HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 30. tammikuuta 2009

Pikkuhaku (=eka tyhjä pisto!) ynnä tottis

Torstai 29.1.
Hakutreeni
Sääksjärvellä, neljä koirakkoa paikalla. Vain tuulenhenkäys vasemmalta, pakkasta viitisen astetta. Entuudestaan tuttu alue, hyvä näkyvyys.
Ensimmäinen pisto: mm vasemmalla kulmassa, valmiina/tuttu paikka. Sinkosi luotisuoraan.
Toinen tyhjä: lähetys oikeaan kulmaan, eteni sinnekin aivan suoraan ja jatkoi takarajaa eteenpäin. Kadotin hetkeksi näkyvistä, mutta vihelsin pilliin edettyäni noin 30 metriä keskilinjaa. Tuli vauhdilla, sain hidastettua sen verran, että palkkasin broileripullalla ja lähetin välittömästi keskilinjan yli vasemmalle pakenevan jäniksen (uusi mm) perään.
Tosihieno homma, hra Hiskonen! Halusin kokeilla tyhjää, jotta tiedän, tulee tuo Vemmelsääri tyhjältä alueelta pois... Ei meinaan ole ikinä ennen koitettu. Hiskillä on hirmuinen motivaatio hakuun: alueella treenasi Hiskin edellä kaksi narttua, jotka molemmat merkkailusta päätellen on aika vahvasti juoksuun kallellaan. Ei mitään vaikutusta työskentelyyn.

Perjantai 30.1.
Ensin reilunpuoleinen lenkki Iidesjärvellä, jossa Hiskipiski lähti kiellosta huolimatta irtokoiran perään (kaksi kertaa). Heta tarjosi seuraamista koko ajan. Annoinkin sen sitten seurata kilometrikaupalla (no ei sentään), ynnä istumisia, maahanmenoja ja luoksetuloa siinä hangessa.
Tottis
Nekalantien varressa, taimitarhan tiellä. Häiriöitä: autoja, autoja, toisten koirien pissoja, karjuvia varpusia puskat pullollaan. Erityisesti viimeksimainitut olivat Hiskille yllättävän tiukka paikka.
Perusasento/kontakti. Rätillä ensin. Ei millään meinannut löytyä oikeata paikkaa nyt: joko liian edessä tai vinossa. En tiedä, haittasiko remmi - jota pidin kädessä - nyt niin paljon. Pienikin remmin kiristyminen aiheutti välittömästi selvää väistämistä.
Liikkeellelähtöjä. Vielä pahempaa, koko ajan 10 senttiä edellä. Tässä vaiheessa huomasin onneksi, että mulla alkaa pinna kiristyä. Palkkasin oikeasta kohdasta ja lopetin.
Varmaan tää on nuorelle herralle aika vaikeeta aikaa (ja paikkaa), kun koirapopulaatio näillä nurkilla on melkoisen tiheä ja melkein joka nartulla juoksu...
Istumisia. Muutamia tosi nopeita sain aikaan. Siis pelkkää istumista edelleen.
Seisominen. Ensi tarjosi istumista. Muutama tosi nopea pysähdys sitten: otin pari askelta ja lelu lensi taakse. Ei paha.
Luoksetulo. Maassamakuusta. Ensin lyhyemmältä matkalta eteen. Aivan suora, mutta hiukan nopemmin olisi saanut tulla. Toinen kerta, lisää matkaa. Tuli julmetun lujaa (pelkäsin, että törmää, mutta ei), ja aivan suoraan eteen, tarpeeksi lähellekin. Hyvä, hyvä, tämä paranee koko ajan!
Tunnari. Olen huvikseni silloin tällöin vienyt palikan jonnekin lenkin varrelle ja antanut Hiskin hakea. Nytkin laitoin palikan ensin parin koivunoksan viereen ja treenin lopuksi Hiski sai tuoda. Nätisti palauttikin. Päätin kokeilla vähän vaikeampaa versiota ja otin uusinnan samassa paikassa niin, että latasin neljä hajustamatonta palikkaa hajustetun lisäksi samaan paikkaan, vapaassa muodostelmassa.
Hiski toi hetkeäkään epäröimättä Oman! Palkkasin ruhtinaallisesti enkä uskaltanut koittaa uudestaan...Voihan tuo olla sattumakin, senhän näkee sitten, kun uusitaan koe tässä lähipäivinä. Yhtään ei mälvännyt ja piti napakasti, kunnes annoin luvan pudottaa. Kaikenlaiset noudot on meillä aika kivassa mallissa. Yhtä ja toista muuta tekemistä kyllä riittää...
Mutta huominen päivä koirilla on täyslepo treenaamisesta.

Tottiksessa ensi viikolla:
- seuraamisen oikea paikka/imutuskuuri
- sivulle siirtymiset
- istumistreeni, edelleen pelkkää nopeutta
- seisominen, pidennetään seisomisaikaa
- paikallamakuita häiriöissä

- luoksetulot tauolle
-

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Apua, apua, velipoika treenaa jo tyhjiä pistoja kun me vielä jumitetaan hajunhaussa, iik! No eipä kai, upeasti olette edistyneet hakuilussa, vautsi!
Rapsutukset Vemmelsäärelle!

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti tuntuu Hiski edistyvän tosiaan, jee.

Koetin just miettiä koska ehtisin Tampereen suunnille, ikävästi on vain kauheasti töitä viikonloppuisin :-(. Mahtaiskohan teitä kiinnostaa jotkin pentutreffit taas tässä kevään aikana?

Hiippari kirjoitti...

Ei noita tyhjiä ole vielä tarkoitus tavaksi ottaa, halusin vaan kokeilla, saako tuon riiviön edes pois tyhjältä alueelta. Tekipä sitten ilokseni ihan oikeaoppisen laatikkopiston :) Kyllä me hajunhakuja tahkotaan uskollisesti edelleen, jokunen valmis joskus seassa ja tyhjiä erittäin harkitusti. Ja rullakin tuodaan metsään vasta joskus loppukeväästä. Mutta ollaan me aika paljon kyllä hakua treenattu, pari kertaa/vko nyt talvellakin.
Tottiksessa me rämmitään kaukana supertaitavien siskolikkojen takana - huoh.
Kyllä pentutreffit kivat olisi, jos vaan löytyy yhteinen aika.

Susan Miiro kirjoitti...

Joo ehdottomasti pentureffeille! Koskas nähdään?!