HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 22. heinäkuuta 2010

Jälkiä ja hakua

Haku
Ke-iltana Sääksjhärvellä, 5 koirakkoa.
Hiskille piti ottaa kolme ukkoa ja kaksi tyhjää, mutta tulikin kolme ukkoa ja neljä tyhjää. Aina ei saa,  mitä tilaa. Ilmaisut kaikilla. Ennen Hiskiä oli kolme narttua, joista yhdelle odotellaan juoksua...His olisikin halunnut nuolla antaumuksella kaikki pissat matkalla keskilinjalle. Aika kovat häiriöt, saattoi vaikuttaa hiukan suoritukseenkin.
Vasemmalta kävi kiva pieni tuuli (muuten taas hitsin hikistä). Kulmassa oli  ukko, jonka His haistoi jo keskilinjalle. Matkalla hämypiilo. Oikealle tyhjä: siellä oli tiheä pusikko, jonne olisi pitänyt puikata. His kääntyi pusikon reunasta, joten eikun uusi lähetys. Tämä hyvä. Sitten tyhjä vasemmalle, hyvä. Lähetys oikealle: mm oli maapiilossa lakanan alla siellä tiheikössä lähetyspaikasta noin 30 metriä eteenpäin ja olin laskenut, että kun His tekee hyvän laatikkopiston, se nostaa  ukon. Hiskipä tekikin yhden kuuluisista superlaajoista pistoistaan, eli tuli ulos viidakosta jostain hevonkuusesta, edestä. Oli tullessaan vähän outo: vaisu ja paineistuneen oloinen. Ehkä oli tikku pistänyt tai jotain tai sitten harmitti, kun ei mitään löytynyt ;) Lähetin sitten uudestaan ihan suoraan maalimiehelle. Viipyi kauan - mm kertoi, että oli ensin pyyhkäissyt ohi muutaman metrin päästä, tullut takaisin, kiertänyt piiloa, ottanut rullan, lähtenyt, tullut takaisin rulla suussaan ja ihmetellyt pää kallellaan piiloa vähän aikaa, vasta sitten lähtenyt tuomaan mulle rullaa. Piilo oli ilmeisesti tosi vaikea: tuulesta ei mitään apua.
Kolmas mm oli häkissä ihan vasemmassa takanurkassa, tässä ei mitään ongelmaa. His tuntui jo radan lopuss tosi väsyneeltä, mutta jaksoi kuitenkin vielä leikkiä Saijan kanssa.
Jäljet
Tunnin vanhennukset. 1. Silja polki ihan lyhyen jäljen, 4 keppiä, yksi kulma, yksi tien ylitys. Oikealle.
Jana mainio, muutenkin hyvä suoritus, mutta yksi keppi jäi. Kun tiesin, missä se oli, tein poikkeuksellisesti tempun, jota olen käyttänyt Hetan kanssa kisoissakin: päästin Hiskin liinasta irti suurin piirtein siinä, missä jälki oli ylittänyt tien ja sanoin "etsi keppi". His katsoi vähän hämmästyneenä, mutta nopsasti se tajusi homman ja jäljelle jäänyt keppi löytyi.
2. Omapolkema, lyhyt, mutta kolme tien ylitystä ja kulmia kulman perään, neljä keppiä. Vasemmalle. Ja taas yksi keppi jäi, jonnekin sinne kulmalabyrinttiin. Muuten kelpo homma janannostoineen päivineen. Lopussa His sai aamuruuan ja pidettiin reippaat keppibileet.
Tarkkuus
Sain neronleimauksen ja ajattelin tehdä tarkkuudusta Hiskille kiinnostavamman: laitoin pieneen muovieläimeen narun, josta kiskaisin, kun His oli ottamassa esinettä. Hiskistä tämä ei ollutkaan yhtään hauskaa, vaan se oli lähinnä loukkaantuneen oloinen...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi narutemppu oli hauska, jos ei Hiskin mielestä ollukkaan! :D Voin kuvitella Hiskin hölmistyneen ilmeen, kun löydetty esine karkaakin nenän alta! His ressu! ;)

-Saija

Anonyymi kirjoitti...

His rehveli, kiusattu toista narutempulla :-((. Ei vais, tota käytettiin aikoinaan dobbereilla paljonkin, esineruudussa. Olivat ihan törkeitä possuja käymään esineisiin sitten kiinni, kun "saivat tapella" niistä. Niillä toimi kyllä ihan oikein toi esineruudussa.
Pia