HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Laiskanpulskeaa treenaamista

(Melkein) kaikki treenit voi tehdä pihassa, ei tarvi lähteä mihinkään. Kostautunee, varsinkin tottista tarvis lähteä tekemään erilaisiin paikkoihin ja eri häiriöissä. Ei vaan huvita, ei sitten yhtään...
Tarkkuudet
Silja tallasi toisen ruudun ja vei  esineen, Kalle hoiti toisen. Metalli+muovi. Molemmat oikein hyvin.
Esineet
Silja vei neljä esinettä takapihalle, alamittaisia ja suht vaikeissa paikoissa: tosi pitkässä koiranputkikasvustossa, kuusen alaoksien alla hyvin piilotettuina, yksi kannon päällä, yksi kuopassa. (Kuten huomataan, meidän takapiha ei ole kovin huoliteltu).
Näppärästi Hiski selvitti esineet. Pojat pitivät Hetalle ihan omat treenit. Molemmista on sukeutumassa varsin päteviä kouluttajia ja Heta totteleekin jo poitsuja aika mukavasti.
Tottikset
Pihassa siis. Aika paljon humputtelua, kun itseäni ei juuri muu nyt oikein hotsita. Kaikenlaisten puiden kiertoa, peruuuttamista edestä, pallon heittoja esteen yli. Palkaksi uimista, uimista ja uimista. Lähtöjä  ja seuraamisen alkuja"riittamaisesti" hömpötellen, mikä on oikein hauskaa Hiskista ja minustakin. Näyttäisi saavan Hiskin skarppaamaan. Muistin taas sen sunnuntain kamalan koulutussession jälkeen, etten todellakaan halua harrastuksestani mitään hampaat irvessä-pakkotyöleiriä. Eli oli siitä koulutuksesta siis jotain hyötyä ;)
Jälki/kepit
Keskiviikkona anivarhain. Lyhyt jälki oikealle - jana n. 15 metriä. Rutikuivassa paikassa (hautausmaan vieressä), kuusi keppiä, osa ihan peräperää. Yksi keppi jäi. Janannosto oivallinen. Palkaksi aamumuona.
Pudotettu
Vain avon matka, pääosassa se alkupään seuraaminen, jossa taas piti häröilystä huomauttaa. Pitänee hiukan koventaa otetta tässä, kun huomautukset ynnä muu menee ihan kuuroille korville.
Haku
Keskiviikkoiltana kamalan ukkosjyskeen jälkeen (ei se mitään raikastanut) Sääksjärvellä, uusi paikka. Kuusi koirakkoa taas urhoollisesti hyttysten ynnä muiden lentävien pirulaisten kiusattavana. Mustikat maittoivat, hiki virtasi.

Otin Hiskille vain neljä pistoa. Vasen kulma oli kiinnostavasti jyrkän mäenrinteen alla, semmoista ei olekaan ennen ollut. Otin tämän ääniavulla, että meni varmasti suoraan kulmaan. Ilmaisu täältä, mm ei palkannut, vaan minä. Oikeaan kulmaan piti aukean jälkeen sukeltaa tosi tiheään pöheikköön, eli oli selkeä maastonmuutos haasteena. Sinnehän His sujahti, melko suoraan. Tämä suorapalkkana.
Sitten tyhjä vasemmalle, kaksikin hämypiiloa matkan varrella. Oikein mainio laatikkopisto, hiskimäisen laajanpuoleinen tosin ;) Heitin oikealle yli, kun näytti tulevan hyvin, heitto ei ollut tarkka ja His lähti aika vinoon, olisi ehkä pitänyt ottaa takaisin. Enpä kuitenkaan ottanut, laiskuuttani. Taas piti tunkeutua aukean jälkeen sinne tureikkoon, jossa mm oli, ei ongelmia Hiskillä. Ja taas suorapalkka, eli iltaruoka + pallot, joilla His nyt jaksoikin leikkiä hyvin.
Joku kysyi, onko Hiskiltä koskaan jäänyt maalimies löytämättä. En kyllä ainakaan muista sellaista (kerran oli kyllä lähellä), on se tosi hyvänenäinen ja sinnikäs hakukoira. Jos helteet hellittäisi, pääsisi ottamaan pitempää rataakin ehkä joskus...
Lopuksi Hiski pääsi vielä juoksentelemaan vapaana rotikkaneiti Vicin ja kahden 4-5 kuukauden ikäisen pennun, aussineiti Maisan ja bortsupoika Lukan kanssa. On aika poikki vielä nyt to-aamullakin.

Ei kommentteja: