HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 10. heinäkuuta 2010

Jälki yms

Pitää nousta aina vain aikaisemmin, että pystyy ylipäänsä tekemään jotain tässä helteessä. Tänäänkin olisi tilaisuus saada hyvät häiriöt kentällä Treella Tamsk-Levek-tokokisassa kehien reunoilla, mutta ei tule mieleenkään lähteä täältä rannalta sinne paistinpannulle käristymään. Johonkin pitää vetää harrastuksen ja työnteon raja ;))
Jälki
Ihan miellyttävän viileää metsässä aamuseitsemältä :)
Noin 600 metriä, viisi keppiä, kulmia viisi, jälki lähti janalta ihan "tapista" eli runsaasta 40 metristä vasemmalle. Aivan loistava jana, määrätietoinen ja suora ja varma jäljennosto. Vauhti vain on selvästi kasvanut alkukesästä (liian helppoja jälkiä ilmeisesti), kulmat eivät menoa jarruta yhtään. Liika vauhti tuo mukanaan keppikadon: viidestä kepistä jäi yksi ja loppukeppikin olisi jäänyt, ellen olisi huomauttanut. Eli niitä keppitreenejä tosiaan nyt tarvitaan.
Tottis
Läheisen verstaan takapihalla jäljen vanhentuessa. Seuraamisen koko kaavio palkatta, siirtymiä, eteenmenon loppupää (=makuu kentän laidassa ja ylösnousu siitä ynnä siitä vielä paikallamakuuseen) ja jäävistä juoksusta seisominen.
Näitä kaikkia on hinkutettu muutenkin vähän joka käänteessä pihassa ja muuallakin, samoin sivulletuloja eri suunnista. Kiertoja ollaan otettu välipaloiksi, se on aina kivaa. Samoin hyppynoutoa, jossa madalsin esteeen ja olen heitellyt lelua esteen yli vaihteeksi.  Seuraamisessa vilkuilee taas...se alkaa heti, ellei lelu ole joko kainalossa tai takataskussa. Joka kolahduksesta kontakti tippui tuolla verstaan pihassakin, vaikka alla oli vauhdikas kahden lelun leikki, josta lähdettiin suoraan seuraamiseen ja vireen olisi siis pitänyt olla ihan hyvä.
Seisominen sen sijaan on nyt sujunut hyvin,samoin ylösnousut makuulta ja sivulletulot pääsääntöisesti.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Sä olet kyllä kadehdittavan ahkera! :) Mun koirat on treenanneet viimeisen kuukauden aikana varmaan tasan kerran - eilen, kun piti vieraille esittää, että osaa se Bestiskin sentään jotain :). Eli hatunnosto teille ja tsemppiä viimeistelyyn!

(Odotan kovasti SM:ien aikataulua, meidän pitäisi olla kirkossa klo 10 sunnuntaina, mutta skippaan ainakin sen mieluusti, jos te olisitte just silloin tottiksissa ;). Toivottavasti aikataulut julkaistaan kohta, niin pääsen pohtimaan miten yhdistää sekä koirasuku että ihmissuku samalle päivälle :)