HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 5. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäiset hakutreenit

Hiski
Sääksjärvi, pakkasta miinus kymmenen. Ihan tyyni (taas :(). Aluetta ei tallattu. Hyvä näkyvyys.
Treenin tavoite: suorat pistot, ei-jäljestäminen.
Kolme ukkoa, tarkoitus ottaa kaikki reaktioina, vaikka ei tuullutkaan. Kaikki maalimiehet kiersivät piiloihin niin, ettei jäljestämismahdollisuutta jäisi. Ruokapalkat, viimeisellä myös narulelu. Eka mm vasemmalla noin 40 metrissä kiven takana. Tästä His sai hajun jo keskilinjalle ja lähetin jo heti. Oikein hyvä suora pisto.
Toinen mm oikealla, myös noin 40 metrissä. Kävelin piilolle päin ehkä noin 10 metriä (Hiskillä nokka ylhäällä), kun poika näytti saaneen hajun. Lähetin ja lähti suoraan, mutta alkoi sitten harrastaa sinkoilua vähän sinne tänne (semmosta siksakkia), ei kuitenkaan kovin kauas.
Kolmas mm vasemmalla 50 metrissä: kävelin 10-15 metriä suoraan (His nokka ylhäällä) ja lähetin. Taas Hiski lähti osoitettuun suuntaan, mutta alkoi sitten huidella edestakaisin piilon lähellä etsien selvästi jälkeä, jota ei kuitenkaan löytänyt ja lopulta meni ihan ilmavainulla (tai näki?).
Hyvää treenissä: Hiski lähti pistoille ilmavainuisesti. Erittäin motivoitunut. Maalimieskäytös ok.
Huonoa: haahuilu piston loppupuolella ja jäljen etsimiseen turvautuminen.
Seuraavat treenit: Olisi tosi kiva, jos edes YHDEN kerran kävisi tuuli, kun treenataan hakua…
Sitä odotellessa: vanhanaikaiset kaistaletallaukset ja haamut kaistaleitten päissä kehiin ainakin kokeeksi hajunhakujen ohella, myös puolipaot. Lähes pelkkiä hajunhakuja ja reaktiotreenejä on tehty puoli vuotta… Kokeillaan jotain muutakin.

Ei kommentteja: