HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 20. heinäkuuta 2010

Eteenmenoja ja häiriöitä

Tottikset
Lapsenvahtinakki rajoitti treenaamista ma-ti. Otin riskin ja nimesin teemaksi (melko ylevää)  eteenmenon erilaisina versioina. Takapihalla, kuinkas muuten: ainoa paikka, jossa pystyin jotain tekemään. Pallosiedätykset on alkaneet sujua sen verran hyvin, että olen uskaltanut jo viedä pallon eteenkin eikä His silti väijy. On meinaan vähän tehty töitä tämän eteen.
Hienoja toistoja sain nyt aikaan sekä maahanmenolla ja (yleensä) ilman.
Muutama pallonheitto esteen yli myös, kun His on ensin uinut kunnolla ja hyppyjen jälkeen His on päässyt taas heti uimaan. Ettei jäisi mitään jumeja. Hypyt on ilmavoituneet, mutta edelleen tulee takaisin vinosti. En osaa oikein tehdä tälle mitään. En edes tiedä, olisiko syytä, kun useimmiten kuitenkin päätyy eteen suoraan. En oikein tajua, miten se tuon tekee, pitäisi joskus videoida. 
Seuraamista tietysti, pihassa nyt pitkiäkin pätkiä ilman ensimmäistäkään vilkaisua.Välipaloina pihapuiden kiertoja ja peruuttamista.
Ihan huvin vuoksi otin tunnarikapulat esiin pitkästä aikaa ja kolmella toistolla Hiskiltä onnistui homma joka kerta. Kysymys kuuluu: kannattaako treenata, kun ne liikkeet sujuu paremmin, joita ei treenaa ollenkaan?
Kun sain palautettua mukulat takaisin huoltajilleen, ajelin Teivon iltaraveihin (nih, eka kerta raveissa ja  VAIN koiran takia). Halusin testailla vähän erilaisia häiriöitä, erityisesti meteliä. Ei siellä mitään varsinaista tottista pystynyt tekemään, mutta kontaktia ja käännöksiä kyllä otettiin. Ei se muu touhu Hiskiä isommin hetkauttanut (leikkikin ihan ok), mutta ne juoksevat hevoset... Pahkura, kun niitten perään olisi ollut ihan pakko päästä!
Teivosta tullessa poikettiin vielä  Pyhäjärven rantaan, pienoisgolfratojen viereen. Hirveesti populaa, leikkikenttä myös vieressä ja pyörätie. Hyvä nurtsi, joskin aika kumpuileva.
Tässä jo teki vähän tiukkaa: vilkuilua esiintyi, mutta ei kovin pahana. Muuten His oli kyllä hyvässä vireessä ja leikki halukkaasti, eli ei ollut mitenkään paineistunut.
Takaisin kotiin metsän kautta, jossa koirat sai juoksennella vapaana pitkän tovin. Esineruutu kävi mielessä, mutta onneksi kohtaus meni ohi.
Iltaruualla vielä Hiskille pyssynpamaukset.
Tarkkuusruutu
Aapon avustuksella pihassa, viiden sentin kolikko. Nopeasti löytyi, mutta joku potku/innostus tästä hommasta taas puuttui.

Ei kommentteja: