HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 3. tammikuuta 2009

Esineitä, viestiä ja tottista. Hiski rakastui...

Treenit 2.1.
Sääksjärvellä, Katrin ja Roihun kanssa kymmenen asteen pakkasessa.
Viesti
Roihu ekana: ihan napakymppi!
Hiski: Katri hetsasi vähän jo ennen lähtöä ja esitteli Hiskin lempilelua, juuttinarua (namit oli myös mukana), jonka jälkeen vein Hiskosen noin 100 metrin päähän ja lähetin matkaan. Juoksi kuin viitapiru, Katri palkkasi nameilla. Narulelu oli ollut näkyvissä, jonka takia ei kuulemma meinannutkaan lähteä heti takaisin mun luokseni. Olin edennyt hiukan sillä välin ja kun His alkoi lähestyä kehuin sitä, jolloin tuo pysähtyi, alkoi vilkuilla Katrin suuntaan ja empiä: narulelu jäi sinne… Poika tuli kyllä mulle asti, mutta ei juurikaan piitannut tuputtamistani nameista, vaan halusi heti pinkaista takaisin Katrille.
Esineruutu:
Kapea kaistale 10x50metriä, harva kuusikko , lunta muutama sentti, paikoitellen ihan paljasta maata.
Heta: neljä pientä ja/tai muuten vaikeaa esinettä (metallia, kovaa muovia). Vein vaikeisiin paikkoihin, yksi kiven päälle heti alkuun, pienenpieni muovilappu kannon päälle. Nuo kaksi olivatkin vaikeimmat - monta lähetystä - ja autoin niissä hiukan. Heta kuitenkin ahkeroi rauhallisesti ja kyllästymättä kuten yleensäkin esineruudussa.
Välissä otettiin Roihu - eka kerta ruudussa - siitä se lähtee.
Hiski: kolme normiesinettä, ja normipaikat edessä, keskellä ja takana, kaikki suht peräkkäin. Palkaksi nyt namia, ihan lopuksi sai valita esinekorista riepoteltavan esineen. Katri vei jokaisen esineen yksitellen niin, että Hiski näki viennit. Ensin etummainen. Tarkoitus oli treenata suoraan etenemistä: esine aina edessä. Tavoite ei toteutunut: kaikki kolme Hiski haki tarmokkaasti, mutta ei suinkaan suoralla etenemisellä, vaan ihan vapaalla tyylillä. Ja juoksi ensimmäiseksi sinne ihan taakse, kuten yleensäkin. Mutta siis esinemotivaatio oli taas oikein hyvä eikä etsimistäkään voi moittia, nenä on hyvä kuin mikä. Luovutukset paranevat koko ajan. Taitava poikanen kaiken kaikkiaan. Alkuun vaan on aina sitä vauhtia enemmän kuin tarpeeksi. Nyt pitää miettiä, miten saisin tuon homman pelittämään suoraan kuten haluan.
Lopuksi vielä Roihulle ja Hiskille ohituksia tiellä. Menivät vähän liiankin hyvin: miksi normaalilenkillä homma ei ikinä suju niin?
Hiski ja Roihu pääsivät vielä juoksemaan ja leikkimään yhdessä ja vihonviimeiseksi kummallekin ammuttiin vielä kolme kertaa. No problem.
Kiva treeni, varmaan Hiskin ja Roihunkin mielestä!

3.1.
Tottistreeni

Pakkasen takiakin vauhdikas sessio, Katrin ja Roihun kanssa kovassa pakkasessa lähikentällä. Vain Hiski.

Seuraaminen: monessa pätkässä. Rätti tai juuttinarulelu piilossa selän takana tai taskussa. Meni hyvin! Ehkä inansa liian edessä, mutta en ole ihan varma, pitääkö siitä välittää. Palkkasin käännösten jälkeen sekä oikealle että vasemmalle. Myös muutama juoksupätkä, edisti.
Myös pätkä imutusta. Seuraamiset aika hyvässä kuosissa: kontakti pysyi täysin alusta loppuun eikä mitään vilkuilua Katriin tai Roihuun, autoihin tai ylimalkaan mihinkään ympärillä olevaan.
Liikkeestä maahanmeno: rätillä. Nopea, mutta ei mennyt ihan, ihan kunnolla maahan ensin. Toistettiin. Onnistui: palkka.
Liikkeestä seisominen: pysähtyi hyvin, heti palkka lensi.
Kapulannouto: heitin oikein kunnolla, ensin seisoin remmin päällä, mutta ei yrittänyt singota perään, joten heitin sitten niin, että istui ihan vapaana vieressä. Onnistui muuten hienosti, mutta kaartoi kapulaa tuodessaan jonkin verran oikealle ja tuli sitten vinoon eteen takapuoli vasemmalle kääntyneenä. Tätä jouduin korjaamaan peruuttamalla: His tuli kyllä kapula suussa perässä vaikka kuinka pitkään ja päätyi eteen ihan lähelle. Piti taas kapulaa täysin rauhallisesti ja purematta. Tästä tulee vielä hyvä liike!
Luoksetulo: ei kovin kauas, ensin pari kertaa niin, että His tuli eteen: lähdin peruuttamaan mahdollisimman kovaa jo sen ollessa puolivälissä. Tämä tuntuu auttavan lopun hidasteluun. Sitten vielä kolme läpijuoksua täyttä vauhtia.
Eteenmeno vielä (hirrrvee vauhti) ja hurjaa riehumista kahdella lelulla lopuksi.
Erittäin onnistunut tottistelu kaikenkaikkiaan! Pieni tauko näyttäisi tehneen pelkästään hyvää. Intensiivisyyteen olin erityisen tyytyväinen.
Ohituksia Roihun ja Katrin kanssa. Nämä hyvät.

Palkaksi kovasta työstä Hiski ja Roihu pääsivät kaahailemaan yhdessä Iidesjärven rantaan. Sinne saapui myös ihana juoksuinen bc-neito, joka melkein särki Hiskin sydämen. Nyt se huokailee sohvannurkassa...

Ei kommentteja: