HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 5. maaliskuuta 2010

Maalimies hukkui lumeen ja tottista

 Treenit 1.-5.3.
Torstai-iltana harjoiteltiin partiointia Nekalassa, Iidesjärven rannalla. Olikin hyvin opettavainen treeni - ja pitkä. Olin vain opastamassa muita koirakoita ja apuohjaajia, His ei treenannut, vaikka oli mukana. Hiskin piti ottaa lopuksi yksi rullantuonti ihan lyhyeltä matkalta, mutta maalimies-Janne oli päättänyt, että "koiran pitää tehdä kunnolla töitä" ja mönki jonnekin hevonkuuseen kauheeseen lumihankeen ja vielä myötätuulen puolelle, en edes tiennyt minne. Lähettelin Hiskiä muutamaan kertaan tosi pahaan (upotti, mutta semmosen ilkeän kuorikerroksen läpi) lumihankeen, kunnes se kieltäytyi irtoamasta! Menin itse edellä (olin vyötäröä myöten siellä), mutta His ei tullut perässä. Etsi kyllä sitten itse helpomman reitin, sai hajun ja löysi mm:n, joka makasi valehtelematta metrisen lumikuopan pohjalla. Huusin, että suorapalkka koiralle, ei rullaa. Autolla Miia vielä syötteli toisen purkillisen herkkuruokaa Hiskoselle.En usko, että tuosta jäi mitään hampaankoloon (siis koiralle ;)).

Tottista
Siellä sun täällä viikon varrella, aika monella parkkiksellakin, vähän vain kerrallaan. Paljon kahden lelun leikkejä. Vaihdoin toko-luoksetulon käskysanaksi koiran nimen.
Perjantaina vedettiin ihan vaan omine nokkinemme toko-avon liikkeet, kaikista hyvä lelupalkka, vähän eri kohdissa (paitsi kaukoissa nami). Hiski oli erittäin hyvässä vireessä, iloinen ja halukas, mutta ei mitenkään ylikiihkeä.
Seuraaminen. Tuntui oikein hyvältä tällä kertaa. Ehkä pientä painamista.
Maahanmeno ja seisominen. Ok.
Luoksetulo. Tuli pysähtymättä eteen, pahus. Uusinnassakin stoppi olisi saanut olla nopeampi, mutta en alkanut hinkuttaa
Nouto. Palautus vähän hidas, ei ihan suorakaan. En halunnut silti uusia
Kaukot. Ei mitään valittamista.
Hyppyä ei voitu ottaa (eikä ole voitu viikkoihin), kun ei ole estettä.
Lopuksi vielä monta monituista stoppia lelulle leikkimisen lomassa ja pari luoksetulo-läpijuoksua. Hyvä maku jäi tästä kaikenkaikkiaan :)

Ei kommentteja: