HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Herra Hakuvalio, eli kolmas ykkönen Ikaalisista

Hakukoe, Ikaalinen 9.10.
Yllättävänkin viileässä syyssäässä osallistuimme sunnuntaina Ylökkin järjestämään Hannu Mäen 20 koirakon muistokokeeseen (paikalla lopulta "vain" 16 koirakkoa) Ikaalisisissa.
Tottis oli meillä ensin, mikä sopi paremmin kuin hyvin. Mutta taas kerran kolmen koplalla.
Itse homma meni ihan ookoosti, hampaankoloon jäivät lähinnä vajaat sivulletulot joka ikisessä liikkeessä, missä sivulletuloja oli ynnä löysä ja keuliva seuraaminen. Ja kolmantena harmituksena huonot siirtymät.
Pisteitä herui 92/100, mutta mihinkään henkseleiden paukutukseen ei ole aihetta. Hiski kaipaa selvästi taas kunnon ruotuunlaittoa, eli olisi hyvä saada yksi kisamainen treeni ennen talventuloa.
Esineruutu. Lähetys alamäkeen lenkkeilijöiden ympäröimällä alueella. His nosti kolme esinettä 2,5 minuutissa. 30/30 pistettä.
Hakurata oli aika helppo. Vaikeusastetta nostivat lähinnä aluetta halkovat syvät metsäojat. Lähetin Hiskin ensin oikeaan kulmaan, jonne nokka tuntui osoittavan. Kääntyi kuitenkin puolivälissä poikittain ja lähetin uudelleen kulmaa kohti. Sieltä, ison ojan takaa, noin 20 metriä aluetta eteenpäin nousi ensimmäinen ukko. Toinen oli noin 200 metrissä jälleen ojan takana vasemmalla, kolmas ihan 300 metrissä vasemmassa takakulmasa vielä isomman ojan töyräällä.
Risteilytin Hiskiä, hui sentään (tätä muuten paikataan koko talvi treeneissä...) , ja enimmäkseen se teki homman ihan superisti. Loppupuolella poika sitten päätteli, että keskilinjan voi ylittää ihan itsekin. Muutama matalaksi jäänyt pisto uusittiin.
Tuomari kehui ohjaajan työskentelyä - öhöm - harmooniseksi.
Työskentelystä lähti vain kaksi pistettä (38/40), mutta ilmaisuista peräti kuusi! Tämä oli sama tuomari, joka viime vuonnakin karsi meiltä ilmaisupisteitä oikein urakalla. Ilmaisut olivat nyt ihan samanlaiset kuin Tavesin kokeessa kuukausi sitten. Silloin pisteet 10, 9, 10. Nyt: 8, 9, 7.
Pisteitä lähti ekalla piilolla siitä, tokalla siitä", ettei koira vienyt suoraan piilolle", tokalla siitä, että ohjaaja putosi polvilleen ojaan kesken näytön ja viimeisellä näytöllä siitä, "ettei koira vienyt piilolle tarpeeksi voimakkaasti ."
No, onneksi tulos ei ollut kiinni näistä, vaan pisteitä tuli hausta 162 ja koko kisasta siisyhteensä 284.
Niinpä Hiskista tuli nyt hakuvaliokin, eli se on sitten 2x KVA. Aika mahtavaa! Tämä on ollut iso haaveeni ja nyt se on siis totta. Haku ei ole nykyisellään ihan helppo laji: treenejä on takana pitkälti yli 200, osa keskellä talvea.

Suurensuuret kiitokset kaikille ihanille treenikavereille!!!

Hiskin sijoitus oli 2./9. Voiton vei hieno hakurotikka, Musanterin Indy. 
Miikku ja Roihu olivat samassa kokeessa ja ottivat ykköstuloksellaan hienosti luokkavoiton alo-luokassa. Hyvä meidän hakuryhmä!!! Ja kiitos kuvaamisesta, Sara!
Tyytyväiset ohjaajat ja kaikkensa antaneet beeceet Hiski ja Roihu. Yritän tässä sovittaa Hiskille "Käyttövalio"-pipoa, joka saatiin jo Parkanosta toukokuussa. His ei päähineestä piittaisi...
Leuhkat ja pätevät.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavan Hienoo, Hyvä Te! Ja kamalasti Onnea uudestaan valioituneelle!
tv, "näillä näkymin reenailut lopettaneet m & u"

Hanna kirjoitti...

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! Hurjan paljon ONNEA te taitavat, röyhkeät ja pätevät :D Ihan huippua, vähänkö ollaan ylpeitä teistä!!

Hanna kirjoitti...

..heh, se olikin leuhkat ja pätevät :D Noo, kelpaa nimitellä röyhkeäksikin noilla titteleillä :D

Laura kirjoitti...

ONNEA vielä tätäkin kautta, on tuo kyllä melkoinen saavutus! :)) Siitä sopii ollakin ylpeä ja leuhka ja vaikka mitä :)).

Katri kirjoitti...

Hirveästi onnea, tosi mahtavaa! Nyt kyllä kelpaa paukutella henskeleitä:)

Saija kirjoitti...

Mahtavaa! Olette huippuja! \o/ Onnea taasen hirviästi!
On teidän koirilla aihettakin olla leuhkoja, ja te ohjaajat saatte leukia koirillaan sumeilematta! :D
Roihu-reppana näyttää todellakin kaikkensa antaneelta ekassa kuvassa :) Onnea Roipalle ja Miikullekin!

Saanko muuten mäkin leuhkia, että olen treenannu huippujen kanssa? :D

Heidi kirjoitti...

Ihan valtavasti onnea, olette niin loistavia!!

Jaana kirjoitti...

Paljon Onnea Huippu Taitavalle Parille Tavotteiden saavuttamisesta!:)

PiaP kirjoitti...

Paljon onnea Kaarina, hienon työn olet nyt jo tehnyt Hiskin kanssa! Kerro onnittelut myös Hiskille :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta! Hienosti olet koiraa rakentanut ja vienyt eteenpäin. Hausta valioituminen ei ole nykypäivänä enää pikku nakki, koska Suomessa on todella hyviä hakukoiria eli taso on kova. Arvostan sitä suorituksena kovasti! Ja kertoo myös koirasta paljon.

Tarja&Pertti

Susan Miiro kirjoitti...

Voi maailma! Onnea ihan mielettömästi Kaarina ja Hiski. Työ se vaan kyllä osaatte =)

Päkäpaimenet kirjoitti...

Onnea meiltäkin :) vielä kerran!

Saija, Roihu ei ole väsynyt, se vain kyttää kateellisena Hiskin pipoa ;) se oli niin hiano!

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Sanattomaksi vedätte :) Aivan älyttömästi onnea, melko käsittämätöntä teidän saavutukset! Olette todella taitavia ja päteviä ja osaavia ja huippuja!!

t. Lili & likat

Liisa kirjoitti...

Oikein kovasti onnea täältäkin, kyllä te olette taitavia!

Minnis kirjoitti...

Wau! Isosti onnea kahden lajin käyttövaliolle! :)

Hiippari kirjoitti...

Onpas täällä kehua retosteltu. Kamalan paljon kiitoksia kaikille, olette ihania! Täytyy kyllä tunnustaa, että eilisen jälkeen olen kulkenut tyytyväinen virne naamalla :) Haussa kun pitää tosiaan niin kamalan monen asian natsata, että pääsee säälliseen lopputulokseen.
Mutta tästä sen näkee, että kun koira on loistava ja pääsee treenaamaan hyvissä porukoissa, tumpelompikin ohjaaja voi pärjätä ;)
Onnea myös Miikulle ja Roihulle vielä kerran hienosta PK-uran aloituksesta!
Minna K.: palataan asiaan - en ihan niele tota.