HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




tiistai 5. toukokuuta 2009

Tottista vaihteeksi

Maanantai 4.5. ja tiistai 5.5. tottis
Maanantaina Pirkkahallilla PPK:n yhteistreeneissä Hiski suoraan paikallamakuuseen Jaanan ja Miken (möykkäsi) touhutessa sitä sun tätä. Hyvin pysyi.
Seuraaminen: lähinnä hyppyesteen kiertämistä, istumista sen edessä ja lähestymistä eri suunnista. Muuten sujui ihan ok, mutta kolme kertaa istui kesken seuraamisen ilman, että annoin yhtään mitään käskyä! En tajua, mitä tämä nyt on. Ekalla kerralla en edes huomannut (kun ei sitä koiraa saa katsoa ;)), että talsin yksinäni pitkän pätkän...Lopulta oli neljännellä yrityksellä pakko antaa lisäkäsky, kun His meinasi 10-15 askeleen jälkeen taas istahtaa.
Henkilöryhmä: haisteli maata ryhmää lähestyttäessä. Ärähdin ihan spontaanisti- säikähti selvästi. Oli vähän ryhmässäkin kuutamolla, mikälie ihana haju maassa ollut.

Tiistaina oli Nuutisten treenit.
Ennen varsinaista treeniä kävin Hiskin kanssa vain leikkimässä kentällä.
Ensin ilmoittautuminen Herin ja Lilin kanssa, ok. Paikallamakuu, Heri ja Lili suorittivat. Oli ihan rauhallisesti paikoillaan. Pienen seuraamisen jälkeen henkilöryhmään. Ennen ryhmää oli taas haistelemassa maata (Herillä juoksu...), mutta ryhmässä esitti varsin mallikasta seuraamista. Mulla oli kuulemma vasen käsi halvaantunut - niinpäs muuten olikin.
Istuminen otettiin ryhmässä, ryhmän läpi kulkien. Istui, mutta lähti perään. Jossu sanoi, että minä suorastaan pakotin kehonkielelläni koiran lähtemään perään...
Maahanmenossa annoin pienen avun. Siitä ryhmän läpi eteentulo, pikkasen hidasti.
Hyppy. Seurautin ensin aika pitkän pätkän, siitä suoraan määrätietoisesti esteelle - istui - ja heti yli. Miia avusti. Toistettiin kolme kertaa, viimeinen hyppy oli yli metrin, koskettamatta yli, jipii! Kolmas kerta meinasi kyllä olla jo liikaa, kiihtyi ja alkoi jo jumittaa,. oli pakko painaa istumaan väkisin. Mutta kaikki hypyt edestakaisin hyvin. Toistoja ei hypyissä näköjään voi ottaa montaa, treeni on suunniteltava niin hyvin, että hyppy onnistuu kerralla.
Heta otti taas eteenmenoja ihanalle uudelle jättipallolle, jota se rrrakastaa, seuraamista ynnä hyppeli pallon perässä hyppyesteen ja a-esteen yli. Sillä oli selkerästi kivaa, mikä oli tarkoituskin.

Hain koirille heti aamulla Strongholdit, kun Heta pärski yöllä aika rankasti, Hiski ei ole pärskinyt yhden jäljestyskeikan jälkeen, mutta tietysti sillekin piti ampulli laittaa.

Ei kommentteja: