HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 27. maaliskuuta 2010

Tottis ja tarkkuus

Tottis
Lauantai 27.3.
Piti olla PPK:n ryhmän yhteistottis, mutta kaikille tuli jotain esteitä. Paitti mulle...Joten lähdin sitten katsomaan, miltä Niihamassa näyttää. Ja näkyihän siellä: jopa vähän nurmikkoa pilkotti!! Oli kyllä jäätäkin vielä aika paljon, mutta otin varovaisesti Hiskin kanssa. Koko kenttä omassa käytössä, aika ylellistä.
1. erä
Kentälle tulorutiinit, perusasento>palkka=kunnon leikki. Seuraamispätkiä suojeluesteitä kohti ja niiden ympäri. Vilkuilemattomuudesta palkka.Sivulle siirtymisiä. Teki kuin kone.
Luoksetulo läpijuoksuna>;palkka.
Eteenmeno: vein (pienen) pallon luminpenkkaan Hiskin nähden. En lähtenyt heti suoraan seurauttamiseen, vaan tein sivuaskelluksia, peruuttamista ja käännöksiä. Pystyi sitten seuraamaan kontaktissa sen 10 askelta hyvin. Bueno! Lujaa pallolle, tietysti.
Lopuksi seurautin paikallemakuuseen, mutta palkkasin jo ennen maahan-käskyä. Ja ihan lopunlopuksi humputtelu.
2. erä
Vein valmiiksi kentälle ruutukartiot, merkin, tunnarikapulat, muovikassin, purkkeja ynnä muuta sälää. Vein myös pallon penkkaan valmiiksi.
Taas normirutiinit ensin. Hiskiä kiinnosti kovasti se roina kentällä, se oli tarkoituskin...
Aluksi otettiin taas pikku seuraamispätkä tavaroiden seassa ja koppeja "päin." Hyvin.
Sitten muistaakseni kaukot (m-i), joissa jostain syystä Hiski löysi itsestään sisäisen pompsahtajan. Joten vain parit nousut ihan läheltä ja palkka  heti, kun peppu pysyi paikallaan. Kumma, kun nää unohtuu...
Kaukojen jälkeen, rauhoittumisvaiheen jälkeen tunnari (hajustamaton kasa vähän erillään omasta), mikä meni vallan hyvin.  Jatketaan näin vielä varmaan pitkään.
Ruutu. Aika läheltä, vein ensin pallon ja sitten kokeilin lähettää ihan tosta vaan. Menihän se semmoset viisi metriä ja sitten jäi pönöttämään paikoilleen. Kävin kädellä näyttämässä paikan ja sittenhän se taas sujui. Eli tätä jatketaan.
Luoksetulo jälleen läpijuoksuna. Ok. 
Eteenmeno. Ei siis nähnyt pallon vientiä. Juoksi pikkasen vinoon, joten uusittiin niin, että His näki viennin. Tein taas ensin hämäysaskellukset. Valmistelevakin ok.
Loppuleikit ja autoon. Hyvä vire oli ja asenteessa löytyi. Eipä ollut yhtään häiriöitäkään, mutta ehkä se oli ihan hyvä näin Niihama-kauden alkajaisiksi... Nää toko-jutut on tosi kivaa vaihtelua, vaikkei ikinä voi-kisoihin mentäiskään.

Tarkkuusruutu
Parkkipaikan reunalta löytyi (lähes) sula nurmikonpläntti. Vaikea, tosi pieni (voittajaluokan) esine, hiukan ruohoa päällä. Heta haki ensin hyvin.
Hiski ylitteli vähän rajoja, mutta palasi aina nätisti. Etsi erittäin hienosti ja tarkennus ihan loistava, eikä aikaakaan kulunut paljon. Poimi nätisti suuhun ja pudotti käteen pyynnöstä. Hyvä Hiskonen! Tästä olisi tullut täydet 20 pojoa :)

Ja sitten lenkille.

Ei kommentteja: