HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Kiintorulla nro 4 + hallitokoa

Sunnuntai 21.3.
Oltiinpa tänään ahkeria Hiskin kanssa :) 
Haku
Levekin treeni Sääksjärvellä, kuusi koirakkoa. Rata lähes 100 metriä. Vasen puoli alkoi tosin vasta noin 30 metrin päästä radan alusta. Hiskille kolme ukkoa: eka oikeassa etukulmassa yli 50 metrissä, seuraava oikealla radan puolivälissä, noin 30 metrin syvyydessä, kolmas vasemmalla ihan lopussa, noin 40 m:n n syvyydessä. Kiintorulla. Kaikki ukot valmiina. Tuuli kävi takavasemmalta. Ja räntää rätki...
Ensimmäinen pisto: ukko löytyi heti ja rulla ok.
Toinen pisto vasemmalle: tarpeeksi syvä tyhjä pisto, ihan pikku koukkaus taaksepäin, jonka korjasi heti. Tarkisti käytetyn (avo)piilon ja mutkitteli vähän (maasto, lumi, tuuli). Ei ihan oikeaoppinen laatikkopisto, mutta riittävän hyvä.
Kolmas pisto oikealle n. 30 m lähdöstä: sai hajun nopsasti ja kääntyi suoraan eteenpäin mm:lle. Rulla ok. Oikein hyvä.
Neljäs pisto: matkalla hämynä hajustettu maastopressu (ei reitillä, vaan vähän sivussa), kävi tarkistamassa ja jatkoi matkaa suoraan umpihangessa. Sai hienosti hajun mm:stä, kun  oli jo tulossa takaisin keskilinjalle ja kävi nostamassa. Rullanotto, tuonti ja näyttö ok. Tämä oli aika vaikea rasti, jonka His selvitti hienosti.
Kaikki ukot neljällä pistolla...veikkasin, että viisi olisi tarvittu. Mutta ei mitään valittamista.

Toko
Marjamäen halli.
Aluksi nopea kahden lelun leikki, hyvä vire ja asenne.
Paikkamakuu piiitkässä rivissä. Ok
En ihan muista järjestystä, ei ollut oikein mitään suunnitelmaa, mutta ainakin otimme seuraamista pienissä ja hiukan pitemmissä pätkissä. Minusta ei painamista esiintynyt nyt yhtään.  Lattialla oli kartioita, joita käytettiin häiriöinä. Koiriakin oli ihan riittävästi häiriöitä antamaan,mutta onneksi ei yhtään agikoiraa mellastamassa :)
Ja edestä sivulle siirtymisiä, kuinka ollakaan. Paranee.
Noutoja: ihan vaan kapulan tuontia edestä, taas sen sivulle siirtymisen treenaamisen takia. Meni jo vähän hinkkaamisen puolelle, kun en saanut ihan tarpeeksi suoraan perusasentoa aikaan. Lopulta sentään onnistui ja sitten taas humputeltiin.
Luoksetulo eteen (ja sivulle ja sitten pelkästään eteen). Pikkasen hidas.
Pienen tauon jälkeen otin vielä ruudun: ensin vein kaksi kertaa lelun, sitten kävin vain näyttämässä paikan. Lähetin kauempaa kuin kertaakaan ennen.Ja bingo! tosi hieno stoppi!
Muistin virkistämiseksi vielä kaukot m-i : tämäkin pelitti :)
Lopuksi pitkästä aikaa uhkarohkeasti tunnari: oma vähän erillään muista. Ja voihan vitsi, ensimmäisen kerran His haisteli kasan todella huolellisesti ja rauhallisesti ja otti sitten epäröimättä oman! Jeee! Tähän olikin ´hyvä lopettaa.
Tunnari on näköjään hyvä jättää treenin loppuun ja jonkun  rauhallisen (ja namipalkatun) liikkeen jälkeen (kaukot). Käskynkin  annoin hyvin välinpitämättömästi. Ja palkka tietysti nami.
Tässä vaiheessa (n. 35 minuuttia kulunut) näytti siltä, että Hiskin vire alkoi muutenkin hiukan lässähtää (oli jo hakutreenikin alla), joten lopetimme tähän.
Mutta hra Hiskonen taas pärjäsi taas mahtavasti!

Ei kommentteja: