HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 30. heinäkuuta 2011

Tending-leirillä

Keskiviikko
Paikalla vain PK-ässämmiin menijät, eli täsmätreeniä.
Tottis 
Kisamaisesti, Ässän parina. His suoritti ensin. Seuraaminen ei ihan törkeimästä päästä, muttei missään mielessä hyvää. Telineitä en ottanut. His ei ollut oikein sopivassa mielentilassa, oli hermostuneen oloinen. Virheet: seisoi istumisen (voi hemmetti), vino eteentulo luoksetulossa (voi peeee). Paikallamakuu levotonta eikä noussut ensimmäisellä. Varmaan muitakin, mutten muista. Ei lainkaan hjyvä, ei....
Pudotettu
Tehtiin sikasikakamalankamala rata vinottain 3-4 soratien yli. Täydellinen suoritus Hiskiltä.
Esineruutu
Sirke ja Hanna O. olivat ideoineet "hauskan" (Sirken ilmaisu) esineruudun. Oli kyllä tosi hauska :( Ruutu sisälsi motokrossaajien käyttämät sorabaanat, joiden reunat oli osittain niin jyrkät, ettei niitä pystynyt inehmo kiipeämään. Eihän Hispander-reppana löytänyt kuin yhden esineen, kahden kanssa autoin menemällä lähelle. Hautovan kuuma ilma eikä pienintäkään tuulenvirettä.
Tarkkuus
Pienenpieni arpakuutio, jonka His löysi hyvin ja otti, mutta räkäisi.
Torstai
Haku
Hakuradan alku niitten sorateitten risteyksessä. Kulmat ääniavuin, sitten valmiit. Kaksi ilmaisua. Ok hommeli muuten, mutta takaryöskentelyn makua ilmassa, mikä johtui melko varmasti siirtyvistä maalimiehistä.
Esineruutu
Nyt oli tavallinen metsämaasto. Hiskille kolme esinettä. Pelkkää hyvää: kolmella suoralla pistolla kolme esinettä.
Tarkkuus
Ruutu pissautettiin sekä nartulla että uroksella vaikeusasteen lisäämiseksi (kaikkea  sitä pitääkin kokeilla). Hiskiä inhotti ihan simona ja sen oli pakko nostaa koipea, mutta nosti se esineenkin.  
Toko
Ansu koulutti. Kysyin apuja seuraamiseen. Aika yllättävää. Sain aikaan malliksi tosi huonon seuraamispätkän. Ankaran raadin mukaan kyse on siitä, ettei Hiski osaa edes perusasentoa, eli se on aivan liian edessä ja auraa, minkä kyllä tiesin. Sain pyyhkeitä siitä, että olen auttanut koiraa aivan liikaa. Lähtökohta on, että Hiskin pitää itse aktiivisesti etsiä oikeaa paikkaa, kunhan sille on ensialkuun kerrottu, mikä on se oikea paikka. Nyt siis tehdään pentutreeniä, ohjataan namilla oikeaan paikkaan. Seuraavassa vaiheessa se pyydetään sivulle eri suunnista enkä saa katsoa sitä yhtään tai tehdä mitään liikettä sen auttamiseksi, Sitten 1-2 askeleen liike ja nopea pysähdys ja taas koiran pitää itse korjata paikka, ei pienintäkään apua sille. Mahdollisesti jo 500 toiston jälkeen alkaa kuulemma jotain tulosta tulla. Tätä se teettää, kun on tyhmä ja laiska ja lisäksi treenaa liikaa yksin.
Aloitin jo heti saman iltana noin 50 toistolla.
Perjantai
Toko
Ohjattua, johon sain hyviä ohjeita. Ruutu, hyvin ensin kisamaisesti, sitten paikan hakua. Ruutu näyttäisi olevan aika hyvin hanskassa. Merkkiä/törppöä harjoiteltiin myös.
Esineruutu
Kunnon ruutu taas, otin  vain kaksi esinettä, ne ihan hyvin.
Jälki
Katja polki 350 metriä pitkän jäljen, kolme keppiä. Jana oli pitkä ainakin 40 metriä. His eteni suoraan ja vauhdikkaasti, mutta mielestäni meni jäljen yli (!) ja kääntyi ihmemutkan kautta ensin takajäljelle,  palasi itse. Hillitön hirvimetsä, jälki kulki suoraan hirven makuupaikan yli. Oli ihan h:n kuuma, Hiskin keppien nosto ei ole varmaan ikinä ollut yhtä velttoa: se vain roikotti keppiä suupielessään. Keskityin jarruttamiseen, vaikkei vauhtia kauheesti ollutkaan.
Tarkkuus
Ihan paistinpannuolosuhteissa Katjan tekemä normiruutu. Hitaampaa liikehdintää en ole Hiskillä tarkkuusruudussa ikinä nähnyt, oli ihan hyytelöä, mutta esine nousi nopeasti.

Perusasentotreeniä nyt sitten joka mutkassa. Lauantaiaamuun mennessä toistoja oli jo toista sataa, ei enää namikättä apuna, mikä edistys. Nyt se tulee oikeaan paikkaan jo yli 50-prosenttisesti. Apuohjaaja olisi kyllä kipeästi tarpeen...

Tilannekatsaus: hyvällä mallilla>pudotettu, esineruutu,  jälki, tarkkuus. Hiukan kysymysmerkki>haku. Arvaamattomin>tottis. Viimeksimainittuun siis on nyt pakko panostaa eniten.

Että tämmöinen esineruutu. Sirke odottaa Riskin kanssa, Hanna O. viilettää viemään esineitä.

Sirke kaivelee hakuvermeitä, Nina tankkaa nestettä.

Hakualueen oikeaa etukulmaa.

Ja tästä talon läpi lähetys vasempaan etunurkkaan. Mökin takana taas soratien ylitys.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau, taisi olla oikea korkeanpaikanleiri, kun saitte noin vaihtelevia ja erilaisia ratoja ja ruutuja. Pysyypä kokenutkin koira virkeänä ennen suuria koitoksia, kun saa noin mahtavia maastoja.

Tarja V.

Hiippari kirjoitti...

Olihan se melkoinen korkean paikan leiri ajoittain kyllä :) Vaikeusastetta koitettiin lisätä sinne sun tänne. Nyt tarttee kyllä alkaa jo keventää - ainakin maastossa.