HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 22. elokuuta 2009

Jana/keppitreeniä taas

Jäljenpätkät
1.
- 100 metriä, oma
- jana 30 m (korkeassa heinikossa)
- ei kulmaa
- 1 kpl keppejä
- 1,5 tuntia
Jo jälkeä tallatessa huomasin tuoreet, melkein höyryävät hirvenjätökset. Hiski nosteli tien vieressä janan päässä nenäänsä siihen malliin, että ajattelin, ettei tule jäljenajosta mitään. Mutta aika mukavasti ja suht suoraan se jäljelle kuitenkin lähti, kurvasi oikeaan suuntaan, tosin saattoi kyllä oikaista, kun en ollut merkannut jäljen paikkaa. Jäljesti hirvenläjän yli ihan pokkana ja nosti kepin reippaasti. Tämä hyvä!

2.
- runsas 100 metriä, oma
- jana 20 m
- 1 kulma
- 2 kpl keppejä
- 1,5 tuntia
Lähti janalla hienosti suoraan, oikeaan suuntaan, eli vasemmalle - ja kääntyi sieltä taas takajäljelle! Annoin mennä liinanmitan, sitten kutsuin takaisin janalle. Molemmat kepit nousivat hyvin.
Tämä takajälkisyndrooma on nyt ihan ihemejuttu...Minusta tuntuu, ettei His ole oppinut siitä tielleajamisesta mitään, päinvastoin, ehkä se jopa pitää jopa asiaankuuluvana, että ensin käydään uudestaan siellä tiellä. Nyt en enää anna tehdä sitä. Kutsutaanhan kisoissakin takajäljeltä pois.

3.
- pellolla, noin 200 m, oma
- jana n. 20 m, jälki lähti oikealle
- yksi kulma
- 5 kpl keppejä
- 1,5 tuntia, kova tuuli
Hiski oli vähän ihmeissään, kun mentiin pellolle. Ja takajälki, kuinkas muuten...
Kolme ekaa keppiä nousi hyvin, sitten tienvarsiheinikon takaa ihan meidän vierestä kuului kauhee "räyh, räyh". Tietä pitkin kulki iso ihmisjoukko kahden koiran kanssa parin metrin päästä. Se oli Hiskille liikaa: hyppäsi pois jäljeltä tukka pystyssä ihan vauhkona. Meni vähän aikaa siinä rauhoitellessa ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa. Jouduin kyllä sanomaan aika tiukasti uudestaan "jälki", ennenkuin tuo jatkoi. Loput kaksi keppiä ok. Jäljestys pellolla oli kyllä vähän semmosta huteraa ylimalkaan.

Keppimotivaatiotreeni
Heittelin 12 kpl keppejä pihaan niin, että Hoot näkivät ja päästin hakemaan. Heta oli hiukan pätevämpi, koska malttoi hakea rauhallisesti. His kaahotti pitkälle eikä tainnut nenäkään olla ihan auki. Kivaa näytti kummallakin olevan ja 11 keppiä mulle palautui.

Ei kommentteja: