HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tottis ja tarkkuus taas

Sunnuntai 28.3.
Levekin hakutreenit peruuntuivat, mutta treenaattiin Miian ja Uskon kanssa tottista Nokian kentällä. Hiski ei ole siellä ennen touhunnutkaan. Kenttä oli lähes sula, mutta märkä ja pehmeä. Lisäbonuksena moottorisahatyömaa =moottorisaha+kaatuvat puut ihan vieressä. Hyvä häiriö.
Tottis
1. erä
Ensin Uskon kanssa alkurutiinit ja ilmo virtuaalituomarille. Sitten paikallemakuuseen vienti, jossa ei kuitenkaan paikallamakuuta, vaan palkka nätistä seuraamisesta ja kahden lelun perusteellinen leikki. Usko treenasi samalla Miian kanssa. Sitten autoon.
2. erä
Kun muistais...
Alkurutiinit, joo. Sitten näytin Mialle, miten addiktoitunut His on vartaloapuun edestä sivulle siirtymisessä. Liikautin lonkkaani ihan pikkiriikkisen ja His sinkosi salamana sivulle (en siis ollut antanut käskyä). Ei tietenkään palkkaa. Sitten uusinta ja pelkällä käskyllä pitkähkön odotuksen jälkeen pelkkä liki-käsky. Hyvin.
Seuraaminen. Meni ihan plörinäksi, kun His kyttäsi kentän reunaa, ja edisti ihan sikana. Syykin selvä: eilispäivän 3xeteenmeno, kökkö vieköön! Olin ajatellut ottaa eteenmenon nytkin niin, etteä veisin pallon lumipenkkaan, mutta suunnitelmat vähän muuttuivat...Asentokin oli Miian mukaan matala ja "paimentava".
Eli ei otettu pitkää seuraamista kentän takareunaa kohti, vaan paljon askelluksia, käännöksiä, peruuttamista ja seuraaminen toiseen suuntaan. Heti homma muuttui aivan toiseksi, eli oli oikein nättiä. Käytin vain suullista palkkausta, eli kehuja. Lopuksi ihan pieniä pätkiä takareunaa kohti+kehut kontaktista.
Maahanmeno. Jäi istumaan, korjasin samantien.Kehut.
Luoksetulo läpijuoksuna>palkka lensi. Ok..
Seisominen. Palkka lensi heti pysähdyksestä. Ok.
Sitten seurautin pienen pätkän toiseen suuntaan ja lähetin eteen. Eteni ihan hienosti, vauhdilla ja suoraan, vapautin ja heitin frisbeen, eli palkka tulikin minulta. Hyvin onnistunut huijaus!
3. erä
Vein Hiskin paikallamakuuseen, tällä kertaa oikeasti. Miia ampui pari kertaa, ei reaktiota. Sitten Miia alkoi häiriköidä oikein olan takaa, juoksi, kiljui ja heitteli - Hiskin omaa frisbeetä! Se oli jo liikaa: kaksi kertaa jouduin palauttamaan pojan takaisin, sitten pysyi. Juuri tätä haettiinkin.
Hetakin pääsi hiukan seuraamaan ja tekemään eteenmenon+leikkimään pallollaan.

Tarkkuusruutu
Kentän läheltä löytyi justiinsa sopivan kokoinen pläntti ruuduksi, kokonaan sula ehta metsäpohja. Siihen ruutu ja voi-luokan pikkuesine. Molemmat koirat tekivät nappisuorituksen taas. Hyvä Hoot!
Ja Usko kokeili ensimmäisen kerran elämässään tarkkuusruutua hiukan isomman esineen kanssa. Aika pian se hoksasi, mikä on homman nimi.
Lopuksi likkojen ja poikien lenkki :)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Joo ens kerralla pitää vähentää vaatetusta kun Hiskiä tarvitsee häiriköidä. Oli muuten rankkaa. Oli kyllä mukavat treenit, otetaan toistekin! Niin ja Uskolle olen etsinyt jo sopivia esineitä tarkkuus ruutuun. Mulla on tapana aina hurahtaa johonkin. Onneks Usko oli kans innoissaan!

Hiippari kirjoitti...

Riehuit kyllä ihan kiitettävästi :)) Ja tullaan mielellään uudestaan!
Usko kyllä tykkää tarkkuusruudusta varmasti: näki oikein, kun lamppu syttyi :)