

Ei kommentteja: