HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




tiistai 12. heinäkuuta 2011

Metsämenoa ja Paavo

Janatreeni/jälki
Jälleen kolme janaa/jäljenpätikkää, kaikki oikeaan. Ensimmäisellä Hiski lähti heti oikeaan suuntaan, tarkisti ja kääntyi takajäljelle, mutta tällä kertaa palasi ripeästi takaisin oikealle. Jarrutin koko ajan kunnolla. Seuraavat kaksi janaa hienosti heti oikein. Nyt siis jarrutan reilusti aina sekä oikeaan suuntaan että takajäljelle menoissa, eli His ei ainakaan voi päätellä mitään jarrutuksesta. Palkka eli vahvistus tulee aina nopeasti. Näitä nyt tehdään säännöllisesti.
Esineruutu
Täysimittainen ruutu hapekkaassa sadesäässä. Etsin avoimen paikan, koska se näyttää olevan Hiskille pahempi rasti kuin pusikkoruudut: juoksentelua tulee enemmän. Ensin vein kolme esinettä peräkkäin oikealle lohkolle: eteen, keskelle ja ihan taakse, kulmaan. Kaksi esineistä oli Hiskin omia palloja.Takaesine olikin nyt yllättäen se vaikea ja sorruin jo lievään painostukseenkin.
Välillä käytiin nostamassa jäljet ja taas jatkettiin. Seuraavaksi samalla systeemillä esineet keskilohkolle. Tällä kertaa His toi ihan takaa esineen ja tuodessaan haistoi etuesineen ja oli hilkulla, ettei vaihtanut. Pääsin kieltämään, oikein hyvä.
Seuraavan satsin vein paikoilleen niin, että His näki viennit. Piilottelin kuitenkin esineitä. Hyvällä asenteella Hiski loputkin haki.
Poitsu nuuskutteli siis yhteensä yhdeksän esinettä eikä motivaatiossa näkynyt  hiipumisen häivääkään. Palloja lukuunottamatta esineet olivat normikamaa. Osan tuonneista palkkasin, osan jätin palkkaamatta. Viimeisestä tuli aamuruoka.
Hyvä treeni. Näitä lohkoetsintöjä lisää. Jokin tolkku pistoissa pitää saada säilymään.
Heta haki vielä yhden esineen.
Toko
Pihassa vaan. Tarjosi heti seuraamista suorastaan raivokkaasti. Ei edes ollut tarkoitus sitä ottaa.
Ruutu. Merkiltä, ruutu uudessa paikassa ja ruudun edessä hämyinä kiviä (!) ja iso kanto. Eipä nuo Hiskiä tosin hämänneet. Hyvä meininki.
Hyppyrata. Ihan rennosti vaan.
Ohjatun alkeita (oho). Olen pohtinut käskysanoja ankarasti ja päätynyt Paavoon (vasen) ja Jyrkiin (oikea). Siis Arhinmäki ja Katainen. Tänään aloitin Paavolla: pallo vasemmalle ja viittomia siihen suuntaan. Tästä se lähtee - kai.
Tunnari. Ensin pitkähkölle nurtsille iso kasa ja oma rykelmän keskelle ruoholla peitettynä. Kakunpala. Sitten uudestaan oma vähän eri paikassa. Sama juttu. Sitten keksin peitellä vähän kaikkia kapuloita ruoholla. Nyt His käyttäytyi oudosti: meni heti omalle, pudotti ja alkoi nuuskuttaa nurtsia kapuloiden ympärillä, otti taas oman, pudotti ja nuuskutti ruohoa, ei siis kapuloita. Nojoo: olin just palkannut Hiskin läskinpalalla ja sitten sillä samalla kädellä revin sitä ruohoa.
Viimeinen kerta terassilla kisamaisesti. Hyvin.
"Uimaan" on nyt sellainen Red Bull-sana, että taidan ottaa sen virityssanaksi kentälle. Katotaan, saako Hiski siivet...

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Paavo ja Jyrki :D.

Mä jo ehdin toivomaan, että Paavo ois ollut se beagle... Paavo ois nimittäin beaglelle aika hyvä nimi, pitääkin laittaa harkintaan! :))

Hiippari kirjoitti...

Eipä ollut vielä beagle, Paavo olisi kyllä tosiaan mainio nimi. Beagle on edelleen listaykkösenä, mutta teknisistä syistä (lapset liian pieniä) sen hankinta siirtynee vielä vuodella, ehkä parillakin.