HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 13. heinäkuuta 2010

Hikeä pukkaa

Tarkkuudet
Lasten yli-innokkaalla myötävaikutuksella pihassa ma-iltana: melkoista säätöä ja hulinaa. His haki pienen muoviesineen, joka oli ihan kohtuullisen hankala. Selvitti kuitenkin ja sai iltamuonansa.
Sitten muksut "treenasivat" Hetaa :)). Melkoinen show, kun kaikkien kolmen piti saada viedä  oma pikkuesineensä vuorollaan ja jokainen yritti ensin saada Hetan istumaan tai makaamaan aika mielenkiintoisin käskysanoin ("istu", "maahan", massu", "nätisti", "ole nyt siinä, hei", "paikalla heti" "odota  nyt" jne jne). Aika hyvin kaikesta huolimatta onnistuivatkin. Ja ihan hyvin Heta esineet lapsille käteen antoi. Onpa hyvä, että on tommonen Heta, jolla mukulat saa harjoitella, sitä ei voi ainakaan enää pilata ja lapsilla on tosi kivaa. Nykyään poikien iltalukemistona on vanhat Koiramme-lehdet ja netin koirasivustot ovat ahkerassa käytössä. Lupaavaa...
Jälki/kepit
Aikaisin ti-aamuna kymmenen kepin lyhyt jälki, keppi aina 10-20 metrin välein, kaksi kulmaa. Jälki tällä kertaa oikeaan ja jo noin 10 metrin päästä.
Jälki nousi hyvin, takajälkeä tosin tarkistettiin pikkuisen. Seitsemän keppiä nousi. Ihan alkuun ainakin jäi yksi. Mutta ihan hyvä. Aamuruoka tästä.
Esineruutu
Tein pellolle. Kaksi jänistä lähti ruudun takaosasta, kun lähestyin. Hyvä: haastetta! Vein ensin esineen lähelle oikeaa takakulmaa (pieni nahkakukkaro). Olikin vaikea, tarvittiin kolme lähetystä. Jäniksien jälki veti puoleensa odotetusti, mistä pääsin huomauttamaan aika pahalla äänellä.
Sitten vein keskelle taakse jääkiekon, joka upposi aika hyvin heinikkoon. His joutui paikallistamaan tuota hetken. Kolmanneksi vein pallon, jonka piilotin vasempaan kulmaan. Tämän His sai suoraan pitää palkkana, mutta ei jaksanut leikkiä yhtään. Kello oli tässä vaiheessa yhdeksän ja asteita 26. Piti ottaa vielä pudotettu siinä pellolla, mutta jätin suosista, kun Hiski selvästi väsähti. Yllättävän vaikea tällainen peltojälki.
Tottis
Takapihalla, kun siellä on viileetä ja järvi vieressä. Lähtöjä, kontaktia. Pari hyppyä lelun kanssa täydestä korkeudesta (kosketus edelleen takaisintullessa) ja nouto tosi pitkältä. Palkaksi uimaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai on takapihalla viileetä ja järvi vieressä. Arvaa käykö kateeksi?! Mulla on oman tokokentän vieressä vain hirveästi marjapuskia ja jotain pieniä, purevia öttiäisiä.

Tule apuun Anja!!!

Terveisin siskosi Mervi

Hiippari kirjoitti...

Voi Mervi Annikki: tule tänne ja tuo laumasikin, sekaan mahtuu!