HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




maanantai 11. heinäkuuta 2011

Ja sitten me taas treenattiin

Kisamainen tottis
Neljän koiran ja viiden hlön voimin Vaiviassa ma-aamupäivällä. Yritimme tehdä hommasta niin kisamaisen kuin suinkin mahdollista: koirien tarkistusten yms kuvioiden lisäksi myös "tuomarin" arvostelu pareittain. Itse yritin parhaani mukaan hyperventiloida, mutta en mä mitään kisajännitystä päälle saanut. Oli tosi kivaa, kun ehdimme myös ruotia ongelmakohtia, kun väkeä ei ollut kauheasti eikä kellään ollut kiire.
Hiskille otin kaikki muut liikkeet paitsi telineet.
Hiskin parina oli sille aivan outo grotsu-uros ja miesohjaaja. His ensin p-makuuseen.
Seuraaminen. En usko, että "koe" meni Hiskiin täydestä, koska se seurasi täysin epäkisamaisesti: painoi, esti ja poikitti niin, etten meinannut päästä kävelemään. Siis se toinen ääripää, toinenhan on se laamailu ja haahuilu. Miten tollanen tyylilajin laidasta toiseen heittely on edes mahdollista? Hlö-ryhmässä Tarjan yllätti hillitön yskänkohtaus, joka sai Hiskin pudottamaan kontaktin. Otin nulikan heti käsittelyyn, melskasin ja möykkäsin. Latojan huom: koiraa ei ko käsittelyssä satuteta yhtään, se vaan säikäytetään kunnolla.
Sitten vielä pätkä seuraamista ja palkka.
Jäävät. Valmistelevissa sama kaiku askelten kuin seuraamisessa muutenkin, eli virettä tirskui, seisomisessa oli ottanut pari askelta perään.Lisäksi taisi (ensimmäistä kertaa) törmätä hiukan molemmissa eteentuloissa.
Tasamaanouto ok, heitto vaan oli surkean lyhyt. Telineitten eteen seurautin käskyn alla, seisottiin siinä hetki perusasennossa ja kehuin kontaktista. Muutaman kerran jouduin siirtymissä puuttumaan seuraamiseen, mutta nekin sujuivat kyllä paljon paremmin kuin oikeissa kokeissa....
Eteenmeno ok. 
Hiskin asenne oli aivan erinomainen, mutta epäselväksi tosiaan jäi, tajusiko poika kupletin juonen, se on melkoisen vaikea huijattava. Painamiseen ja poikittamiseen en kyllä ala puuttua mitenkään nyt.
Uusintakierroksella otin vain seisomisen, ensin kävelystä ja sitten juoksusta takapalkalla. Takapalkka näkyy toimivan.

Pudotettu
Itse asiassa tehtiin tämä jo ennen tottista. Hiski oli ikionnellinen!
Esineruutu
Ruutu laski loivaan alamäkeen. Etuesine oli nyt vaikea. Turhan paljon poikittaisjuoksentelua ruudun keskiosassa.
Tarkkuus
Ihan itse tekaisin ja laitoin helpohkosti kolikon.
Janat/jälki
Kolme kappaletta janoja: kaikilla jälki lähti  oikealle. Kahdella jätin pallon aika lähelle alkua, vain kolmannella keppi.
Kahdella ensimmäisellä sama kaava: His ajoi jälkeä oikeaan suuntaan melkein liinanmitan ja kääntyi sitten takajäljelle. Lähdin perään ja annoin jäljestää tielle. Siellä sanoin "oho" ja pistin autoon. Kolmannella His lähti heti oikeaan suuntaan. Kepistä ruoka. Lähetin vielä keskimmäiselle jäljelle ja nyt osasi lähteä oikeaan suuntaan ja löysi pallon. Jolla tosin ei jaksanut leikkiä.
Ongelma on todellakin se, että jos en pian lähde perään, Hiski kääntyy takaisin. Tämä on nyt opetettava pois vaikkapa niin, että yritän jarruttaa janalla mahdollisimman paljon silloinkin kun His lähtee oikeaan suuntaan. Hiski ei näköjään opi mitään siitä, että se jäljestää tielle ja saa sitten heti uuden yrityksen.
Poika oli kyllä aika puhki kaiken tämän touhuamisen jälkeen: sehän on viikon ollut aika vähällä liikunnalla ja lisäksi se on edelleen antibioottikuurilla.
Mutta oli hyödyllinen ja hauska päivä, kiitos kaikille!

Ei kommentteja: