HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 20. toukokuuta 2009

BH-koe 20.5. suoritettu - vähän muutakin touhua

Hiski ja velipoikansa Hui suorittivat tänään Tampereella BH-kokeen, hiphei!
Pojat olivat kaiken lisäksi pareina, His ensin paikallamakuussa. Siinä ei mitään erityistä, merkkitolppa piti tietty ensin käydä haistelemassa.
Remmissä seuraaminen. Alkoi ihan hyvin, kontakti herpaantui pitkän suoran lopussa (joku haju maassa), korjasi taas, meinasi sotkeentua remmiin ja hlöryhmässä seuraaminen taas jotenkin löystyi.
Vapaana seurasi ihan hyvin alkuun, täyskäännöksen jälkeen alkoi ihan tosissan impata sitä kiinnostavaa kohtaa maassa...Sain käskyllä mukaan ja kehuin heti perään. Eipäs ole tämmöstäkään ennen sattunut.
Jäävät olivat tosi nopeat (ilman mitään apuja), samoin luoksetulo.
Kehuja saivat molemmat pojat ja molemmat ohjaajat, erityisesti Hanna, molemmilta koirilta tuomari olisi odottanut hiukan vietikkäämpää seuraamista tai jotain sinnepäin. Eiköhän tuon ehdi.
Kaupunkiosuus. Meni aika huonosti kuten etukäteen arvelinkin: His oli melkoisessa kipsissä, häntä laakana mahan alla, autot hirvittivät. Tuomari tuumasi, että taitaa olla "kokematon liikenteessä." Nojuu, jos kolme kertaa päivässä liikenteen seassa on kokemattomuutta...
Mutta nyt on siis toi saatu pois alta.

Jälki
Aamulla poljin neljä pätkäjälkeä, jokaisen lopussa keppi. Ideana treenata jäljen nostoa, kulmia ja saada Hiskille nopea palkka, paljon leikkiä kepillä, jonka jälkeen aina uusi jäljen nosto. Vanhenivat 1,5 tuntia, pituutta 50-100 metriä, yksi kulma aina heti pian lähdön jälkeen. Yksi lähti oikealle, kolme vasemmalle. Laitoin jäljelle myös makkaratäytteisiä filmirullapurkkeja, upotin oikein kunnolla maahan. Tässä ajatuksena saada jäljen ajo tarkemmaksi ja kiinnostavammaksi ja nenä alemmas.
Eka sujui hyvin loppuun asti. Tokalla ajoi harhaan heti toisesta kulmasta. Kolmannella myös huti, jäljesti tielle, ei mun tekemää jälkeä pitkin. Vein autoon.

Hetan jälki oli noin 300 metriä, mutta sikavaikeassa maastossa: tienreunaa, paljasta kalliota jne. Monta kulmaa. Heta ajoi todella hyvin, olin oikein tyytyväinen.
Sitten Hiskin neljäs jälki. Jo ensimmäinen kulma tuotti suuria vaikeuksia; mutta pääsi lopulta jäljelle ja kepille ja pääsin palkkaamaan kunnolla.

Hyvää:
- varmat jäljen nostot, joka kerta oikeaan suuntaan.
- filmirullapurkit kiinnostivat kovasti ja etsi niitä hyvin
- keppimotivaatio oikein hyvä

Huonoa:
- ei jäljestä tarpeeksi tarkasti
- kulmissa huteja

Mutta jatkan tämäntapaista treeniä nyt. Tuntui, että jotain taas tänään molemmat opittiin :) Hiski selvästi paransi otettaan/yritystään viimeisellä jäljellä.

Niin ja ehdittiinhän me jälkien vanhenemista odotellessa ottaa pellolla pieni esinetreeni. Harjoiteltiin suoraan etenemistä, vein esineet pitkälle. Heta etenikin hyvin, His pyrkii aina vain hortoilemaan. Treeniä, treeniä...

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta :) On meillä vaan pätevät veljekset ;D
Treenataan taas yhdessä joku kerta, viimeistään pentupäivillä nähään :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea veljeksille! Erityisesti tietysti taitavalle Hiskille!

Katri & Roihu

Katri ja Mervi kirjoitti...

Onneksi olkoon myös hirmuisen taitavalle Hra Hiskoselle ohjaajineen BH:n suorittamisesta! Siitä se ura urkenee!

Laura kirjoitti...

Onnea Hiski&Kaarina, tosi hiienoa :). Nähdään sitten reilun viikon päästä!

Susan Miiro kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin katta Kaarina ja hiski! ja ei kun vaan kisoihin!