HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




maanantai 31. elokuuta 2009

Tottis-pohdiskelua ja Heta fyssarilla

Harjavallan kokemuksista opiksi otettavaa/treenattavaa:

Liikkeiden väliset siirtymät, erityisesti paikallamakuuseen vienti ja tuonti suorittamaan. Hiski on seurautettava, kokeilin Harjavallassa nyt viimeisen kerran "yhdessä"-sanan toimivuutta, His porsasteli ihan kunnolla maata nuuskien. Loppuu nyt.

Perusasentoa ei saa ottaa uudestaan. Tiesin tämän, mutta se auttaa Hiskiä lopettamaan sen paikallemakukoiran vahtaamisen...Täytyy yrittää jotain muuta kontaktin saamiseksi.

Jäävien liikkeiden valmistelevat osuudet. Näistä tuomari valitti erityisesti, mulle jäi vaan vähän epäselväksi, mistä oli kyse tarkalleen. Jotain semmoista kuin "koira saisi olla tarkkaavaisempi." Aloitukset ehkä mietittävä uudelleen ja otettava jotenkin skarpimmin, en vaan tiedä miten. Pitää pyytää joku kattomaan.

Vartaloavut jäävissä. Nyt kokonaan pois, ihan pienetkin.

Luoksetulon nopeutus. Hmmm, ehkä lisää läpijuoksuja. Ei ole juuri treenattu koko liikettä.

Noudot. Se "voimakas ote", jota tuomari kaipasi: en tee asialle mitään: voipi mennä ojasta allikkoon koko homma. Tarkistin asian ja kyllä His ehkä pitää kapulaa hivenen löysästi, mutta ei se kyllä missään putoamisvaarassa ole.
Tasamaanoudon kapulan palautus on siirtynyt hiukan liian kauas ja paikkakin hieman vino. Nopeuttakin saisi olla lisää. Otan loppupäästä ketjuttamalla koko homman uudestaan.

Hyppy. Kapula pitää heittää tosi kauas, muuten His tulee takaisin eräänlaisella kierteellä vasemmalta ja jää vinoon. Silkkaa heittotekniikkaa, uskoisin.

A-este. Ei tarvitse tehdä mitään, treenataan silloin tällöin ja vain loivalla esteellä.

Eteenmeno. Ei tarvitse treenata ollenkaan,
ehkä kerran ennen kisoja...

Seuraaminen. Siinä on kyllä työsarkaa, paikka on ihan liian edessä ja ote vaihtelee löysästä painamiseen. Ei näytä kohentuvan harjoittelusta yhtään. Ehkä tähän auttaa,jos ei treenaa vähään aikaan ollenkaan. Henkilöryhmää pitäisi treenata erikseen.

Notta hommia on. Mutta ensin taas huilitaan taas hieman rankemmista treeneistä, että koira palautuu henkisesti ja fyysisesti.

Ei pitänyt tehdä tänään mitään, mutta olin unohtanut, että olin luvannut mennä jelppimään Katia ja Roopea Pirkkahallille, joten otin samalla keikalla viiden minuutin tottiksen Hiskille.
Se oli tämmöinen:

Kontakti>palkka, leikkiä.
Hyppyjä kolme kpl, heittelin kapulaa vähän eri tavoin. Koe vahvisti, että kapula pitää tosiaan heittää hyvin kauas, jotta Hiski pääsee kolauttamatta takaisin ja tulee suoraan eteen >palkka,leikkiä.
Paikallamakuuseen seurauttaminen. Ja juu: Hiski katsoi heti, että tässä ei tarvitse seurata, tää on se tylsä juttu, josta ei tule ikinä palkkaa ja jossa saa haistella maata ilman seurauksia. Paheksuin jokaista lipeämistä, kehuin hyvästä seuraamisesta. Kentän reunalla laitoin sekunniksi maahan ja palkkasin Hiskin yllätykseksi heti pallolla. Ehkä seuraavaksi palkkaan jo puolivälissä jne.
Hassua treenata liikettä, joka ei ole liike, vaan liikkeiden väli :)
Lopuksi luoksetulo läpijuoksuna, leikkiä ja autoon.

Hetan kanssa käytiin Karhumäen Elinan luona. Lausunto: "Hetan tilanne parempi. Vasemman lonkan ojennus edelleen kipeä. Th-12 jäykkä. Muuten tilanne on rangan osalta rauhallinen."
Suositteli myös uutta Rimadyl-kuuria, jonka aloitin heti.
Periaatteessa Hetan kanssa voisi nyt treenata, mutta en halua. Se on minun mielestäni toipilas, jonka ei kuulu tehdä mitään töitä. Se saa vapaana lenkkeilyä, uintia, venyttelyjä ja peruuttamista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kisa-analysointi!!
Nää on aina hauskoja kommentteja tuomareilta "voisi olla voimakkaampi" , "teki ripeästi, mutta voisi olla nopeampi".. Niinpä..voisihan sitä kai aina tehdä paremmin :-))
T.Pia

Hiippari kirjoitti...

Koitin ihan oikeasti kuunnella tarkkaan, mitä tuomari kommentoi, aina sitä jotain oppii :)

Laura kirjoitti...

Tosiaan, kyllä noista oppii, jos vain malttaa kuunnella :).

Paranemisia Hetalle, toipilasaika tekee varmasti hyvää!