HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 1. heinäkuuta 2010

Lisäpisteitä palvonnasta?

Tottistelut
Kotipihassa ynnä Viinikanpuiston nurtsilla ke-to melkoisen vierashärdellin lomassa.
Keskittymistreenit jatkuvat eri muodoissa. Edelleen lelu näkyvillä: kainalossa tai takataskussa. Lisäksi ollaan otettu vauhdikkaita "sisääntuloja"/luoksetuloja makuulta lelulle. Treenien motto: lippu korkealle ja häntä pystyyn!
Torstaina sain kunnon henkilöryhmänkin, kun älysin komentaa vieraat rinkiin ;)). Yksi kysyi: "Saako siitä lisäpisteitä, kun koira tuijottaa sua tolleen palvovasti?"
Varsinaista seuraamista en oikeastaan ole ottanut, vain näitä kontaktipätkiä ja siirtymistä palkkaamista, eri kohdissa. Torstaina treenasin kotipihassa myös eteenmenon loppua: vein Hiskin "kentän" päähän, komensin maahan, lähdin pois ja palasin, palkkasin. Tämä siksi, kun se on nyt pari kertaa noussut seisomaan eteenmenosta.
Nouto: noudon loppupäätä hinkattiin ainakin triljoona kertaa, ongelma sivullesiirtymisessä edelleen. Hiski alkoi hermostua niin, että jäi ihan liian kauaksi. Otan nyt sitten ihan alusta, eli palkka pelkästä nostosta.
Hyppy: heitin estevirityskammotuksen yli vain lelua. Menee hyvin, mutta ei olekaan metrin korkuinen.
Eteenmeno ruokakupille: tämä ei aiheuta mitään väijymistä.
Haku
Ilmaisutreeni, kuusi maalimiestä, n. 20-30 metrissä, yksi 50 metrissä. On nyt oppinut pudottamaan rullan makuuni hiukan liian aikaisin. Muuten vallan mainio pikkumies!
Tarkkuus
Luovutusta: toistoja melkoisesti.
Esineruutu
To-iltana tallasin Sääksjärvelle täysimittaisen ruudun ideana helppo motivointitreeni: esineet pelkästään palloja. Tarkoitus oli lähettää His ensin tyhjään oikeaan kulmaan ja heittää eteen pallo, jonka se löytäisi takaisintullessaan. Mistähän se johtuu, ettei hienot suunnitelmat ikinä mene niinkuin ne on ajatellut? Nimittäin eihän se poika tällä kertaa millään edennyt kulmaan asti, vaan vänkyröi ties minne. Melkein jo hermostuin - lähetin varmaan 10 kertaa sen. Lopulta järki voitti ja kävin viemässä pallon sinne kulmaan eikä sitten enää mitään ongelmaa ollut.
Kaksi muuta palloa takaa His haki hyvin. Yhden uuden ihanan jättipallon sain viskattua ihan eteen lopuksi,. Kun Hiski leikki pallolla, se yhtäkkiä kiljaisi, hyppäsi varmaan metrin eikä suostunut enää koskemaan minkäänlaiseen lelun. Ilmeisesti vain tikku pisti...
Otin välillä Hetan ja jatkoin sitten Hiskin kanssa treeniä. Nyt vein lapsenkengän siihen oikeaan kulmaan, mättään päälle ja Hiski haki sen ihan iloisesti.
Vein kenkää vielä muutamaan otteeseen Hiskin nähden vähän vaikeampiin paikkoihin, kivien päälle ja koloihin. Lopuksi piilotin pikkupallon ison kiven päälle kahden rungon alle. Oli aika hienoa katsella, kun se tarkensi palloa ja sitä riemua, kun se hokasi, mistä haju tulee! Loppujen lopuksi esinetreenistä jäi ihan hyvä mieli kummallekin :)
PK-SM-osallistujat on sitten julkistettu...EK-koirista suurin osa on kokeneita SM:ien kävijöitä, monenkertaisia valioita, muutama Suomenmestari löytyy ja kaikki ovat Hiskiä 3-6 vuotta vanhempia. Apuva!!!

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Turhaan jännität, teette parhaanne ja katsotte mihin se riittää :).

Tuli muuten mieleen noihin vinoihin perusasentoihin, että Glendalla auttoi nyt (vihdoin kun asiaan puutuin...) se, että samalla kun se alkaa siirtymään niin ihan pikkasen siirrän vasenta jalkaa taakse ja kun se on lähempänä niin siirrän takaisin "oikealle" paikalleen. Näitä tehtiin muutamassa treenissä jokunen toisto ja sen jälkeen tuli ilman apuakin suoraksi!

Tsemppiä viimeistelytreeneihin! :) Mä yritän kovasti tulla teitä kannustamaan, sunnuntaille iski vain serkun rippijuhlat, mutta toivottavasti ne alkaisi niin myöhään / loppuisi niin aikaisin, että ehdin Paimioon kannustusjoukkoihin :))

Hiippari kirjoitti...

Okei, kiitos vinkistä: mä olen antanut pienen käsiavun, mutta His näköjään nyt odottaa sitä aina vaan, ennen kuin tekee sen viimeisen pepunsiirron :( Mutta kokeilen nyt tota.