HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




perjantai 9. tammikuuta 2009

Hakua, esineitä ja rullailua

Hakutreenit 8.1.
Pinsiössä, mäntykankaalla, hyvä näkyvyys, tasainen maasto, pakkasta noin 10 astetta, vieno tuuli oikealta. Tallasimme kolme kaistaletta: kaksi ekaa vastakkain, sitten noin 30 metrin väli ja kolmas kaistale oikealle.
Hiski: kolme ukkoa ja nenänavaus.
Nenänavauksessa jo oli ihan vähällä päästä jäljestämään. Ehdin kuitenkin huomata aikeen ja kiersin toiselle puolelle isoa kuusta, jonka alla Pia oli piilossa.
Eka varsinainen ukko vasemmalla noin 10 metrissä. Sai tästä hajun heti keskilinjalle ja päästin hakemaan.
Toka oikealla 50 metrissä, hajunhakuna. Meni hyvin, lähetin noin 20 metrin päästä.
Kolmas oikealla kaistaleella noin 10 metrissä. Ei tarvinnut monta askelta ottaa mm:n suuntaan, kun Hiski sai hajun ja eteni suoraan mm:lle.
Tämä treeni meni piirustusten mukaan eikä Hiski päässyt jäljestämään.

Esinetreeni 9.1.
Sääksjärvellä. Ruutu 10x50 metriä.
Hiski: vein kaikki kolme normiesinettä Hiskin kanssa yhdessä; ensin 10 metriin ja siitä aina vähän pitemmälle. Jokaisen Hiski toi löysi ja toi hyvin. Eteni suoraan. Nyt kaikista oli lelupalkka, ja tästä lähtien saa ollakin niin. Parempi kuin ruoka.
Heta: kolme (ei vaikeita) esinettä valmiiksi taakse. Viimeistä joutui vähän haeskelemaan, mutta ihan hyvin meni.

Rullatreeni 9.1.
Hiski: olen kotona tehnyt rullantuontitreenejä sivulle. Nyt kokeiltiin yhdistää maalimieheen (Lili). Ensimmäinen yritys epäonnistui: Hiski pudotti rullan ja lähti takaisin Lilin luo palkkaa kyttäämään (Lili otti purkin taskusta liian aikaisin). Toinen meni hyvin: toi rullan, sain tulemaan sivulle ja odottamaan rauhassa rulla suussa. Palkkasin pienesti namilla.
Kolmas meni taas häröilyn puolelle: pudotti rullan ja palasi Lilille. Uusinta onnistui.
Kyllä tämä muuten alkaa sujua, mutta mitä tehdään sille, että Hiski rynnii rullaa hakiessaan mm:n naamalle, hyppii ja torveilee? Siis ennen kuin ottaa rullan...

Ei kommentteja: