HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Viides peltojälki nappiin ynnä hakua

Sunnuntai 26.4. jälki/pelto
Koska naakat herättivät minut sunnuntaiaamuna viiden jälkeen karmealla möykällään (kiitti vaan, naakat), ehdin tallata kummallekin koiralle noin 500 metriä pitkän jäljen. Keppejä (kai) kuusi. Kulmia kummallakin nelisen kpl, myös yksi terävä. Hetalla vähän vaikeempi alusta. Kävi erittäin kova tuuli harmikseni ja siksi päätin, etten vanhenna kauheasti: lähes peitteetön maa, hajut leviää ja häviää nopeesti tuulessa ja auringossa.
Oikein arvasin: molemmat ajoivat nyt jälkensä lähes 100-prosenttisesti, eli todennäköisesti hajua oli jäljellä juuri passelisti.
En myöskään antanut kummallekaan aamuruokaa, vaan otin ruuat pellolle mukaan ja ruokin joka kepillä kaikessa rauhassa.
Hiskin jälki vanheni noin 45 minuuttia. Jälki nousi heti nätisti oikeaan suuntaan, kaikki kulmat menivät hyvin, terävään "otti vauhtia" aika kaukaa. Yksi keppi taisi jäädä, mutta sillä ei ole väliä tässä vaiheessa. Muuten Hiskonen jäljesti tosi visusti: tarkisti jopa eilisten, vanhojen jälkien ylityspaikat huolellisesti. Vauhti oli taas aivan sopiva.
Hetan jälki oli noin tunnin vanha. Sekin nosti jäljen hyvin. Rauhoitin ennen lähtöä kunnolla ja annoin etsiä jäljen omalla tyylillään, vaikkka vähän haahuilikin, joten lähtö oli paljon tasapainoisempi kuin eilen. Eka keppi oli heti jäljen alussa ja Heta malttoi nyt nostaa sen hyvin, kuten kaikki muutkin kepit tällä kertaa. Kulmat menivät hyvin, lukuunottamatta terävää, jossa teki erittäin laajan kaarroksen. Vauhtia oli kyllä paljon enemmän kuin Hiskillä ja lopun pitkän suoraan paahtoi jo täysillä, varmaan jo vähän liiankin helppoa. Perässä pysyin kuitenkin jarruttamalla ihan hyvin.
Molemmat onnistuivat mahtavasti, olin ikionnellinen :)
Jänniä noi koirat: Hiski on paljon vilkkaampi kuin Heta, mutta lähtee jäljestämään ja jäljestää paljon maltillisemmin kuin Heta, joka läähättää ja häslää kuin viimeistä päivää.

Minitottis
Hiskille otin vielä pihassa pikkuisen jääviä Nyt istuminen sujui ehdottomasti parhaiten. Maahanmeno oli vähän jähmeetä ja seisomisesta mää en osaa sanoa oikein mitään, ellei joku ole katsomassa. Kokeilin joka tapauksessa niitä Reesen neuvomia peruuttamalla koiran luokse paluita.
Luoksetuloja myös ensin namilla muutama: hidasti taas lopussa törkeesti. Otin lopuksi yhden läpijuoksun lelulla, että sain vauhtia.

Hakutreeni
Illalla oli vielä Levekin hakutreeni Sääksjärvellä. Käytettiin hyvin koko 100 metrin rataa. Hiskille oli nyt neljä ukkoa: etukulmasta 30 metriä ensimmäinen oikealla syvällä häkkipiilossa, napakka tuuli sieltä. Tämä hyvin, ei kylläkään käynyt kulman kautta, sai hajun jo ennen lähetystä. Toinen hajunhakuna myötätuulen puolella, häkissä. Hjyvä.
Kolmannen piti olla mäennyppylän takana syvällä takarajalla, mun oli tarkoitus vaan hakea haju mäen päältä. Mutta mm olikin ihan mäen alla eikä merkkiäkään ollut muistanut laittaa...joten kävi ihan samalla tavalla kuin edellispäivänä, His törmäsi maalimieheen jo hajunhakureissulla. Harmitti kyllä vähän, mutta tämmöstä tää on. Ohjeet pitäisi antaa vielä tarkemmin.
neljäs oikealla, syvällä kallionkolossa. Sinne annoin mennä ihan suoraan ja menikin.
Hyvää oli nyt se, että His tulee jo valmiiksi alueelle korkealla nenällä, vaikka jäljestyskausikin on aloitettu. Hallinta oli kyllä ihan peestä: sen kanssa on tässä pientä tai(s)teilua.
Mutta hyvä treeni pikku mokasta huolimatta.

Ei kommentteja: