HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 31. lokakuuta 2008

loikkii, hiipii

Torstai-iltana hakutreenit Sääksjärvellä. Koska meitä oli vain neljä ja uusi paikka, tallasimme kaksi 20x50-metristä kaistaletta ja otin Hiskille taas kaksi pistoa perinteisenä haamuiluna: maalimies näyttäytyi 50 metrissä ja painui piiloon. Ruokapalkka. Ihan mallikkaasti Hiski loikiskeli. Leikin itse rätillä sen kanssa vielä lopuksi.
Perjantaiaamuna (vesisateessa) Hiskin kanssa Sulkavuoren parkkipaikalla pieni tottistelusessio. Johtopäätös: Hiskillä ei ole hajuakaan, mitä sana ”liki” tarkoittaa (=seuraa), ellei siihen liity käsiapua, namia tai rättiä vasemmassa kädessä. Tarjoaa pelkästä sanasta eteentuloa, maahanmenoa ja vaikka mitä. Montakohan toistoa vielä tarvitaan, huoh. Rätin kanssa on edelleen vaan liian edessä. Otin pisimmän pätkän seuraamista kuin koskaan ennen ja paikka alkoi loppupuolella löytyä vähän paremmin. Kaksi hyppyä, jotka ok.
Maahanmenokaan ei meinannut onnistua, koska rätti on aivan liian kiihdyttävä. Käskysana ei merkkaa siinäkään yksinään mitään. Luoksetuloa koitin neljä kertaa eteen, rätti täysin piilossa. Alkoi hiipiä joka kerta monta metriä ennen, jäi seisomaan ja tuijottamaan metrin päähän. Huoh ja huoh. En palkannut kertaakaan, niin huonosti meni. Huomasin, että aloin jo hermostua, joten vein kiireesti Hiskin autoon ja laskin sataan.
Uusi yritys. En edes yrittänyt eteentuloa, vaan otin rätin valmiiksi alas eteen ja vedin Hiskin sillä jalkojen välistä. Nyt oli vauhtia. Toistin kolme kertaa.
Kapula: tein ensin normijutun, vein kapulan 10 metrin päähän, palasin ja lähetin. Vauhtia piisaa kapulalle, mutta ei palautukseen, jarruttaa ja tulee vinoon. Seuraavat heitin (pakko pitää kiinni) ja lähetin hakemaan. Tuodessa peruutin ja juostiin yhdessä kapulan kanssa, lopuksi otin sen lennosta pois. Tämä toistettiin taas kolme kertaa. Parempi näin, nyt ei yhtään näitä eteentulohimmailuja pitkään aikaan.

Hetalle otin vähän seuraamista ja palkaksi se sai Hiskin juuttipatukan, jollaisesta se ei ole aikaisemmin välittänyt pätkääkään. Nyt se oli huikean ihana. Kateus on ihmeellinen voima…

Ei kommentteja: