HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 7. huhtikuuta 2009

Tottikset.: Hiskonen edistyy!

Sunnuntai, BH-treeni, Niihama
Kenttä melkoisen kamalassa kunnossa: jäätä, sohjoa, vettä. Teemana oli luoksetulo. Hiskille otin luoksetuloja ensin loppupäästä, läheltä: tiivistä, tiivistä. Sitten läpijuoksuna lelulla palkaten. Tuli lujaa. Riikka-kouluttajan mielestä meillä ei ole mitään ongelmaa, joten siirryttiin sivummalle tekemään omia juttuja, so. vähän istumisia ja maahanmenoja (siihen sohjoon, kiva). Seuraamista ei sillä alustalla pystynyt juuri ottamaan.
Paikallamakuu Touhon ja Jarin riehuessa vieressä. Nouseeko, ei nouse, nouseeko, NOUSEE. Joo, tiukkaa tekee, mutta ei se mitään. Ei kisoissa kukaan palloa nokan edessä heittele...

Maanantai, BH-treeni, Hakametsän jäähallin parkkipaikka
PPK-laisten oma "mölli-BH". Olipas karseesti häiriöitä: hurjastelevia autoja, päriseviä mopoja, ongelmakoirakouluttajan ryhmä treenaamassa, koirankusettajia.
Annoin Hiskin ensin vähän orientoitua outoon paikkaan ja sitten vaan leikittiin. Laitoin Hörökorvan autoon ja menin henkilöryhmään muille koirille. Jonkin ajan kuluttua taas leikittiin ja otettiin pikku kontaktitreeniä lelulla, että näin, missä mielentilassa poika on. Ihan jees.
Hiskin vuoro tuli joskus 2,5 tunnin päästä.
Luoksepäästävyys, sirunluku ja pallien tarkistus ynnä ilmoittautuminen toisen koiran kanssa. Ok.
Seuraaminen: Vietillä (=lelulla, ei näkyvissä). En halunnut ottaa pitkää suoraa vieläkään, vaan Janne kulki perässä ja sanoi,koska alkoi poikittaa. Ja kyllä se taas poikitti, ei kuulemma pahasti, mutta kuitenkin. Mutta vire pysyi suunnattomista häiriöistä huolimatta.
Henkilöryhmä. Aivan mallikkaasti, palkat täysin piilossa. Hyvä kontakti pysyi.
Liikkeestä istuminen. Namilla. Kaksi kertaa hienosti ja nopeasti ilman apuja!!!
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Namilla. Kaksi kertaa; meni maahan myös tosi nopeasti, ilman apuja!!! Luoksetulo perille asti, lievää hidastumista lopussa, mutta tuli ihan suoraan. Näitä ei kannattaa ottaa näköjään kuin silloin tällöin.
Jokohan sitä uskaltaisi sanoa, että His osaa istumisen ja maahanmenon liikkeestä, ynnä sen luoksetulon? No, ainakin noissa liikkeissä on nyt tapahtunut selvää edistymistä. Ja tyytyväinen olen myös siihen, että His menee maahan (ja istuu) paikkaan kuin paikkaan: eilenkin monelta koiralta meni liike pommiin märän asfaltin takia.
Paikallamakuuta en uskaltanut/halunnut ottaa, oli sen verran kovaa menoa siinä ympärillä...

Heta sen sijaan sai makoilla paikoillaan ja harjoitella ylösnousua koomamakuustaan Uskon suorittaessa.
Hiskin kanssa keskitytään nyt pari kuukautta BH-liikkeisiin, noutoja yms vain satunnaisina tylsyydentorjujina.

Ei kommentteja: