HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pienesti ja äkkiä

Hetasta jäi julkistamatta virallinen 9-vuotisfoto. Laitetaan nyt sellainen hiukan myöhässä. Iisisti ottaa ikäneito.
Kiireinen viikko takana, mutta kun His kulkee paljon mukanani, aina jossain välissä pientä treenintynkää pystyy järjestämään. Esimerkiksi perjantaina Vihiojan frisbee/leikkipuiston ohi ajaessa äkkiä auto parkkiin ja pinkaisemaan 200-300 metriä pitkä jälki + kolme keppiä. Hommassa meni viisi minuuttia. Tosin huomasin heti, ettei mukana ollut jälkiliinaa eikä minkäänlaisia palkkoja.
Kahden tunnin kuluttua (venyi oikeastaan 2,5 tuntiin) palasin rikospaikalle ja lähdin Hiskin kanssa kävelemään.  Jäljen lähellä sanoin vaan ohimennen "oliskos jossain jälki?" Hiippari oli vähän äimänä, mutta löi kumminkin nokan maahan. Ja jälleen epäröimättä jäljennosto oikeaan suuntaan. (11.kerta peräkkäin). Olihan se jäljenajo aika tuskaista, kun nurmikko oli varmaan joka siunaaman neliösentiltä täynnä ihmisten ja koirien  jälkiä ja frisbeehemmoja poukkoili siellä täällä, mutta kyllä Hispander jäljellä aina välillä pysyi - ja putosi siltä - löysi taas jne. Vähän siinä taisi pojalle jo paniikkiakin pukata. Ensimmäinen keppi löytyi, toinen jäi, ei mitään väliä. Kolmaskin varmaan olisi varmaan jäänyt, mutta autoin sen verran, että jäin  ennen keppiä paikalleni seisomaan. Tässä meni toiset viisi minsaa. Palkaksi loppukepistä Hispander sai tappaa mun oikean käden nahkahanskani.

Agrimarketissa käydessä tallasin pikapikaa Hiskille tarkkuusruudun parkkipaikan viereen rikkaruohojen sekaan, hyvät häiriöt ympärillä. Nosti esineen hienosti. Nyt oli mukana jopa kissanruokapurkki palkaksi. Hommassa meni yhteensä kuusi minuuttia.

Torstaina mentiin matalalentoa koko päivä.
Aamulla tokoiltiin Lilin ja Herin kanssa tehotunti Tamskin tallilla. Hiski otti ainakin metallihypyn, tunarin, jossa vähän sähläsi, ohjatun (Jyrkin)ja vissiin ruudunkin. Ja Lili katsoi meidän perusasentoja, jossa riittää työmaata.
To-iltana olimme Nokian kentällä tottiksen yhteistreeneissä hyvin valaistulla treenikentällä, ylellistä. Piti ottaa kisamaisesti, mutta päädyin kuitenkin tekemään vähän eri tavalla. Hiski  oli Veikan parina. Otin seuraamisen pysähdyksiä ja oikea tuomari Jani H. katsoi, miten perusasennot onnistuivat. Osa onnistui, osa ei. Palkkauksia välillä. Jäävät, istu ja maa heti palkaten, seiso luoksetulon kera. Tuli vinoon, pöh. Sitten tasamaanouto ilman palkkaa, siirtymät telineille ja niistä palkat, suorituksia. Pari kertaa annoin palautetta kontaktin pudottamisesta. Ei eteenmenoa.
Paikallamakuu kokonaisena, jossain välissä haisteli maata>huomautus.
Lopuksi vähän hengailtiin kentällä, jolla oli muitakin koiria/uroksia, tekee Hiskille hyvää.
Kivat treenit, kiitos Hannahoo järjestämisestä!

Lauantain kauppareissulla Suurjaon takana tyhjällä parkkiksella tokoiltiin taas hieman, tehtiin mm. sarja kakeja Susanin neuvomalla menetelmällä: palkkana kiertäminen taaksepäin. Monta toistoa läheltä maa-sei. Ainakin tämä oli Hiskistä älyhauskaa. Jatkan nyt tätä, vähitellen matkaa pidentäen. Tein reippaasti jopa ruudun ja laitoin ohjatun kapulat (vuorossa Paavo) ruudun lähelle. His meni heti halpaan ja yritti kaksi kertaa ängetä kapulan hakemisen sijasta ruutuun, sain pysäytettyä. Toi lopulta, palkka lennosta. Iso, hälisevä poikajoukko tuli siihen pyörillään sopivasti, seurautin Hiskin välistä. Vielä lähetyksiä kahden törpön välillä.

Haku
Sääksjärvellä sunnuntaina. Hiskille suunnitelman mukaan viisi maalimiestä, toiselle ja viimeiselle ukolle piti olla näytöt.Siis piti, mutta tokalta mm:ltä His loikki iloisesti pallo suussaan: Saija oli luullut että se otti rullan, mutta olikin vohkinut salamana pallon jostain pressun uumenista. Lopussa piti olla aika monta tyhjää, mutta sain hädin tuskin tyhjät molemmille puolille, kun His haistoi tietty maalimiehen kaukaa.
Tuli niitä tyhjiä siinä alkupäässä ja risteilytin onnistuneesti monta kertaa, jee.

Hiski poseeraa syysmaisemassa. Huom: pupuheijastin pehmentää särmän jätkän karheaa olemusta.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Ihana heijastin :). Hiskistä on muuten tullut näin aikuistuttua tosi paljon Luckyn näköinen!