HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Jälkiä ja esineruutuja

Jäljet
Kaikki jäljet kaksi tuntia vanhoja.
Maanantaina Miikku tallasi Hiskille kaksi jälkeä, molemmat noin 200 metriä, kaksi keppiä kummassakin. Toinen oikealle, toinen vasemmalle. Erona vain se, että toista oli tallaamassa myös bc-neito Prima, toista ei.
Helpot jäljet, helpot alustat.
Jäljennostot edelleen ilman lähetyksiä, taas oikeaan suuntaan (nrot 8. ja 9.). Jälkien ajoissa en havainnut mitään eroja, kepit nosti riemukkaasti.

Keskiviikkoaamuna sitten käytiin jälkeilemässä Hämeenkyrössä, Vaivialla asti Tainan + Lallin ja Pia P.:n +Tuplan kanssa. Jälkimmäisellä muka myös nuoriherra Veikka sekä Viski.
Tallasin jäljet Tuplalle ja Lallille ja Taina Hiskille. Mittaa kilsan verran, keppejä kuusi, pitkä jana, jolle otettiin taas vapaa lähestyminen. Jälki lähti vasemmalle. Varma nosto ja oikea suunta jo kymmenennen kerran peräkkäin!!! Tämä systeemi siis toimii.
Hieno, tarkka ja vahva jäljenajo, kaikki kepit nousivat epäröimättä. Täyden kympin suoritus.
Uskon, että kun jälki on sikavaikea, koira joutuu (ainakin vielä koulutuksen tässä vaiheessa) ponnistelemaan jäljellä pysymisessä niin kovasti, että kepit jäävät vähän toisarvoisiksi. Kun jälki on helpohko, kepitkin nousevat paremmin.
Mutta testataan teoriaa lisää.

Esineruudut
Maanantain ruutu tehtiin  niin, että vasen laita kulki hakkuuaukiota pitkin. Neljä esinettä, kaksi edessä, toinen näistä siellä hakkuuaukolla ja se osoittautuikin tosi vaikeaksi. Lisäksi juuri, kun Hiski oli etsimässä sitä, tielle ilmaantui koiranulkoiluttaja uroksen kanssa. Hiski pörhistyi heti, alkoi kytsiä koiraa ja lopetti hakemisen, jouduin käskyttämään sitä moneen kertaan.
Toinen ruutu Vaiviassa keskiviikkona oli myös mielenkiintoinen: ruudun takaosassa oli ensinnäkin muutaman metrin korkuinen penkka lähes ruudun mitalta ja takaosa oli hiekkapohjaista motokrossirataa...
Lisämausteeksi pyysin Piaa tuomaan Viskin ihan ruudun viereen. 
Taas neljä esinettä, kaksi takana, kaksi edessä. Hiski osasi kyllä aika pian mennä taakse ja kolme esinettä nousi suht sukkelasti. Viimeinen oli vasemmassa etunurkassa, jonka lähellä Viski oli, haukahtelikin välillä sopivasti. Taas Hiippari pörhisteli, vilkuili Viskiä ja jouduin kieltämään sitä, juuri kun se oli esineen lähellä. Lopulta se meni ihan sijaisille ja alkoi nuhjata yhden puunrungon ympärillä. Nosti se esineen sitten lopulta.
Hiskille pitäisi nyt tehdä kaikki esine- ja tarkkuusruudut niin, että siinä vieressä on joku uros häiriköimässä.
Heta haki kummastakin ruudusta yhden, muilta jääneen esineen. Helposti, tietty. 

Kiitos Miikku! Kiitos Taina ja Pia!

Ei kommentteja: