HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 26. lokakuuta 2008

tottispäivä, sateessa ja tuulessa

Perjantai ja lauantai olivat koirille treenivapaita päiviä: vain metsälenkkejä ja leikkiä. Lauantaina ammuin mökin pihassa neljä kertaa, kun Hiski touhusi omiaan. Ensimmäisellä reagointi: kiiti katsomaan, mikä pamahti. Sitten ei enää reaktioita.

Sunnuntaina oli hirveä keli: satoi kaatamalla ja tuuli puhalsi. Ei annettu haitata, aamulenkin jälkeen suunnistimme Niihamaan pentutottikseen. Pentuja olikin paikalla, kas kummaa, kolmasosa edellisen sunnuntain satsista. Kenttä oli täynnä valtavia lätäköitä, mutta eivät ne Hiskiä haitanneet, ei myöskään taivaalta valuva sade. Alkuun tietty leikkiä. Sitten hampaitten tarkistus, ookoo, ei hypännyt. Ja pujotteluharjoitus, namit vasemmassa kädessä. Muutaman kerran Hiskin kiinnostus karkasi lajitovereihin. Kouluttajan mielestä pennulla oli kuitenkin "erinomainen kontakti", minun mielestäni olisi kyllä voinut olla paljon parempikin. Hän oli sitä mieltä, että namit saisi jo siirtää toiseen käteen. Joo, mutta pujottelua ei olekaan koskaan aikaisemmin treenattu, selitin. Sitäpaitsi juttu on niin, että toisessa kädessä olevat namit eivät Hiskin kiinnostusta kovin montaa metriä ylläpidä, rätti ja pallo kyllä.
Luoksetulo "kujan" läpi, muut koirat olivat kahta puolta. Ajattelin jättää pojan maahan, mutta peräänhän se hiipi... joten kouluttaja piti kiinni. Otettiin ensin eteentulo. Ihan vino ja loppu hidas. Pitää palata takaisin jalkojen välistä tuloon, ongelma on vain siinä, että Hiski ei ole suostunut törmäyskerran jälkeen enää tulemaan jalkojen välistä kertaakaan. Ei nytkään. Otettiin sitten ihan lyhyeltä matkalta, mikä onnistui. Ja rättileikkikä joka välissä+lopussa.
Sitten piipahdimme vielä Niihaman ratsastustallin maneesissa, jossa oli agilitykisat. Kontaktista palkkauksia, pikkusen namiseuraamista. Hiski oli kuin kotonaan suiellä metelissä.
Illansuussa piti olla vielä hakutreenit, mutta porukan sokeriset nuoret olivat peruneet sateen takia tulonsa, eikä viitsitty Marja-Leenan kanssa kaksin treenata. Joten menimme Hiskin kanssa (Heta pääsi kotiin kuivaan ja lämpimään) vielä PPK:N tottismestaruuskisoja katsomaan. Siellä taas kontaktiharjoitettelua. Ammuttiin ysimillisellä: kahteen ekaan paukkuun Hiski ei regoinut mitenkään, seuraavii n kyllä. Hmmmm.

Ei kommentteja: