HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Sotilasalueen(kin) haku

Olipas siellä paljon kaikenlaista roinaa: hylsyjä, muovijohtoja, rautalankaa - ja korsuja ynnä poteroita, joista osa oli selvästi vanhoja (onneksi) riukuloita. 
Niinisalossa nimittäin, missä olimme sunnuntaina. Mutta sitä ennen treenattiin kotinurkissa lauantaina.
Haku, lauantai
Hiskille kuusi ukkoa hidastettuina yliheittoina. On pikkasen vaikeeta se hidastaminen, kun kokonainen nakkikaan ei siinä vauhdissa kelpaa, vaikka sen tuuppaisi turpaan...Eka mm oli valmis, kaikki muut "sisääntuloja" huudoin sekä keskilinjalla että toisen puolen maalimieheltä. Ideana paitsi risteilyn treenaaminen, myös pistojen suoruuden alleviivaaminen. Ukot tosi kaukana, oikealla ainakin 70 metrissä. Vasemmalle loiva rinne, suht hyvä näkyvyys kummallekin puolelle. Viimeistä lukuunottamatta ruokapalkat.
Meni ihan hyvin, yhden kerran tosin huusin liian aikaisin pois, His ei ollut vielä löytänyt ukkoa.
Esineruutu
Haun jälkeen piti ottaa helppo ja nopsa treeni: kolme esinettä peräkkäin oikeaan reunaan. Keskimmäisen toi heti, etuesine ja takimmainen teettivät töitä, tottakai, kun piti juoksennella tikkatuulispäänä edestakaisin ja varsinkin ja erityisesti joka puolella muualla kuin sillä lähetyslohkolla. Tulihan ne esineet lopulta sieltä, mutta ei olisi aika riittänyt.

Haku, sunnuntai
Ja sitten takaisin sinne Niinisaloon. Siellä meitä oli sekalainen seurakunta hakuporukkaa rekkujensa kera keskellä armeijan harjoitusaluetta. Maapiilojen määrä suorastaan häikäisi. Kuoppaa oli maasto tulvillaan, siis sellainen hiekkamaa, jossa kasvaa harvakseltaan mäntyjä ja jokunen varpu siellä täällä.
Tehtiin taas ylisyvät tallaukset. Vasemmalla oli ensin aika tasaista ja sitten rinne, jonka päällä ja sivulla oli aikamoisia poteroita. Oikealla oli tasaisempaa, mutta poteroita myös siellä täällä runsaasti.
Alkuperäinen suunnitelma Hiskille oli: mm, mm, tyhjä, mm, tyhjä, tyhjä, mm, mm, tyhjä, tyhjä, mm. Eli 11 pistoa, joista viisi tyhjää. Rullantuonteja oli kolme, muut kolme suorapalkkoja. Yksi mm ei palkannut ollenkaan. Alkupään maalimiehillä oli ruokapalkat, kahdella viimeisellä pallot. Kaikki valmiina, ei mitään apuja.
Pistoja tuli lopulta reilusti yli 15. Toinen ukko kulmassa ei löytynytkään heti ekalla pistolla. Mm oli väärässä paikassa. Tyhjille otin uusintapistoja, jos eivät olleet tarpeeksi syviä. Koiran työskentelyn näki lähes joka hetki ja pistojen suoruus olisi ylimalkaan saanut olla parempaa.
Neljä maalimiestä oli syvällä maapiiloissa, maastopressulla peitettynä, hankalia Hiskille. Erittäin hyvä treeni tässäkin mielessä.
Kaikki maalimiehet olivat Hiskille tuntemattomia.
Erittäin opettavainen kokemus ja aikast vaikea treeni, josta His selvisi kunnialla. Maasto oli tyystin erilainen kuin se, missä olemme tottuneet treenaamaan. Tuolla näki erittäin hyvin sen, että His etsii kyllä kovin matalalla nenällä. En oikein tiedä, josko se suorastaan jäljestää, mutta ei juuri koskaan nosta nenäänsä korkealle kuten Heta tekee. Se voi olla ongelma joissakin tilanteissa.
Esineruutu
Palauttava treeni edellispäivän kohellukselle. Tallattiin pitkästä aikaa kaistale, 20 metriä leveä. Kolme esinettä taas peräkkäin, isoin eteen.
Nyt His teki hyvää työtä, lähtikin ihan eri asenteella, ei hyökännyt hullun kiilto silmissä eteenpäin. Kaikki esineet tulivat käteeni nätissä järjestyksessä.
Oli ihan mahtava treenipäivä. Suuret kiitokset Lili, Hanna S. ja kaikki muut!
Tottis
Kotipihassa. Eteentuloja, nyt vörkkii taas (kopkop), kun suussa on nami, jonka sylkäisen suoraan Hiskille. Seuraamista, imuttamalla. Hmmmm...en tiedä, onko tässä mitään järkeä, mutta yritän muistuttaa oikeasta paikasta.
Maahanmenoja liikkeestä heti palkaten.
Nouto. Pari kertaa ihan nostoja, pyritty palautuksen suoristamiseen. Kun meni hyvin, ei jääty hinkkaamaan.

Ei kommentteja: