HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 3. syyskuuta 2010

Metsäkattaus ja tokoa

Torstaiaamuna ensimmäisen kerran SM-kisojen jälkeen jälki (lue: jäljennös), tarkkuus ja pudotettu.
Pudotettu
Ihan vaan metsäautotiellä, kun en jaksanut ruveta mitään ratoja väsäilemään. Eikähän Hiskillä mitään ongelmia sen noudon ja palautuksen kanssa olekaan missään. Vierellä pysymisen maltti on ollut se juttu. Nyt ei ollut siinäkään probleemia. Täydet pisteet. Vähän oli innoissaan :)
Tarkkuus
Mutteri ruudussa lehdykäisen alla. Heta ensin, joutui etsimään aika kauan. Hiski löysi nopeesti, hyvä luovutuskin.
Jälki
Normimaastossa 500-600 metriä, epälukuinen määrä kulmia, 5 keppiä. Lyhyt jana. Runsaan tunnin vanha.
Pari källiä tein pojalle: ekan kepin jälkeen jälki ei jatkunutkaan suoraan, vaan teki kulman ja toisen kepin jälkeen olikin heti toinen keppi. Kumpaankin ansaan Hiskonen meni täpöillä. Muuten nosti jäljen hienosti ja jäljesti oikein hyvin. Vauhtia oli kyllä aikalailla, mutta se saattoi myös vain tuntua siltä, koska oma kunto on aika surkea lentsujakson jäljiltä.
Toko
Levekin kentällä to-iltana. Paljon koiria, meinasi olla suorastaan ahdasta. Hiskillä taas kauhee kukkoilu päällänsä mennen, tullen, mutta kentällä ei muita koiria noteerannut mitenkään. Pitänee tyytyä tähän, vaikka olisi ehkä kivempi kulkea parkkiksella(kin) koiran kanssa, joka ei jokaisen takaluukun kohdalla hyppäisi tukka pystyssä ja häntä tötteröllä äristen puolta metriä ilmaan.
Paikallamakuu. Piilossa. Viereiselle jöötille tehtiin tahallisesti kaikenlaista häröilyä. His oli maannut kuni patsas. Hyvä niin.
Seuraaminen käskytyksellä. Täyskäännös juoksusta, häh? Emmää ole tommosesta kuullutkaan. Ei puhettakaan, että onnistuisi meikäläiseltä. Edes ilman koiraa, saati koiran kanssa. Hirnumiseksihan toi meni. Hiski seurasi kyllä ihan kohtuullisesti, kontakti ainakin pysyi. Vinoja perusasentoja oli tosin ihan liikaa.
Ruutu.Kun siellä semmoinen oli, niin sitähän kokeiltiin. Näytin ensin oikean paikan, sitten lähetin. Kolme kertaa peräkkäin just oikeaan paikkaan, jummijammi! Tosin matkaa ei ollut kuin noin 10 metriä. Lopuksi vielä suorapalkka kaukaa pallolle.Olisko se oppinut jotain? Merkistähän meillä ei ole hajuakaan, mä opetan kaikki ihan takaperoisesti...Kotipihassa ruutu on mennyt säännöllisesti niin, että ennen ruutua His jää seisomaan ja odottaa jatkokäskyä, sitten vasta menee ruutuun.
Kaukoja. Nääkin sujui, ihmeitten ihme. Kaikki versiot ilman pienintäkään liikkumista. Matkaa tässäkin vain pari metriä, mutta silti. Tässä alkoi yllättäen vörkkiä takapalkka, nami tietysti, lelun kanssa tuskin liikahtaisi mikään. Vähän tahmeesti tekee- ei selvästikään ole Hiskin lemppari, mutta ei kai sillä niin kauheesti väliä ole?
Eteentuloja. Nämä sitten tökkii oikein urakalla. Siis läheltä tulee ihan suoraan, mutta mitä enemmän matkaa on, sitä varmemmin tulee vinoon eteen, kerran tuli jopa suoraan sivulle. Hinkattiin ja hinkattiin. His on tosi epävarma nyt, kun olen ottanut paljon harjoituksia, joissa annan sekaisin "liki"- ja "tule"-käskyä ja ihan mistä suunnasta vaan. Ihan liikaa pienen pojan herneille..., toivotaan, että tää on vaan välivaihe.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Evl:ssä tulee noita pysähdyksiä (!) ja käännöksiä myös juoksusta. Tai ainakin silloin tuli, kun vielä oon ite kisannut, mutta kai vieläkin - Katri??

Ja joo, ei musta haittaa yhtään, jos kaukot on vähän tahmeet, kunhan tekee vaihdot aina yhdellä käskyllä. Vähän tahmeet kaukot voi olla useassa tapauksessa paljon paremmat, kuin liian innokkaat, jolloin helposti liikkuu aina johonkin suuntaan ainakin vähän.

Tsemppiä tokoiluihin, vaikka hyvältähän se vaikuttaa :)