HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 30. maaliskuuta 2010

Esineitä kaikilla mausteilla :))

Viikko 13. Maanantai-torstai.
2xpudotettu esine
Hiskille. 1. Metsäpolku, hiukan aloa pitempi matka. Napakymppi.
2.Matka melkein avon luokkaa, suorempi reitti (vanha moottorikelkkarata tms). Kymppi miikka: nokka pyrki seuraamisen aikana ajoittain hiukan maata kohti.

Tarkkuus/pikkuesineitten etsintä
Treenattu alkuviikosta kotona. Olen kylvänyt aamuisin pikkuesineitä ympäri huushollia lattioille: metalliketju, vyön solki, kaikenlaisia muoviesineitä, pikkulegoja, erilaisia avaimia, kolikoita, metalliholkkeja, isoja ja pieniä ruuveja jne jne. Tarkkuusruudussahan esineen pitää nykysäännön mukaan olla aina kovaa  materiaalia. Tarkoituksena on ollut varmistella, että His ottaa suuhun ihan kaikenlaisia esineitä.
Ensin koirat on saaneet hakea yhdessä ja yleensä Heta ehtii tuoda enemmän, koska se ei hötkyile. Hiskillä menee paljon aikaa siihen, että joka kerta, kun Heta tuo jotain, se tohottaaa  mukana : "Kato, mitä ME löydettiin" Missä MUN palkka!..
His on saanut hakea myös yksin. Se tuo nykyään ihan mitä vaan: jopa sen kilisevän metalliketjun, joka oli tosi iljettävä vielä viime syksynä. Pientä murrausta se kyllä vaatii. Myös ihan pieniä esineitä se kantaa nätisti: näyttää siltä, ettei Hiskillä ole samanlaista nielemisrefleksiäkään kun Hetalla. Tai sillä ei ole semmosta hehtaarinielua...

Esineruutu
Oli sen verran lumet huvenneet metsästä (enää VAIN polveen/puolireiteen asti ;)), että pakkohan sinne oli ruutu tempaista. Oikein huolella "tallasin" lue rämmin täyssyvän ja täysleveän ruudun. Vein kolme helpohkoa esinettä valmiiksi: nahkarukkanen mytättynä, muovinen kukkaro ja pipa, mytyssä.
Oikealla esine edessä, keskellä takana ja vasemmalla puolivälissä ruutua,kaatuneen puunrungon takana. Aika hankala paikka, kun tuuli kävi lähetyspaikan suunnasta.
Hiskin silmät oikein loisti, ihan kuin olisi jo hartaasti odottanut esineruutuilua. Nenä oli hyvin auki alusta asti ja se työskenteli tosi keskittyneesti ja kaahottamatta.
Ei varmaan mennyt kahta minuuttia, kun kaikki esineet oli palautettu. Sen rungon taaksekin kiersi tosi hienosti. Ja haki lohkon kerrallaan, ei juoksennellut. Ilmavainuisesti koko ajan. Melkein oli tippa silmässä, niin upeasti His teki hommia.

Tarkkuusruutu
Heti esineruudun jälkeen. Metsästä löytyi sopiva, melkein paljas pläntti. Tuulen suunta ruudusta kohti lähetyspaikkaa. Esineenä yksi paskamaisimmista, mitä olla voi: pikkiriikinen vanha, ruosteinen avain (jonkun rasian tms), jollainen saattaisi ehkä olla voittajassa (jos olisi oikein ikävä ratamestari ja ilkeä tuomari). Hiskillä ei mitään ongelmaa..., ei kuopimista yms. Nätisti suuhun ja pudotus mulle käteen ajassa 30 sekuntia. Mä olin ihan äimänä.
Nyt pitäisi ruveta käyttämään nurkkakeppejä ja vieraita esineitä tarttis kokeilla, vaikken mä usko, että siinä mitään ongelmaa tulee.

Tottis
Muistuksena otettu m-i-kaukoja. vähän eri paikoissa.
Edelleen jatkettu myös eteen-sivulle.eteen-sivulle-eteen- treeniä. Onnistumisprossa aika hyvä, mutta ei tuo vieläkään ihan selkäytimessä ole...

Ei kommentteja: