HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 12. elokuuta 2009

Intoa piukassa taas

Yritän pitää periaatteena, että kisojen ynnä muiden stressaavien pläjäysten jälkeen pidetään kunnollinen tauko, jonka aikana koira saa palautua stressistä ja muusta rasituksesta.
Tokoa, lyhyesti
Kylläpä Hiski-poika olikin tauon jälkeen kerrassaan iloinen ja reipas ja leikki hyvin! Ja tarjosi hienosti kontaktia.
Paikallamakuu: 4 min. Olin piilossa. Pysyi hyvin, vaikka vierestä lähdettiin ja kaikenlaista muutakin häiriötä oli vähintään riittävästi.
Seuraaminen: tosi nättiä, ei painanut.
Kaukoja: peppu pompsahti eteenpäin taas. Sain hyvät neuvot. Käsimerkki kokonaan pois, palkka vain kehuna. Heti parani.
Lopuksi nouto: kahden kilon lainakapula. Täydellinen suoritus

Pyydettiin Levekin 1-joukkueeseen tokon piirimestaruuskokeeseen 19.9. Olisin mielelläni mennyt, mutta olen ilmoittautunut Hiskin kanssa rajavartijoiden vetämälle metsäjälkileirille Kiteelle 18.-20.9. Harmi.

Pihatottis
Teemana: ”saat mammalta pallon palkaksi, kun luovut edessä olevan kyttäämisestä”. Siis padottiin. Muistaakseni kuusi toistoa, pallo noin 10 metrin päässä edessä (sitä ei saanut ottaa), toinen minulla kädessä. Kyttääminen väheni selvästi joka toistolla. Tätä jatketaan.
Seuraaminen: paikan korjaamista
Muutenkin tarjosi hyvin kontaktia.
Jäävät (i+m+s): palkka heti liikkeestä.

Esineet, motivaatiotreeni
Suolasin takapihan (n. 50x50 m, suippenee loppupäästä) esineillä. 10 kpl, mm. lusikka ja hammasharja. Päästin molemmat koirat etsimään kilpaa ilman sen kummempia lähettelyitä.
Hiski oli ihan liekeissä: kuusi esinettä tuotiin mulla ihan peräperää ja enemmänkin se olisi varmaan noukkinut, mutta aloin sääliä Hetaa, joka nutasi ja nutasi. Ehti rassukka saada kasaan kaksi esinettä… Hammasharja ja lusikka jäivät.
Ruoka palkaksi kummallekin.

Ei kommentteja: