HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 17. lokakuuta 2008

parempi päivä, onneksi

Perjantaiaamuna Hiskille jälki: aluksi peltoa, sitten muuta heinikkoa, puolukkatyypin metsää, multa-alustaa, ison tien ja kahden ojan ylitys. Pituutta noin 400 metriä, viisi kulmaa. Nameja enemmän kuin keskiviikkona.
En siis vielä lähtenytkään helpottamaan treenejä, ajattelin katsoa vielä, miten menee.
Jäljen vanhentuessa (lenkkikin tehtiin), tallasin15x50 esineruudun. Hiskille kolme aika pientä esinettä, pienin 2x5 suuruinen tukkadonitsi+pieni kumilelu+pieni muovilelu. Kaikki vein niin, että Hiski näki. Puoliväliin, eteen ja taakse. Toi keskimmäisen (sen donitsin) ensin. Hyvin luovutuskin. Sitten edessä ollut, ihan ookoo. Viimeistä etsikin kauemmin ja kävi välillä ruudun ulkopuolella, mutta en puuttunut asiaan mitenkään. Lopulta toi oikein hyvin. Namipalkat, lopuksi narupallo. Esineet nyt hyvällä mallilla.
Välillä kävin äänestämässä. Sitten esineet Hetalle: sairaan vaikeet esineet aj sairaan vaikeet paikat (avain, filmirullapurkin kansi ja pieni pyyhekumi). Avain ihan eteen, ison kiven "kääntöpuolelle" noin 20 sm korkealle maasta, korkki pienen kannon päälle pikkukuusien väliin, pyyhekumi ihan taakse risukasan alle, melkein näkymättömiin. Kumi tuli ensin, sitten meni muutama minuutti ja korkki tuotiin. Avainta Heta joutui etsimään oikein tosissaan. Autoin vähän sanomalla pari kertaa "edessä." Nousihan sekin, mutta aikaa meni jotain 7 minuuttia yhteensä.
Hiskin jälki oli tällä välin vanhentunut noin 1,5 tuntia. Nyt meni paljon paremmin kuin keskiviikkona. Paikka oli junaradan ja tien välissä. Kaksi junaa meni ihan vierestä, mutta H ei ollut moinaankaan. Sen sijaan auto (tavallinen henkilöauto) sai sen keskeyttämään nanosekunnissa jäljestyksen. Tää olikin ainoa huono juttu nyt. Erityisen mielissäni olin siitä, että tien ylitys meni hienosti ja keskittyneesti nokka maassa. Lopussa oli kissanruokapurkki peitettynä, päällä keppi. Merkkasi kepin, annoin syödä herkut ja sitten leikittiin kepillä.
Pari "käytäväseuraamispätkää" vielä kotona, ne menivät tosi hienosti namilla. Ei edistämistä yhtään.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Niin ne reenit vaan menee, että välillä ei tunnu onnistuvan mikään - ja välillä sitten taas tulee hienoja suorituksia :) Hyvältä kuulosti tuo teidän eilinen reeni! Mäkin tässä lähdössä juuri metsään, GPS olisi hyvä hankinta - mitä lie maksavat nykypänä?

Hiippari kirjoitti...

Mulla on Garmi Colorado-GPS, se on aika laadukas ja ihan uusimpia malleja. Vävy toi Islannin lentokentältä, hintaan 281 euroa. Suomessa halvimmillaan saa ilmeisesti runsaan 400 euron pintaan.
Kartta mulla on piraattikopio, jonka vävy asensi, maksoi sunnuntaiaterian:) Halvimmat kartat maksaa 99 euroa, paras pro 220 e.
On niitä halvempiakin "gepsejä" tietty, googlettamalla löytyy. Mää hommasin tämän, kun siinä on geokätköilyominaisuuksia. Ajettelin ruveta semmostakin joskus harrastamaan...