HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 8. elokuuta 2009

Testausta

Päivä kului testien merkeissä: aamu- ja iltapäivä hurahti Sulkavuoressa pelastuskoiraksi pyrkiviä testatessa. Kolmestakymmenestä pyrkineestä saimme valituksi 15 kappaletta hyvän tuntuisia koiria ja ihmisiä tulevalle alkeiskurssille.
Illalla testasin Hiskillä havukeppejä. Sellaiset kun nousivat Hämeenkyrössä vähän nihkeän tuntuisesti: His merkkasi (yhden siis jätti), mutta vain kaksi nosti kunnolla ja iloisesti. Ei halunnut siellä myöskään leikkiä kepeillä...
Laitoin siis viisi kpl mäntyisiä keppejä 20-30 metrin välein ihan suoralle jäljelle, jota vanhesin vajaan tunnin (sillä välin poimin litran vattuja). Jana 30 metriä. Ei mitään ongelmaa keppien nostoissa, eli vaihtoehdot nostonihkeyteen ovat: 1. vieras haju, 2. paineistuminen oudossa paikassa/tilanteessa. Tai molemmat yhdessä. Nytkään ei halunnut lopuksi leikkiä pallolla. Outoa.
Punkalaitumellahan (vieras jälki, outo ympäristö) His jätti myös kuudesta kepistä kolme nostamatta enkä usko, että se olisi johtunut siitä, ettei olisi löytänyt.
Hiskillä ei jäljellä pysymisessä näköjään ole mitään ongelmia, keppien kanssa nyt vähän yllättäen on jotakin häikkää. Tätä pitää nyt työstää: vieraita jälkiä ja vieraita paikkoja kehiin.

Ei kommentteja: