HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Tokokisoissa Kangasalla

Kävimme hra Hiskosen kanssa tänään 7.3. Kangasalla tokokisoissa. Kyseessä oli avoin luokka.
Kiva kokemus: ihana aurinkoinen päivä ulkokentällä mukavassa seurassa. Mukaan oli ilmoittautunut 42 koirakkoa (60 olisi mahtunut), joista yhdeksän avoimeen luokkaan. Avoin luokka oli vuorossa viimeisenä ja me Hiskin kanssa oltiin koko kisan toiseksi viimeisenä koirakkona.
Hirvitti hiukan, kun Hiski oli alkuun kentän laidalla aika hurjalla tuulella: pörhisteli ja kukkoili tapansa mukaan. Kisaa seuraamaan tullut Miiakin oli ihan ihmeissään ja sanoi, "etten  ole ikinä nähnyt Hiskiä tuommoisena."
Mutta kun aikamme siinä odoteltiin (itse asiassa useita tunteja...) Hiskikin rauhoittui.
Tulokset
Paikallamakuu: 10. Oli tuijottanut hievahtamatta koppia, jonka takana olimme.
Seuraaminen: 9. Omasta mielestäni tuntui hyvältä. Piste meni parista hypähdyksestä, vinosta perusasennosta ja törmäämisestä täyskäännöksessä. Huom: ei huomautusta painamisesta eikä edessä olemisesta, jipii!
Maahanmeno. 9,5.
Luoksetulo. 5,5. Tätä etukäteen pelkäsin. Luoksetulo otettiin ihan kehänauhan vierustaa pitkin, yleisön ja (muiden koirien) nenän edestä. Kehänauhan vieressä oli muovitörppöjä, joita His katseli jo valmiiksi kiinnostuneena. Näin heti, ettei se keskity kunnolla. Se pysähtyi kyllä käskyllä, mutta otti 2-3 askelta. Odotti luoksetulokäskyä ja lopun tuli lujaa. Kaipa tuo sitten oli vain tuon viiden ja puolen arvoinen, luulin kyllä, että siitä olisi seiska irronnut. Mutta täähän onkin mun (ja Hiski) mielestä ihan p-a liike ;))
Seisominen. 9,5. Jostain meni puoli pojoa.
Nouto. 9. Piste pois kamalan vinosta sivulletulosta ja vartaloavustani, ihan aiheellisesti.
Kauko-ohjaus. 9. Ekan maahanmenon yhteydessä kuulemma annoin vartaloavun. Olin joka tapauksessa tähän oikein tyytyväinen: vaihdot nopeita eikä poika liikkunut milliäkään.
Estehyppy. 9,5. Taas vino sivulletulo.
Kokonaisvaikutus. 8,5.
Yhteensä 175 pistettä, 1-tulos, 2. sija.
Tuomari (Jaana Tala) moitti äänenkäyttöäni: annan kuulemma käskyt liian kovalla äänellä ja maahanmenokäskyn painostavasti. Kuitenkin sanoi, että "yhteistyönne on kaunista ja koira tekee selvästi mielellään töitä kanssasi." Eli en aio säätää volyymiani yhtään miksikään: His on tottunut äänenkäyttööni ja pk-kisoissa on hyvä, että käskyt kuuluu, vaikka viereisellä kentällä tapahtuisi mitä.
Voisin puolestani sanoa, että tuomaritäti puhui aivan liian hiljaa :( 
Varsinainen "systeemivirhe" meillä oli edestä sivulle siirtymisen vinous, jota epäonnistuneesti paikkailin vartaloavulla. Melkein joka liikkeestä meni piste tai puoli pistettä tuon takia. Johtunee siitä, ettei olla treenatttu sivulle siirtymistä juuri yhtään, koska pelkään ennakointia. Siksi olen (melkein) aina palkannut suoraan eteen. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Ennen pk-kisoja pitää ottaa oikein treenikuuri tuota hommelia.
Muuten olen tulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Tuota luoksetulon stoppia pitää miettiä aika hartaasti, jos joskus mennään voittajaluokkaa kokeilemaan. Mutta se on sitten ensi talven murheita.
Tuore tuomari oli tosi tarkka,  noudatti pilkulleen (tai vähän tiukemminkin) arvosteluohjeita ja hyvä niin. "Varma" luoksetulo epäonnistui ainakin avossa aika monelta, varmaan haasteellisen paikan takia.
Tämä oli hyvä tasontarkistus - myös jännitystasoni, joka nousi yllättävän monta astetta. Oli kuitenkin ihanaa todeta, että tuo pikkuherra toimii, vaikka mamma olisikin vähän kipsissä :)
Kiitokset Miialle myötäelämisestä ja naurattamisesta!

8 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hurjasti ONNEA ykköstuloksesta!!

Saija kirjoitti...

Hienosti ykköstulos! Onneks olkoon!

Katri kirjoitti...

No hienoa, taitava velimies! Suuret onnittelut! Tuo luoksetulon pysäytys on näköjään näille kaveruksille hankala opetettava, Mervikään ei vain opi vaikka mitä yrittäisi. Todella hienosti näyttää kaikki sujuneen, hyvä te!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea ykköstuloksesta!
PiaP

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Onnea tätäkin kautta :) Aika hauskaa että saitte hypystä saman minkä olisin lauantain reeniloikan perusteella antanut :D Tsemppiä jatkoon, kyllä Hiskosen kanssa täytyy ainakin kerran käydä voittajaa kokeilemassa =)

t. Lili & likat

Hiippari kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Sun pitää Lili ruveta tuomariksi ;)) Ehkä me käydään muutama avon kisa ja katotaan sitten jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA Kaarina ja Hiskonen!
t. hanna o ja pojat

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA Kaarina ja Hiskonen!

t. hanna o ja pojat