HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 2. huhtikuuta 2009

Hommat jatkuu

Aprillipäivän haku
Uusi paikka (oikealla tiheähköä metsää ja vasemmalla hakkuuaukea) ja Hiskin menovähän levotonta: hallinnassa lähestyminen ei ihan vörkkinyt,kun virtaa oli muutamankin pienen kylän verran, mutta saatiin homma sentään alkuun. Maalimiehiä neljä kpl, aika lähellä, mutta muuten maastollisesti kiperähköissä paikoissa. Rullanhaku ja -tuonti sujui oikein hyvin, mutta paluut maalimiehiltä menivät huuteluksi, kun His ei millään malttanut kulkea mukana. Kahdelta viimeiseltä toin suosista pois remmissä.
Hetalle piti ottaa kunnon treeni, jossa olisi harjoiteltu tyhjiä pistoja. Eka maalimies kaukana oikeassa nurkassa, pöheikössä. Bongasi nopeasti. Toinen mm 150 metrissä vasemmalla, syvällä. Lähetin Hetan vasempaan kulmaan, jonne teki hyvän syvän piston. Sen jälkeen ei kuulutkaan hetkeen mitään, huutelin sitä ja arvasin jo miten oli käynyt. Joo: haukku kuuluikin jo sieltä takimmaisesta kulmasta. Siinä oli sitten ne tyhjät pistot... Treeni kesti muutaman minuutin.
Lilillä oli mukana videokamera: jännä nähdä (ja kuulla...), miltä porukan treenit näytti.

Torstaitottis
Katrin ja Roihun kanssa Pirkkahallilla. Leikin ensin Hiskin kanssa uudella, iki-ihanalla frisbeellä, His oli ihan ekstaasissa.
Roihun jälkeen His uudestaan kehiin: frisbee oli liikkeiden tekemiseen aivan liian kiihdyttävä ("ei pysty istuun, ei millään pysty"), joten vaihdoin nameihin. Nopeita siirtymisiä paikalta eteen ja sivulleynnä päinvastoin ja ihan lyhyitä pätkiä seuraamista (en päästänyt nyt edes aloittamaan poikittamista). Katrin mukaan seurasi suorassa. Lopuksi Roihun paikallamakuun aikana istumisia, heti palkaten, ei valmistelevaa osuutta.
Ja peruttamista: se tosiaan osaa sen!
Pieni treenitauko on tehnyt (molemmille) vain hyvää, kuten arvelinkin. Oltiin kumpikin aika rentoja :)
Lopuksi Heta sai ottaa seuraamista Hiskin riehuessa ympärillä ja häiriköidessä kaikin mahdollisin tavoin. Ilmekään ei leidillä värähtänyt. Mainiota!
*************
Heta palkittiin viime sunnuntaina Vuoden Paras pk-koira-pystillä Lempäälän-Vesilahden koirakerhon kevätkokouksessa. Hetalla on jo entuudestaan mm. Vuoden paras pk-koira palkinto Pirkanmaan pelastuskoirilta ja hoffien etsintäkoiramestaruudet kahdelta vuodelta. Käyttövalioitumisesta vielä haaveillaan... Hetan kanssa on ollut kiva harrastaa kaikenlaista - ja aika erilaista kuin Hiskin kanssa ;)

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Onnittelut Hetan menestyksestä! :) Kiva, että treenitauko teki tehtävänsä, tosi hyvältä Hiskin treenit kyllä kuulostaa.