HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 19. lokakuuta 2008

tottistelun tapaista, ynnä hakustelua

Lauantaina otettiin käytin Siljaa avustajana ja otettiin sisällä rullatreeniä. Hyvin hakee rullan ja vie "näytölle", sutii vaan tassut laminaatilla turhan paljon. Siirretään homma ulos, ei siis yhdistetä etsintään vielä aikoihin.
Päivällä teimme jälleen pitkän yhteislenkin Niihamassa, molemmat koirat vapaana. Heta sai taas loppupuolella törkeän häijyyskohtauksen eikä olisi antanut Hiskin tehdä oikein mitään: ei ottaa keppiä, ei äännellä, ei kulkea vieressä, takana eikä edessä. Kauhee ärhentely ja mylvintä päällä koko ajan. Lopulta laitoin sen remmiin ja Hiski sai mellastaa vapaana.
Polkaistiin siitä suoraan Niihaman isolle kentälle, jossa ensi vietin vähän laatuaikaa Hetan kanssa, kun olin rähjännyt sille metsässä. Se pääsi ihan ekaksi eteenmenoon potkupallolle, jota potkittiin yhdessä. Sitten pallon perässä a-esteen ja hyppyesteen yli. Annoin vielä varastaakin molemmille. Niin rentouttavaa Hetan mielestä.
Sitten Hiski. Ensin tietysti leikittiin. Namiseuraamista kohtuupitkiä pätkiä (5-10 askelta on meillä pitkä pätkä), mikä meni hyvin. Ei edistänyt ihan hirveesti, mutta edisti silti. Käännöksiä vasempaan ja oikeaan. Kapulan nouto - tällä kertaa heitin - kaksi kertaa. Palautus näissä nyt liian hidas, mutta pitää ja luovuttaa hyvin. Liikkeestä istumista: oikeasta kädestä heti nami, kun istuu. Jää jo hyvin paikoilleen, kun jatkan matkaa. Myös liikkeestä maahanmenoja pari kertaa, pitää vielä antaa voimakas vartaloapu. Luoksetulo maassolosta. Pallo oli liivin alla piilossa. Tuli lopun matkaa tosi hitaasti. Toistin. Sama juttu. Ei hyvä. Loppuun perusasennosta eteenmeno motskulle, ei valittamista, paitsi että meinaa ennakoida.
Olen nyt sitten hukannut Hiskin kolme lempilelua. Kiva.

Sunnuntailenkin jälkeen lähdimme ekaa kertaa yhteistreeneihin Niihamaan. Paaaljon koiria, ihmisiä ja autoja.
Hampaat Hiski antoi katsoa oikein nätisti.
Mutta, mutta: koirien kanssa otettiin seuraamista (tosi pitkästi) toisten koirien seassa siten, että koiran piti itse tarjota kontaktia ja vasta sitten hyvä+palkka (joka ei siis näkyvissä). Oltiin molemmat aika kuutamolla: Hiski haahuili aj häröili, missä sattui. En tykännyt siitä, että nyt tuli palkattua koira kontaktista ihan väärässä paikassa, eli yleensä puoli metriä edessä. Emmä tiedä, kannattaako näin treenata....:( Ainakin jäi semmonen fiilis, ettei me osata yhtään mitään...
Yritin muiden koirien vuorolla ottaa Hiskin kanssa seuraamista siten kuin me ollaan tehty, eli käsky ja palkka vasta oikeassa paikassa. Namilla ja lelulla vuorotellen. Naksuttelin myös. Se meni ihan hyvin.
Luoksetulo: nykyään Hiski ei enää suostu tulemaan jalkojen välistä. Se johtuu varmaan siitä, että se törmäsi kerran täysillä mun oikeaan jalkaani. Nyt kiertää heti valmiiksi pitkälle oikealle. Tääkin piti mennä sössimään :(
Ensi kerran treeneissä pitää olla vähän tarkempi siinä, mitä tekee. Muuten kyllä pitää jatkaa käymistä tuolla.

Sunnuntai-iltana vielä hakutreenit.
Tallattiin kolme kaistaletta sikinsokin, ei kisatallausta, (15x50). Hiskille ukko jokaiseen kaistaleeseen puolipakona. Hienosti meni jokainen, vaikka oli jo ihka hämärää. Uudenlainen treeni vain kasvatti Hiskin intoa. Hajunhakuja on tehty nyt neljä kuukautta, alkoi jo itseäkin tympiä. Hiskistä on tulossa ihan oikea hakukoira: irtoaa hyvin, ei näe mörköjä, on äärettömän sosiaalinen ja innokas, eui kysele minulta.
Hetalle pilkkopimeessä kaksi tyhjää, kakasi ukkoa. Oikein hyvä.

Ei kommentteja: